Savikon risulaani

Risujen ja kitkentäjätteiden vastaanottoalueen aukioloajat Savikon risulaanilla muuttuvat!

Savikon risulaani avoinna 19.-30.11.2018
ma - pe klo 9.00 - 14.00

Alue on suljettu 1.12.2018 alkaen. Kevään aukioloajoista saa lisätietoja myöhemmin tältä sivulta.

Seuraathan alueelle asetettuja toimintaohjeita!

Puutarhajäte
Puutarhajätteet suositellaan kompostoitavaksi ensisijaisesti kiinteistöllä. Puutarhajätteeseen kelpaa puiden ja pensaiden oksat, risut, lehdet ja ruohosilppu. Puutarhajätteeseen ei kelpaa kannot, laudat, parrut, vaneri, kivet, lakaisuhiekka, metalliesineet, muovi, styrox tai muu rakennus-ja sekajäte.

Puutarhajätettä otetaan vastaan Kiuruvedellä Savikon risulaanissa (Kalliokyläntie 12. karttalinkki) yksityisiltä tuojilta ilmaiseksi. Risulaanissa on ilmoitustauluilla ohjeet eri puutarhajätteiden sijoitteluun. Huomaathan, että oksat ja risut, sekä kitkentä- ja haravointijäte sijaitsevat vastaanottoalueella eri paikoissa. Risut tulee kasata toistensa päälle mahdollisimman korkeisiin kasoihin. Noudatathan ohjeita tarkasti! Alueelle on lisätty ohjeistusta.

HUOM! Puutarhajätettä ei saa viedä puisto-alueille eikä taajama-alueiden metsiin!

Kotiloiden ja muiden vieraslajien saastuttamaa puutarhajätettä ei saa tuoda vastaanottoalueelle lainkaan. Kotilot tulee hävittää kotitalouden sekajätteen mukana. Kotiloiden saastuttama puutarhajäte tulee laittaa jätesäkkiin ja säkit kiinteistön omaan sekajäteastiaan.


Lue lisää aiheesta:

Espanjansiruetana ja kotilot
Kaukasianjättiputki
Jättipalsami
Maa-ainekset
Maarakentamisessa syntyneitä kiviä, maata ja kantoja voidaan sijoittaa Teerisuon vanhalle kaatopaikalle. Maankaatopaikalla tehdään jatkuvasti ns. "penkkatyötä", joten palvelun ylläpitämisestä veloitamme 2,50 € / m3.

Viennistä täytyy sopia erikseen, jolloin saa maankaatopaikan portinavaimen kuittausta vastaan. Ota asiassa yhteyttä työmaamestari Hannu Peuralaan tai vihertyönjohtaja Nea Turkki-Koskeen.

Yhteystiedot

Puutarhajäte

Nea Turkki-Koski
vihertyönjohtaja
0400 586 494
nea.turkki-koski(at)kiuruvesi.fi

Ari Ruotsalainen
ympäristöinsinööri
0400 371 128
ari.ruotsalainen(at)kiuruvesi.fi

Maa-ainekset

Hannu Peurala
työmaamestari
0400 371 129
hannu.peurala(at)kiuruvesi.fi

Nea Turkki-Koski
vihertyönjohtaja
0400 586 494
nea.turkki-koski(at)kiuruvesi.fi