Siirry sisältöön
3K Vihreän siirtymän esiselvitys-hanke

3K Vihreän siirtymän esiselvitys -hanke on kolmen kunnan yhteinen hanke, jossa edistetään kuntien vihreän siirtymän kaavoitusta ja potentiaalisia vihreän siirtymän investointihankkeita. Hankkeessa ovat mukana Pyhäjärven kaupunki, Kiuruveden kaupunki ja Pihtiputaan kunta.

Hanke voidaan jakaa kolmeen osaan, joista ensimmäisessä kartoitetaan uusiutuvan energian (sekä vedyn) ja siihen liittyvän energiansiirron, mahdollisuudet ja huomioiminen alueen maankäytössä. Toisessa osassa kartoitetaan energian varastointimahdollisuudet ja niiden huomioiminen alueen maankäytössä. Kolmannessa osassa kartoitetaan energiaintensiivisen teollisuuden mahdollisuudet ja niiden huomioiminen alueen maankäytössä.

Hankkeen toteutusaika 1.1.2023-31.10.2024. Rahoitus hankkeeseen on saatu Ympäristöministeriöltä.

3K Vihreän siirtymän esiselvityshankkeen nettisivut ovat nähtävillä 3K vihreän siirtymän esiselvityshanke (sweco.fi)

Mieliteko-hanke

Kiuruveden kaupunki on mukana kymmenvuotisessa Mieliteko-ohjelmassa, jonka tavoite on lisätä mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia sekä vähentää päihteiden käyttöä Pohjois-Savossa vuosina 2021–2030. Ohjelman perustamisen taustalla on Terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL) sairastavuusindeksi (nykyisin Kansallinen terveysindeksi), jonka mukaan Pohjois-Savo on maamme sairain maakunta.

Lokakuussa 2023 alkanut toinen hankekausi rakentuu kahden ryhmähankkeen ympärille, jotka pyrkivät edistämään mielen hyvinvointia työhyvinvoinnin ja osallisuuden näkökulmista. Työ ja mielen hyvinvointi – Mieliteko 2.0 -ryhmähankkeen päätoteuttaja on Kuopion kaupunki ja osatoteuttajia Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Humanistinen ammattikorkeakoulu. Yhdessä osallisiksi – Mieliteko 2.0 -ryhmähankkeen päätoteuttaja on Savonia-ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajia Humanistinen ammattikorkeakoulu ja Kuopion kaupunki.

Euroopan Unionin osarahoittamiin (ESR+) ryhmähankkeisiin ovat sitoutuneet Iisalmi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Siilinjärvi, Suonenjoki, Varkaus, Vesanto ja Vieremä. Lue lisää:  www.mielitekomedia.fi.