Siirry sisältöön

kaupunginjohtajan kynästä

Juha-Pekka Rusanen

Kiuruvesi-lehden sivut

Koe Kiuruveden kesä kaikilla aisteilla!  

Kiuruveden kesä tarjoaa jälleen monipuolisia elämyksiä ja kokemuksia paikkakuntalaisille, mökkiläisille ja kesävieraillemme. Tuotamme suomalaisille puhdasta lähiruokaa. Meillä hengität puhdasta ilmaa ja aistit luonnon tuoksuja. Näet upeat peltomaisemat ja kesäiset kukkaniityt. Kuulet työn ja yrittämisen ääniä, lasten ja nuorten iloa, savolaista torielämää sekä suomi-iskelmän sointuja.  

Toisaalta nautit vain maaseudun rauhasta ja hiljaisuudesta. Tunnet yhteisöllisen Kiuruvesi-hengen hyvistä harrastusmahdollisuuksista, turvallisesta ympäristöstä, monipuolisesta sekä laadukkaasta kulttuuritarjonnasta. Otamme sinut avosylin vastaan. Rakastamme kotiseutuamme – maaseutu saa vaistomme heräämään. Nämä esimerkit osoittavat, että Kiuruveden kesä hemmottelee meitä kaikilla aisteilla.  

Tähän oman lisämausteensa tuo myös se, että Kiuruveden kaupunki on Suomen villein kunta. Näin julisti Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen Kunnallisjohdon seminaarissa Vaasassa toukokuun puolessavälissä. Kiuruvesi on ollut positiivinen ilonpilkahdus suomalaisessa kuntakentässä, joten meidän ”villiä” elämänmenoa kannattaa tulla katsomaan ja kokemaan kauempaakin.  

Yhdessä tekemisen meininki saa jatkoa, sillä Kiuruveden kaupungin kesä on jälleen totutun monipuolinen erilaisine tapahtumineen ja palveluineen. Muutaman koronavuoden jälkeen kaikki kesätapahtumat ovat odotettuja ja toivottuja.

Nostan muutaman esimerkin. Kiuruveden Iskelmäviikko on esimerkiksi vuosien saatossa vakiinnuttanut paikkansa Suomen kesätapahtumien helmenä, joka kokoaa iskelmän ystäviä ympäri Suomea. Tapahtuman merkitys on valtava koko kaupunkiyhteisöllemme ja koko maakunnalle. 

Kiuruveden kesäteatteri Eerola tarjoaa kävijöilleen koko perheen lämminhenkisen ja vauhdikkaan komedian Tukkijoella. Lisäksi Kiuruveden maaseutu ja kylät tarjoavat monia virikkeitä vapaa-ajan viettoon.  

Kiuruveden kaupunkikeskustan palvelutarjonta on myös tutustumisen arvoinen. Kuntakokoon nähden meillä on monipuolinen kaupallinen palvelutarjonta, jonka perusteella voi oikeutetusti todeta, että Kiuruvesi on Ylä-Savon kaupan keskus. Ostoksille kannattaa siis poiketa kauempaakin. Kiuruvedeltä löytyy monia erikoisliikkeitä ja on ollut ilo huomata, että viimeisen vuoden aikana myös palvelutarjonta on entisestään parantunut.  

Näillä ajatuksilla haluan toivottaa kaikille oikein hyvää ja aurinkoista kesänaikaa!  

Juha-Pekka Rusanen 

Kiuruveden kaupunginjohtaja