Siirry sisältöön

Kunta vastaa ajoratojen, pyöräteiden ja yhdistettyjen jalakulku- ja pyöräteiden talvikunnossapidosta. Kadun rakenteiden ja istutusten kunnossapito kuuluu kunnalle koko katualueella. Lisäksi kunta vastaa katuvalaistuksen ja liikennevalolaitteiden huollosta.

Tontinomistajan velvollisuutena on poistaa lumi ja jää tontin kohdalla olevalta jalkakäytävältä. Jalkakäytävälle tai sen viereen aurattujen lumivallien poiskuljetus tarvittaessa kuuluu tontinomistajalle. Myös jalkakäytävän viereinen katuoja ja sadevesikouru tulee pitää lumettomana ja jäättömänä. 

Tontinomistajan tulee tarvittaessa hiekoittaa jalkakäytävä liukastumisen estämiseksi. Keväinen hiekanpoisto jalkakäytäviltä kuuluu myös tontinomistajalle. Tontinomistaja vastaa tontille johtavan kulkutien kunnossapidosta ja siihen liittyen tonttiliittymän kohdalle auratun lumen ja jään poistamisesta sekä ojarummun avoinna pitämisestä (Kunnossapitolaki 1978). Katujen kunnossapidosta on myös tehty Kuntaliiton opas Kadut kuntoon - esite 2005 (liitetiedostona).

Yhteystiedot

Tapio Piippo

yhdyskuntateknikko
0400 160 158
tapio.piippo(at)kiuruvesi.fi
Liitetiedostot
Nimi Lisätty
Kadut kuntoon-esite.pdf (538,3 kB) 3.12.2013 9.29