Siirry sisältöön
Suomessa toimitettavat vaalit

Eduskuntavaalit

Eduskuntavaalit pidetään  joka neljäs vuosi, huhtikuun kolmantena sunnuntaina. Seuraavat vaalit ovat vuonna 2023.

Kuntavaalit
Kuntavaalit pidetään joka neljäs vuosi, huhtikuun kolmantena sunnuntaina. Seuraavat vaalit ovat vuonna 2025.

 Tasavallan presidentin vaalit
Tasavallan presidentin vaalit (presidentinvaalit) pidetään joka kuudes vuosi, tammikuun neljäntenä sunnuntaina. Seuraavat vaalit ovat vuonna 2024.

Euroopan parlamentin vaalit
Euroopan parlamentin vaalit (europarlamenttivaalit) pidetään joka viides vuosi. Kesäkuun ensimmäisen viikon to-su välisenä aikana. Jäsenmaat voivat itse valita minä näistä neljästä päivästä ne vaalinsa järjestävät . Seuraavat vaalit ovat vuonna 2024.

Aluevaalit
Aluevaalit pidetään ensimmäisen kerran 23.1.2022 ja vuodesta 2025 eteenpäin joka neljäs vuosi yhdessä kuntavaalien kanssa. 

Henkilöllisyyden toteaminen äänestyksessä

Tullessaan äänestämään niin ennakkoäänestykseen kuin vaalipäivän äänestykseen, äänestäjä on velvollinen esittämään selvityksen henkilöllisyydestään. Henkilöllisyystodistukseksi kelpaa voimassa oleva poliisin antama henkilökortti, ajokortti, passi tai kuvallinen Kela-kortti.

Jos äänestäjällä ei ole äänestyksessä tarvittavaa henkilöllisyyttä osoittavaa asiakirjaa, poliisi myöntää hänelle maksutta väliaikaisen henkilökortin äänestämistä varten. Väliaikaista henkilökorttia haettaessa hakijalla on oltava mukana kaksi poliisin ohjeiden mukaista passivalokuvaa.

Yhteystiedot

Keskusvaalilautakunta

PL 28
74701 Kiuruvesi
Keskusvaalilautakunta