Siirry sisältöön

KIURUVEDEN AVOIN PÄIVÄKOTI – AVOIN KOHTAAMISPAIKKA LAPSIPERHEILLE

Kiuruveden kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen palveluita on Avoin Päiväkoti nuorisotalolla.  Toimintamme perustuu valtakunnalliseen ja kunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan (www.kiuruvesi.fi)  Tavoitteenamme on tukea kotihoidossa olevien lasten perheitä heidän kasvatustehtävässään.

Vauva, Söpö, Lapsi, Onnellinen

Avoin päiväkoti on kohtaamispaikka kotona lastaan hoitaville perheille, isovanhemmille ja perhepäivähoitajille. Toiminnan tarkoituksena on lisätä perheiden yhdessä tekemistä, vahvistaen vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutusta. Perheillä on mahdollisuus saada tukea lasten kasvatukseen, tutustua uusiin ihmisiin, löytää leikkiseuraa ja osallistua ohjattuun toimintaan, joka voi olla mm. musiikkihetkiä, kädentaitoja tai yhteisiä liikuntahetkiä sisällä ja ulkona.

Avoimeen päiväkotiin voi tulla ilman erillistä ilmoittautumista ja milloin vain itselle parhaiten sopii. Pihalla on hyvät mahdollisuudet ulkoleikkeihin. Säännöllisen viikko-ohjelman lisäksi avoimessa päiväkodissa järjestetään vaihtelevaa toimintaa kuten esimerkiksi erilaisia teema- ja tapahtumapäiviä sekä retkiä.
Osallistuminen toimintaan on maksutonta. 

Tässä viikkojen ohjelmaa:  

Avoimen päiväkodin kevätretki 2024.pdf

Avoin päiväkoti vko 20 kevät 2024.pdf

Avoimen päiväkodin vko 21 kevät 2024.pdf

Kielenkehityksen tukeminen Lukulumoa arkeen - hankkeen tapahtuma.pdf

Satuvirta, Lukulumoa perhetapahtuma.pdf

 

Kiuruveden varhaiskasvatus on mukana Lukulumoa arkeen -hankkeessa. Hankkeen aikana tutustumme erityyppiseen lastenkirjallisuuteen. Etsitään ja löydetään jokaiselle lapselle itseä kiinnostavaa kirjallisuutta. Hyödynnetään lukukavereita ja lukupaikkaa toiminnan integroimisessa ja kirjoihin innostamisessa. Tehdään yhteistyötä kirjaston kanssa. Hankkeen aikana (lokakuu2023-toukokuu2024) luodaan malli, jossa pääpaino on lapsen oman lukijuuden tukemisessa. Hankkeessa on mukana syksyn aikana Satumetsän ja Kuorevirran päiväkotien 5-vuotiaat lapset ja heidän huoltajat. Kevään 2024 aikana toimintaa laajennetaan myös muihin ikäryhmiin. 

 Tarkemmat aikataulut löytyvät myös Facebookista nimellä Kiuruveden avoin päiväkoti. https://www.facebook.com/kiuruvedenavoinpaivakoti

Avoimen päiväkodin aukioloaika muuttuu 15.4.2024 alkaen.
Avoin päiväkoti
on auki maanantaista keskiviikkoon klo 9.00-12.00

Mukavia leikkipäiviä kaikille !Leikkiä, Lego Duplo, Rakentaa, RoolipeliTERVETULOA AVOIMELLE PÄIVÄKODILLE!
Avoin päiväkoti (Nuorisotalo)                            
Kuorevirrankatu 10,

 

 Puh.  040 516 2128(henkilökunta)

Tarkempia tietoja voi kysyä päiväkodin johtajalta: 

Mervi Kananen-Kärkkäinen, päiväkoti Kuorevirran johtaja, p. 040-1848825

Kiuruveden kaupungin avoimen päiväkodin Facebook sivuille pääsee tästä linkistä.
Sieltä löytyy mm. avoimen päiväkodin kuukausiohjelmat.