Hyötyjätteet

Hyötyjätteillä käsitetään niitä jätteitä, joita voidaan hyödyntää kierrätyksen keinoin. Näitä jätteitä ovat mm paperi, kartonki, metallit ja lasi. RINKI OY ja Ylä-Savon Jätehuolto Oy ylläpitävät hyötyjätteiden keräykseen tarkoitettuja ekopisteitä Kiuruveden kaupungin taajama- ja hajasutusalueilla.

Vaaralliset jätteet

Vaaralliset jätteet ovat myrkyllisyytensä tai muun laatunsa vuoksi vaikeasti vaarattomaksi tehtäviä tai käsiteltäviä taikka muutoin ympäristölle haitallisia jätteitä. Yksityiset henkilöt voivat tuoda vaaralliset jätteet maksutta Kiuruveden jäteasemalle. HUOM! Yritysten vaaralliset jätteet on toimitettava suoraan vaarallisten jätteiden käsittelyluvan saaneeseen laitokseen tai Ylä-Savon jätekeskukseen.

 

HUOMIO!

Kiuruveden ongelmajäteasema suljetaan 31.3.2020 lähtien toistaiseksi. Ylä-Savon Jätehuolto Oy palvelee asiakkaitaan Iisalmen jätekeskuksessa, osoitteessa Kierrätyskatu 15. Koronaepidemia aiheuttaa palveluihin muutoksia ja tiedotamme aukioloajoista myöhemmin lisää.

 

YLÄ-SAVON JÄTEKESKUKSEN JA YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY:N JÄTEASEMIEN POIKKEUKSELLISIA AUKIOLOAIKOJA HUHTI-ELOKUUSSA 2020

Ylä-Savon jätekeskus ja jäteasemat ovat kiinni arkipyhinä. Touko-elokuussa jätekeskus ja -asemat ovat avoinna normaalien aukioloaikojen lisäksi myös joinakin lauantai päivinä. Katso tarkemmat tiedot nettivuilta osoitteista:

HUOM! KORONA-EPIDEMIA VOI KUITENKIN VIELÄ AIHEUTTAA MUUTOKSIA EDELLÄ MAINITTUIHIN AUKIOLOAIKOIHIN!

-> Lähtökohtaisesti, siirrä jätekeskuksella tai -asemalla asiointia poikkeusolojen päättymisen jälkeiseen ajankohtaan. Jos asiointi jätekeskuksella tai -asemalla on välttämätöntä, voit tarkistaa vastaanottoajat vielä ennen kuorman tuontia edellä mainituilta nettisivuilta tai p. 040 527 3014.

-> Edellä mainituilla nettisivuilla on myös ohjeet jätekeskuksella ja -asemilla asiointiin korona-epidemian ajalle.


Sähkö- ja elektroniikkaromu

Elokuusta 2005 lähtien kaikki sähkö- ja elektroniikkalaitteet tulee toimittaa tuottajayhteisöjen osoittamiin keräyspisteisiin. Vastuu kodintekniikan kierrätyksestä siirtyy tällöin kunnilta laitteiden tuottajila, eli maahantuojille ja valmistajille. Sähköromut otetaan vastaan veloituksetta. Keräyspisteisiin voi palauttaa sähkö- ja elektroniikka laitteita aina jääkaapista pesukoneeseen ja televisiosta kahvinkeittimiin. Ylimääräiset osat kuten pölynimurin pussit tulee poistaa. Turvallisuusyistä vain kokonaiset laitteet otetaan vastaan.

Kiuruveden kaupunki on järjestänyt yhteistyössä Ylä- Savon Jätehuolto Oy:n kanssa ongelmajäte sekä sähkö- ja elektroniikka romun vastaanottopisteen, joka sijaitsee Kirkkoharjuntie 36:ssa. Vastaanottopisteen aukioloajat ovat maanantaina klo 7.30 - 12.30 ja torstaina klo 12.00 - 17.00. Tarkastathan kuitenkin jäteaseman aukioloajat erikseen koronatilanteesta johtuen osoitteesta:

https://www.ylasavonjatehuolto.fi/palvelut/jateasemat.html

 

 PUUJÄTTEESEEN KELPAAVAT:
-Puu- ja kuormalavat, laudat, lankut, puupöllit, vanerit
-Massiivipuu ja siitä valmistetut huonekalut
-Maalamaton ja maalattu rakennus- ja purkupuu
-Kuitu- ja kovalevyt, puuparketit
-Puretut kaapistot, komerot ja laatikostot
-Lastu- & MDF-levyrunkoiset huonekalut & levyt, melamiinilevyt
-Ovet ja ikkunankehykset

Puujätteessä saa olla nauloja, ruuveja, heloja ym. pieniä metalliosia.

HUOM! PUUJÄTETTÄ VASTAANOTETAAN KERRALLA YHTÄ
HENKILÖAUTON PERÄKÄRRYKUORMAA VASTAAVA MÄÄRÄ / TUOJA. 


PUUJÄTTEESEEN EIVÄT KELPAA:
-Verhoillut huonekalut
-Ikkunan pokat / reunat laseineen
-Lasi- ja peiliovet
-PVC -muovit, laatat yms. sisältävät puumateriaalit
-Painekyllästetty puu (jäteasemalla oma lava painekyllästetylle puulle)
-Risut ja oksat (risuille ja oksille oma vastaanottopaikka)

YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY
Kierrätyskatu 15 74140 Iisalmi
Neuvoja-tiedottaja p. 040 527 3014
Ylä-Savon jätekeskus p. 017 743 379
www.ylasavonjatehuolto.fi


YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY myy lämpöeristettyjä UK-Muovi Greeny 250 litraisia kompostoreita 295€/kpl. Kompostoreilla on yhden vuoden takuu. Kysy lisää Mika Jauhiainen p. 040 527 3014 tai mika.jauhiainen@ylasavonjatehuolto.fi. Lisätiedot ja värivaihtoehdot alla olevasta linkistä.

https://www.ylasavonjatehuolto.fi/uutiset/era-lampokompostoreita-myytavana.html

Muita jätteiden vastaanottopaikkoja
Yhteystiedot

Mika Jauhiainen

neuvoja, Ylä-Savon Jätehuolto Oy
040 527 3014
mika.jauhiainen(at)ylasavonjatehuolto.fi

Nea Turkki-Koski

vihertyönjohtaja
0400 586 494
nea.turkki-koski(at)kiuruvesi.fi