Siirry sisältöön

Musiikki:

Vireästä kuorotoiminnasta ovat esimerkkeinä Kiuruveden Naislaulajat ja Mieskuoro Kiurun laulu sekä seurakunnan kirkkokuoro. Muuta musiikkitoimintaa löytyy monista kansalaisopiston piireistä esim. bänditoiminta, viihdeorkesteri Kilimu , Kiuruveden Harmonikansoittajat ja monet muut ryhmät. Ylä-Savon musiikkiopistossa on 25 opiskelijapaikkaa. Kiuruveden Musiikinystävät edistävät paikallista toimintaa järjestämällä konsertteja ja musiikkimatkoja.

Kuvataide:

Kansalaisopistossa on useita kuvataiteen piirejä. Kiuruveden kameraseura järjestää monenlaista toimintaa valokuvausta harrastavalle. Löydät seuran Facebookista.

Harrastajateatteri:

Kiuruvedellä toimivat aktiivisesti Kiuruveden vapaa nuorisoteatteri, Kiuruveden Maalaiskaupunginteatteri sekä teatteriryhmä Hulluviima. Lisäksi teatteritoimintaa on  kansalaisopistossa.

Kirjallisuus:

Kaupungin kirjasto palvelee monipuolisesti.  Kansalaisopiston kirjoittajapiiri on aktiivinen ja tuottaa vuosittain ilmestyvän Tarinavakan.

Kotiseututyö:

Kiuruveden kotiseutuyhdistys järjestää vuosittain mm. kotiseutujuhlan ja kotiseuturetken.

Käsityö:

Kansalaisopistossa on lukuisia käsityöpiirejä. Taito Yläsavo Kiuruvesi tarjoaa myös monipuolista ohjausta alan harrastajille. Kiuruveden Martat tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden olla monenlaisessa toiminnassa mukana. 

Tanssi ja liikunta:

Tarjolla on kansalaisopiston tanssipiirejä ja Kiuruveden Voimistelijoitten liikunnalliset , tanssilliset ja esiintyvät ryhmät. Tanssiseura Ylä-Savon Vuskarit tarjoaa myös monipuolista ohjelmaa tanssiharrastajille.