Siirry sisältöön
Yksinyrittäjän tuki haettavissa

Yksinyrittäjän avustus koronaepidemian aiheuttamiin taloudellisiin vaikeuksiin on valtion myöntämä avustus, joka on haettavissa yrityksen rekisteröinti (YTJ) kunnasta. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja tuet pyritään maksamaan mahdollisimman nopeasti kaikille hakuehdot täyttäville hakijoille. Tukea voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat aiheutuneet 16.3.–31.8.2020 välisenä aikana. Tuen ehtona on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen ja, että yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan. Taloudellisen tilanteen tulkitaan heikentyneen, mikäli yrityksen myyntituotot ovat laskeneet yli  30% pysyttyään lähes samalla tasolla edellisen 12 kuukauden ajanjaksolla. Kannattavaan toimintaan arvioidaan olevan edellytykset, mikäli yritystoiminta on ollut kannattavaa vuoden 2019 tilinpäätökseen tai veroilmoitukseen perustuen.

Lue hakuohjeet huolellisesti ja liitä mukaan tarvittavat liitteet. Hakemus tehdään sähköisesti. Puutteellisia hakemuksia ei voida käsitellä. Hakua varten täytyy täyttää lomake, jossa on seuraavat tiedot:

o    Hakijan perustiedot
o    Toiminnan kuvaus
o    Hakijan aiemmin saamat de minimis -tuet kuluvan vuoden ja kahden edellisen verovuoden aikana
o    Suunnitelma toiminnan vakauttamiseksi (miten yrittäjä aikoo käyttää saamansa avustuksen)

Hakemukseen jätettävät liitteet ovat seuraavat:

o    Tilinpäätös 2019 / viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus 2019 / viimeisin veroilmoitus
o    Jäljennökset kirjanpidosta ja / tai tiliotteista sen todentamiseksi miten myynti ja kustannukset ovat kehittyneet 2020
o    Verovelkatodistus. Jos on verovelkaa, Verohallinnon hyväksymä maksusuunnitelma verovelan maksamiseksi tulee liittää mukaan hakemukseen.

Yrittäjän täytyy hakiessaan vakuuttaa, että tiedot ovat oikeita.
HAE TUKEA TÄMÄN LINKIN KAUTTA!

Olemme tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse! Yhteystietomme löydät sivun alalaidasta!


Kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka

Kaupunginjohtaja vastaa elinkeinojen kehittämisen tulosalueesta.

Yritysneuvoja Tuula Parkkonen-Suhonen

Alkavien ja toimivien yritysten liiketoimintasuunnitelmat, kannattavuuslaskelmat, kehittäminen, rahoitus ja toimitilat. Yritysneuvoja neuvoo starttiraha-asioissa ja tarvittaessa kirjoittaa strarttirahalausunnot. Yritysneuvojan toimisto sijaitsee yleispalvelukesuksessa, kaupungintalon 2. kerroksessa.


Toimitilapalvelut Kiuruveden Yrityskiinteistöt Oy

Toimitila-asioista vastaa Kiuruveden Yrityskiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Pirjo Manninen.

Maaseutuasiamies Mari Tabell

Kiuruveden, Pielaveden ja Keiteleen maaseudun kehittämisyksikkö tuottaa maatalousyrittäjille ja muille maaseudulla toimiville yrityksille neuvonta- ja kehittämispalveluita sekä toimii tiedon tuottajana, jakajana ja uusien ratkaisujen markkinoijana. Kehittämisyksikkö tekee yrittäjien puolesta mm. vuokrasopimuksia, kauppakirjoja ja investointitukihakemuksia. Laskentapalveluita kehittämisyksikkö ei tarjoa, mutta ProAgrian neuvontapalvelut ovat yrittäjien käytettävissä. Kehittämisyksikön tehtäviin kuuluu myös edistää LEADER-hankkeita sekä kylätasolla että yritystoiminnan osalta. Se myös tuottaa uutta ajattelua, uusia yritystoiminnan mahdollisuuksia sekä uusia luovia ratkaisuja maaseudulle ja maatalouteen.

HUOM!
Maataloustukiasioissa ota yhtettä maataloustoimistoon!
Lomitusasioissa ota yhteyttä Ylä-Savon lomituspalveluihin.

Yritys- ja palveluhakemisto

Siirry hakemistoon
Yhteystiedot

Poikkeustilan aikaankin olemme tavoitettavissa sähköpostitse ja puhelimitse!

Jarmo Muiniekka

kaupunginjohtaja
040 641 6603
jarmo.muiniekka(at)kiuruvesi.fi

Tuula Parkkonen-Suhonen

Yritysneuvoja
040 630 3748
tuula.parkkonen-suhonen(at)kiuruvesi.fi

Mari Tabell

Maaseutuasiamies
040 673 8399
mari.tabell(at)kiuruvesi.fi

Pirjo Manninen

Toimitusjohtaja
Kiuruveden Yrityskiinteistöt Oy
050 5398 991
pirjo.manninen(at)omni.fi

Omni Yrityspalvelut Oy
Asematie 6
74700 KIURUVESI