Kotiryhmis

Kiuruvedellä on käytössä omanlainen ryhmäperhepäivähoidon muoto, kotiryhmis. Ryhmistoiminnassa kaksi hoitajaa muodostaa työparin. Siinä missä tavallisella ryhmiksellä on tilat erillisessä kiinteistössä, kotiryhmiksessä lapset hoidetaan jommankumman hoitajan kotona. Hoitopaikka ei vaihdu, vaan lapset hoidetaan aina saman hoitajan kotona. Kotiryhmis-paikkoja on rajoitetusti.

Hae varhaiskasvatuspaikkaa verkossa tai varhaiskasvatushakemus-lomakkeella, ja merkitse toiveeksi kotiryhmis. Huomaa, että kotiryhmispaikkoja on rajoitetusti.

Hoitoa voi saada lapsenne, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen lapsenne voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Vanhemmat maksavat hoidosta kunnalle.

Linkit

Kiuruvesi - Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen sivut.

Lisää tietoa
Avaa linkki

Palvelupaikat

Kiuruveden kaupungintalo

Kiuruveden kaupungintalolta löytyvät kaupungin useimmat toimistopalvelut

Harjukatu 2, 74700 KIURUVESI

Aukioloajat

Ma - Ti: 08:00 - 15:45
Ke - To: 08:00 - 15:45
Pe: 08:00 - 15:00

Kaikki tiedot

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa kunnan ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa. Jokaiselle lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Varhaiskasvatuslaki: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2018/20180540

Liittyvät palvelut

Ryhmäperhepäivähoito

Katso tiedot

Yksityinen perhepäivähoito

Katso tiedot

Tilapäinen päivähoito

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut