Siirry sisältöön

kaupunginjohtajan kynästä

Juha-Pekka Rusanen

Kiuruvesi-lehden sivut
 

Kiuruveden superkesä tulee – oletko valmis?

Seuraavat päivät ja viikot ovat Kiuruvedellä täyteläisiä.

7.heinäkuuta Kiuruvedelle alkaa saapua karavaanareita kotimaan lisäksi Pohjoismaista ja kauempaakin. Pohjoismaiset karavaanipäivät (7.-11.7.2024) aloittavat Kiuruveden superviikot. Kesähulinat jatkuvat Suomen karavaanareiden 60-v. juhlilla (11-14.7.2024). Tämän jälkeen vuorossa on valtakunnallinen kuorotapahtuma sekä perinteiseen tapaan Iskelmäviikko, joka on maankuulu.

Iskelmäviikko on vuosien varrella kehittynyt huimasti ja tehnyt yleisöennätyksiä. Iso kiitos kuuluu tapahtumanjärjestäjille sekä talkoolaisille, jotka vuodesta toiseen tekevät uutteraa työtä tapahtuman hyväksi. Tapahtuma on hieno osoitus Kiuruvesi-hengestä.

Kiuruvedellä on näiden tapahtumien lisäksi tarjolla monia hienoja tapahtumia pitkin kesää. Lisäksi kulttuuria on tarjolla mm. Kesäteatteri Eerolassa. Myös lavatanssitunnelmaan on mahdollista päästä Jänteen hallilla ja Puistonrinteellä. Tässä vain muutama esimerkki Kiuruveden kesästä. Kiuruvedellä on paljon nähtävää ja koettavaa.

Tähän liittyen Kiuruveden kaupunki on perustanut visitkiuruvesi.fi sivuston, jonne on koottu tietoja matkailijoiden näkökulmasta. Tuota sivustoa on tarkoitus kehittää eteenpäin seuraavien vuosien aikana. Otamme kehittämisideat avosylin vastaan.

Karavaaniviikon ja Iskelmäviikon ajaksi Kiuruveden kaupunki perustaa infopisteen torille, torikiinteistön tiloihin. Siellä voivat käydä niin paikalliset kuin kesävieraamme.

Korona-aika opetti suomalaiset arvostamaan kotimaan matkailua aiempaa enemmän. Suoma ry:n tuoreen kyselytutkimuksen tulosten perusteella käsillä olevasta matkailukesästä onkin tulossa ennätysvilkas.

Kyselyyn vastanneista 75 prosenttia aikoo matkailla tänä kesänä kotimaassa, ja tästä joukosta vielä puolet matkailee vain kotimaassa. Tämä on todella kannustava viesti myös meille kiuruvetisille.

Kesävieraiden lisäksi on tärkeää, että me itse käymme alueemme kesätapahtumissa, samalla se on ääni paikkakunnan ja koko alueen elinvoiman puolesta.

Hyvää kesää kaikille, nähdään kesätapahtumissa!

Juha-Pekka Rusanen

Kirjoittaja on Kiuruveden kaupunginjohtaja