Siirry sisältöön
Voimaa ja tasapainoa - tehojaksot yli 65-vuotiaille

Hei yli 65-vuotias! Oletko huomannut, että meillä pyörii Voimaa ja tasapainoa - tehojaksoja ympäri vuoden? Haluaisitko tulla mukaan kehittämään kuntoasi ja liikkumaan ryhmässä?

Mikä Voimaa ja tasapainoa - tehojakso on?
- 10 viikkoa kestävä liikkumisen tehojakso, harjoituskertoja on kaksi kertaa viikossa.
- Tarkoituksena opetella käyttämään kuntosalilaitteita, kehittää ja ylläpitää voimaa sekä tasapainoa.
- Tehojakson voit käydä kerran vuodessa ilmaiseksi!
- Käytyäsi tehojakson, voit ostaa uimahalli- ja kuntosalikortin edullisesti vuodeksi eteenpäin.

Mitä hyötyä tehojaksosta on?
- Ikääntyessä lihasmassa ja -voima vähenee, joten niitä tulisi kehittää vähintään kahdesti viikossa.
- Toiminta- ja liikkumiskykysi säilyy ja kehittyy, arkiset askareet helpottuvat.
- Virkistää mieltäsi ja tuo monipuolisuutta elämääsi.
- Pääset liikkumaan yhdessä ryhmän kanssa.

Tehojaksolta saat eväät ja motivaatiota jatkaa myös itsenäistä harjoittelua ympäri vuoden. Tervetuloa mukaan suositulle tehojaksolle!

Ryhmä 1: Ma klo 13.45-14.45 ja ke klo 10-11
Ryhmä 2: Ti klo 9-10 ja to klo 13-14
Ryhmä 3: Ti klo 10-11 ja to klo 14-15
Ryhmä 4: Ke klo 9-10 ja pe klo 13-14

Viikolla 13 alkaviin ryhmiin voi ilmoittautua uimahallilla tai p. 0400 271 143.

Liikuntaneuvontaa ikäihmisille

Ikäihmisten liikuntaneuvonnan tavoitteena on, että iäkäs itse oivaltaa liikunnan tarpeen ja hyödyn. Ikäihmisiä neuvotaan löytämään mahdollisuuksia liikunnan lisäämiseksi arjessa. Tarkoituksena on, että iäkäs motivoituu säännölliseen liikkumiseen.

Voit varata ajan maksuttomaan liikuntaneuvontaan erityisliikunnanohjaajalta p. 040 592 5695 tai liikuntasihteeriltä p. 040 759 5005.
Voimaa vanhuuteen

Kiuruveden kaupunki oli vuosina 2016-2019 mukana Voimaa vanhuuteen -iäkkäiden terveysliikuntaohjelman kolmivuotisessa kehittämistyössä, jonka ansiosta saimme kehitettyä uusia pysyviä toimintoja työhömme. Ohjelman tarkoituksena on tukea iäkkäiden itsenäistä asumista kotona liikuntaneuvonnalla, voima- ja tasapainoharjoittelulla sekä ulkoilulla.

Ohjelman mentoreiden tuella kunnissa otetaan käyttöön hyviä terveysliikunnan toimintatapoja ja koulutetaan lisää ammattilaisia sekä vertaisohjaajia ikäihmisten terveysliikunnan osaajiksi. Voimaa vanhuuteen -toimintatapa rakentuu yhteistyöhön kunnan eri hallintokuntien, paikallisten järjestöjen ja iäkkäiden kesken.

Tutkimusten mukaan säännöllisestä voima- ja tasapainoharjoittelusta ryhmissä hyötyvät erityisesti iäkkäät, joilla on alkavia toimintakyvyn ongelmia. Vahvat jalat, virkeä mieli ja liikuntakaverit pitävät pystyssä ja kiinni elämässä.

Voimaa vanhuuteen -ohjelma edistää kotona asuvien, toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten (75+) yhdenvertaisia liikkumismahdollisuuksia, itsenäistä suoriutumista ja osallistumista ottamalla käyttöön hyviä toimintatapoja liikuntaneuvonnasta, ryhmäliikunnasta ja ulkoilusta. Hyvien toimintatapojen käyttöönotto toteutetaan yhteistyössä järjestöjen, julkisen sektorin ja ikäihmisten kanssa. Ohjelmaa koordinoi Ikäinstituutti. Rahoituksesta vastaavat Raha-automaattiyhdistys ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

Liitteestä löytyy penkkilenkin kartta ikäihmisten liikkumisen avuksi.