Siirry sisältöön
Savikon risulaani

Puutarha- ja kitkentäjätteiden, sekä risujen vastaanottoalue, Kalliokyläntie 12 .

Savikon risulaani on avoinna päivittäin 30.4.2024 alkaen.

Puutarhajäte

Puutarhajätteet suositellaan kompostoitavaksi ensisijaisesti kiinteistöllä. Puutarhajätteeseen kelpaa puiden ja pensaiden oksat, risut, lehdet ja ruohosilppu. Puutarhajätteeseen ei kelpaa kannot, laudat, parrut, vaneri, kivet, lakaisuhiekka, metalliesineet, muovi, styrox tai muu rakennus-ja sekajäte.

Puutarhajätettä otetaan vastaan Kiuruvedellä Savikon risulaanissa (Kalliokyläntie 12. karttalinkki) yksityisiltä tuojilta ilmaiseksi. Oksat ja risut, sekä kitkentä- ja haravointijäte sijaitsevat vastaanottoalueella eri paikoissa. Risulaanissa on ilmoitustauluilla ohjeita eri puutarhajätteiden sijoitteluun, seuraathan ohjeistusta!

Savikolle tuotu kitkentä-ja haravointijäte kompostoidaan ja käytetään hyödyksi kaupungin omissa rakennuskohteissa. Multa seulotaan itse eri työmailta saaduista raaka-aineista. Kotiloiden ja muiden vieraslajien saastuttamaa puutarhajätettä ei saa tuoda vastaanottoalueelle lainkaan. Tällaiset jätteet tulee hävittää kotitalouden sekajätteen mukana. Tällöin puutarhajäte tulee laittaa jätesäkkiin ja säkit kiinteistön omaan sekajäteastiaan.

Risut tulee kasata toistensa päälle mahdollisimman korkeisiin kasoihin. Laanilla varastoidaan myös edellisvuoden risuja, jotka haketetaan kerran vuodessa.  Uusi vastaanottoalue on seuraavana vuonna haketusalueena, risuilla on siis kahden vuoden kierto. Murskauksen suorittaa Ecomurske Oy ja toimittaa puuhakkeen poltettavaksi eri lämpölaitoksiin.

 

Huomioitavaa on, että puutarhajätettä ei saa viedä puisto-alueille eikä taajama-alueiden metsiin!

Lue lisää aiheesta:

Nuorten vieraslajitalkoo-opas 

Vieraslajiopas

Kansallinen vieraslajistrategia

 

Alaskanlupiini

Espanjansiruetana

Etelänruttojuuri

Idänkanukka

Isotuomipihlaja

Japanintatar

Jättipalsami

Jättipoimulehti

 Kanadanpiisku

Karhunköynnös

Kaukasianjättiputki

Kiiltotuhkapensas

 Komealupiini

Kurtturuusu

Palsamipihta

Pilvikirsikka

Puistolemmikki

Punalehtiruusu

Silkkiunikko

Siperianpihta

Tarhaomenapuu

Terttuselja

Viitapihlaja-angervo

 

Maa-ainekset
Maarakentamisessa syntyneitä kiviä, maata ja kantoja voidaan sijoittaa Teerisuon vanhalle kaatopaikalle. Maankaatopaikalla tehdään jatkuvasti ns. "penkkatyötä", joten palvelun ylläpitämisestä veloitamme 2,50 € / m3.

Viennistä on sovittava erikseen, jolloin saa maankaatopaikan portinavaimen kuittausta vastaan. Ota yhteyttä yhdyskuntateknikko Tapio Piippoon.

Yhteystiedot

Puutarhajäte ja maa-ainekset

Tapio Piippo

yhdyskuntateknikko

0400 160 158

tapio.piippo(at)kiuruvesi.fi