Siirry sisältöön
Luotsin, nuorten työpajan toimintaan on mahdollista päästä, jos olet kiuruvetinen 17-25-vuotias työtön työnhakija ja kaipaat tekemistä, uusia tuttavuuksia sekä tilaisuuden kokeilla ja opetella uusia asioita ja taitoja. Työpajoilla työskennellessäsi voit miettiä tulevaisuuden suunnitelmiasi ja suunnata sieltä itseäsi kiinnostavaan koulutukseen, työpaikkaan tai työharjoitteluun. Työpajoilla opastavat työvalmentajat. 

Pajoilla tehdään pääasiassa tilaustöitä asiakkaille. Kaikilla pajoilla otetaan mielellään vastaan uusia ideoita ja ehdotuksia ja oman luovuuden käyttö on sallittua! Lisäksi saat Vippi-kortin, jolla voit työharjoittelujaksosi aikana käyttää kuntosalin ja uimahallin palveluja ilmaiseksi. Sinulla on mahdollisuus myös terveydenhoitajan palveluihin. Harjoittelujakson päätyttyä saat halutessasi työharjoittelutodistuksen, jota voit käyttää apuna vaikkapa työnhaussa.

Työharjoittelusopimuksen laatiminen

Työpajatoiminta on työharjoittelua, josta tehdään sopimus. Työharjoittelusopimusta tehtäessä sinulla on mahdollisuus valita sinua eniten kiinnostava työpaja. Työharjoittelun aikana voit kokeilla työskentelyä halutessasi myös muilla pajoillamme.  Jakson alkupuolella käydään läpi ohjaajan kanssa vahvuuksiasi, harrastuksiasi ja mielenkiinnon kohteitasi sekä tulevaisuuden suunnitelmiasi.

Työajat pajoilla

Työaika on 6 tuntia, klo 8.00 - 14.30. Toisinaan pajan työaikaan kuuluu myös muuta toimintaa (lyhyitä koulutuksia, reissuja jne.) Tiistaisi- ja torstai-iltapäivisin pidämme pajan porukalla liikuntaa eli pelaamme sählyä, koripalloa, sulkapalloa, käymme kävelyllä, keilaamassa, kuntosalilla jne. Tarkoituksena on pitää yhdessä hauskaa ja virkistäytyä! Vinkit ja ehdotukset ovat tervetulleita!


Ruokailu ja kahvitauot

Sinulla on mahdollisuus ruokailla pajalla hintaan 2,50 € / ateria. Ruoka on tavallista kotiruokaa, johon kuuluu pääruoka, juoma, leipä, salaatti ja mahdollisesti myös jälkiruoka. Ruokatauko kestää puoli tuntia; klo 11.00 - 11.30, jolloin voit myös hoitaa omia asioitasi tai käydä syömässä muualla. Kahvitaukoja päivässä on kaksi, toinen aamupäivällä ja toinen iltapäivällä. Aamulla töihin tullessasi voit syödä pientä aamupalaa kahvin kera (paja tarjoaa) ja myös ruokailun yhteydessä voit halutessasi juoda kupposen kahvia.

Yhteystiedot

Auto- ja metallipaja

Mauri Kekkonen
040 180 3201

Tekstiilipaja

Seija Vitri
040 506 6378

Puutyöpaja

Veli-Matti Riipinen
040 521 2755

Keittiöpaja

Seija Vitri
040 506 6378

Yksilövalmentaja

Hanne Hämäläinen
040 757 9737