Siirry sisältöön
Kiuruveden kaupungin taival lähi- ja luomuruuan käyttäjänä ja puolestapuhujana alkaa jo 1990-luvulta, mutta vahvemmin lähi- ja luomuruokaan on ruvettu panostamaan vuonna 2000, jolloin Kiuruveden koko kouluruokailuhenkilöstö on käynyt Suonenjoen luomukeittiökurssin. Tästä koulutuksesta varsinaisesti alkoi  Kiuruveden lähi- ja luomuruuan kehittäminen.

Varsinaisen päätöksen lähi- ja luomuruuan käytöstä Kiuruveden kaupungin kouluissa teki opetuslautakunta, mutta myöhemmin kaupunginvaltuusto on edistänyt ja tukenut lähiruuan käyttöä ottamalla lähi- ja luomuruuan yhdeksi kaupunkistrategian painopistealueeksi. Näin Kiuruveden kaupunki on ollut edelläkävijänä toteuttamassa Jorma Ollilan maabrändityöryhmän ehdotusta, jonka mukaan Suomessa tulisi lisätä luomutuotantoa radikaalisti.

Kaupunkistrategian mukaisesti lähi- ja luomuruuan osuutta on viime aikoina lisätty  myös kaupungin koko ruokapalveluissa eli myös päiväkotilapsille, koti- tai laitoshoidossa oleville vanhuksille sekä terveyskeskuksen asiakkaille tarjotaan yhä enenevässä määrin lähi- ja luomuruokaa. Lähituotteiden osuuden lisääminen tälläkin palvelusektorilla tapahtuu pikku hiljaa niin, että myös tuottajat pystyvät tuottamaan meille sekä määrällisesti että jalostusasteeltaan sen, mitä kaupungin ruokapalvelutuotanto tarvitsee.
Yhteystiedot

Helena Laitinen

ruokapalvelupäällikkö
040 355 9051
helena.laitinen(at)kiuruvesi.fi