Siirry sisältöön
Kiuruvedellä käynnistettiin vuonna 2012 kuva-arkistohanke, jonka tavoitteena on ollut koota kattava kuva-arkisto, sähköinen kuvapankki, josta kuvia voidaan helposti hakea eri käyttötarkoituksiin kuten markkinointiin, esitteisiin ja nettijulkaisuihin. Tarkoituksena on myös ollut turvata laaja, historiallinen kuva-aineisto jälkipolville historiankirjoituksen näkökulmasta.

Hankkeen aikana on koottu hajallaan oleva kuva-aineisto kaupungin eri yksiköistä, digitoitu ja tallennettu niihin liittyvät tiedot sekä arkistoitu alkuperäiset kuvat. Kulttuuritalolla järjestetyissä skannaustapahtumissa kaupunki on saanut kuva-arkistoon paljon yksityisten valokuvia, mm. arvokkaat kirjailijoihin Heikki Lounajaan ja Lauri Leskiseen liittyvät kuvakokoelmat. Tällä hetkellä kuva-arkistossa on lähes 8000 kuvaa. Kuva-arkistoa täydennetään jatkuvasti.


Kuvia otetaan vastaan


Kiuruveden kaupunki ottaa mielellään vastaan Kiuruveteen liittyviä kuvia yksityisiltä, yrityksiltä ja yhdistyksiltä. Erityisesti kaivataan sota-ajan kuvia ja viime vuosikymmenien työhön, elinkeinoihin ja palveluihin liittyviä kuvia. Arkistoon otetaan vastaan kaikentyyppisiä kuvia negatiiveista, dioista ja paperikuvista digikuviin.

 

Kuvien omistaja jättää kuvamateriaalin Kiuruveden kaupungille digitointia varten, antaa kuvaan liittyvät tiedot ja allekirjoittaa kaupungin kanssa käyttö- tai tekijänoikeussopimukset. Tallennuksen jälkeen kuvat palautetaan niiden omistajalle. Kuvia vastaanotetaan kulttuuritalolla, os. Lähteentie 10 a.

Yhteystiedot

Heidi Huhtilainen

kirjasto-kulttuuritoimen vastaava
040 484 8929
heidi.huhtilainen(at)kiuruvesi.fi
Sopimuslomakkeet