Siirry sisältöön

 

Rakennusjärjestyksen uudistaminen

Nykyinen Ylä-Savon kuntien (Iisalmi, Kiuruvesi, Lapinlahti, Sonkajärvi, Vieremä) kanssa yhteistyössä laadittu yhtenäinen rakennusjärjestys on ollut voimassa vuodesta 2020 lähtien.

Kiuruveden kaupungin tekninen lautakunta on päättänyt 5.9.2023 § 51 aloittaa rakennusjärjestyksen uudistamisen. Iisalmen, Kiuruveden, Pielaveden, Sonkajärven ja Vieremän rakennusjärjestykset uudistetaan yhteistyönä vuoden 2024 aikana. Aikaisempaan verrattuna Lapinlahti päätti jäädä tällä kertaa pois yhteisestä valmistelutyöstä, mutta tilalle tuli Pielaveden kunta. 

Uudistamisen ensimmäisenä vaiheena on tehty hankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on käsitelty teknisen lautakunnan kokouksessa 6.11.2023 § 70.  Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) pidetään yleisesti nähtävillä ajalla 20.12.2023 – 22.1.2024. 

Valmistelutyöryhmän tavoitteena on, että rakennusjärjestys olisi valmiina hyväksyttäväksi kaikkien kuntien toimielimissä syksyn 2024 aikana ja sen olisi tarkoitus tulla voimaan vuoden 2025 alusta lukien.

Kiuruveden kaupungin osalta tietoa rakennusjärjestyksen uusimisesta päivitetään koko prosessin ajan tälle nettisivulle, jossa myös muutostyön asiakirjat ovat koko hankkeen keston ajan nähtävillä. Lisäksi asiakirjat ovat paperisina nähtävillä kuntien rakennusvalvonnoissa kuulutuksissa mainittuina nähtävillä oloaikoina.


Liitteet: osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) ja kuulutus nähtävillä olosta

OAS, Rakennusjärjestyksen uudistaminen 2023 Kiuruvesi.pdf

kuulutus rakennusjärjestyksen uudistaminen K-vesi.pdf