Savikon risulaani

Puutarhajätteiden, risujen ja kitkentäjätteiden vastaanottoalue suljetaan keskiviikkona 13.11.2019. Kiitos kuluneesta kaudesta!

Kevään aukioloajoista ilmoitamme myöhemmin täällä!

Puutarhajäte

Puutarhajätteet suositellaan kompostoitavaksi ensisijaisesti kiinteistöllä. Puutarhajätteeseen kelpaa puiden ja pensaiden oksat, risut, lehdet ja ruohosilppu. Puutarhajätteeseen ei kelpaa kannot, laudat, parrut, vaneri, kivet, lakaisuhiekka, metalliesineet, muovi, styrox tai muu rakennus-ja sekajäte.

Puutarhajätettä otetaan vastaan Kiuruvedellä Savikon risulaanissa (Kalliokyläntie 12. karttalinkki) yksityisiltä tuojilta ilmaiseksi. Oksat ja risut, sekä kitkentä- ja haravointijäte sijaitsevat vastaanottoalueella eri paikoissa. Risulaanissa on ilmoitustauluilla ohjeita eri puutarhajätteiden sijoitteluun, seuraathan ohjeistusta!

Savikolle tuotu kitkentä-ja haravointijäte kompostoidaan ja käytetään hyödyksi kaupungin omissa rakennuskohteissa. Multa seulotaan itse eri työmailta saaduista raaka-aineista. Kotiloiden ja muiden vieraslajien saastuttamaa puutarhajätettä ei saa tuoda vastaanottoalueelle lainkaan. Kotilot tulee hävittää kotitalouden sekajätteen mukana. Kotiloiden saastuttama puutarhajäte tulee laittaa jätesäkkiin ja säkit kiinteistön omaan sekajäteastiaan.

Risut tulee kasata toistensa päälle mahdollisimman korkeisiin kasoihin. Laanilla varastoidaan myös edellisvuoden risuja, jotka haketetaan kerran vuodessa.  Uusi vastaanottoalue on seuraavana vuonna haketusalueena, risuilla on siis kahden vuoden kierto. Murskauksen suorittaa Ecomurske Oy ja toimittaa puuhakkeen poltettavaksi eri lämpölaitoksiin.

 

Huomioitavaa on, että puutarhajätettä ei saa viedä puisto-alueille eikä taajama-alueiden metsiin!


Lue lisää aiheesta:

Nuorten vieraslajitalkoo-opas 

Vieraslajiopas

Espanjansiruetana ja kotilot
Kaukasianjättiputki
Jättipalsami

Maa-ainekset
Maarakentamisessa syntyneitä kiviä, maata ja kantoja voidaan sijoittaa Teerisuon vanhalle kaatopaikalle. Maankaatopaikalla tehdään jatkuvasti ns. "penkkatyötä", joten palvelun ylläpitämisestä veloitamme 2,50 € / m3.

Viennistä on sovittava erikseen, jolloin saa maankaatopaikan portinavaimen kuittausta vastaan. Ota yhteyttä työmaamestari Hannu Peuralaan tai vihertyönjohtaja Nea Turkki-Koskeen.

Yhteystiedot

Puutarhajäte

Nea Turkki-Koski
vihertyönjohtaja
0400 586 494
nea.turkki-koski(at)kiuruvesi.fi

Maa-ainekset

Hannu Peurala
työmaamestari
0400 371 129
hannu.peurala(at)kiuruvesi.fi