TIEDOTTEET: Kiuruveden kaupunki
19.3.2020

Suuri digitaitokysely selvittää suomalaisten digitaitojen tason

Selvitämme kyselytutkimuksen avulla suomalaisten digitaitoja ja digipalvelujen käytön sekä sähköisen asioinnin avun tarvetta.  Kysely on tarkoitettu kaikille, myös heille, jotka eivät käytä älylaitteita tai asioi itse sähköisesti. Kyselyyn toivotaan vastauksia monipuolisesti erilaisilta digipalvelujen käyttäjiltä aloittelijoista tehokäyttäjiin.  

 

Kysely on osa valtiovarainministeriön rahoittamaa ja Digi- ja väestötietoviraston toteuttamaa valtakunnallista digituen koordinaatiota. Digituen tavoitteena on varmistaa, että kaikilla kansalaisilla on riittävät digitaaliset taidot sekä mahdollisuus saada apua joustavasti, itselle sopivalla tavalla. Digi- ja väestötietovirasto vastaa digituen valtakunnallisesta kehittämisestä. Kysely on ensimmäinen digitaitojen valtakunnallinen kartoitus, jonka avulla saamme tärkeää tietoa digituen ja digipalvelujen kehittämisen tueksi.  

 

Kysely toteutetaan suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saamenkielilläKyselyyn voi vastata sähköisesti osoitteessa www.dvv.fi/digitaitokartoitus tai paperilomakkeella, joita digituen alueelliset koordinaattorit jakavat ympäri Suomea. Paperilomakkeita tulee muun muassa kirjastoihin.  Vastauksia kerätään maaliskuun ajan. 

 

Lisäksi meillä on nyt käynnissä Pohjois-Savon oma digituen tarjontaa kartoittava kysely, jonka kohderyhmänä ovat digituen tarjoajat. Kyselyyn voi vastata 16.3. asti täällä.

 

Kiitos avustasi! 

Terv. Maria

 

Maria Puustinen

projektipäällikkö

Digivieri - Pohjois-Savon alueellinen digituen koordinointihanke

Pohjois-Savon liitto

PL 247 (Sepänkatu 1)

70101 KUOPIO

puh. 044 714 2677

maria.puustinen(at)pohjois-savo.fi

www.pohjois-savo.fi/digivieri

FB: @Digivieri