Siirry sisältöön

Ammatillinen koulutus

YSAO:lla on lukuisia eri ammattialojen toimipisteitä muualla Ylä-Savon alueella, tutustu tarjontaan YSAO:n kotisivuilla osoitteessa www.ysao.fi

Kiuruvedellä toimii Ylä-Savon ammattiopiston (YSAO) hevostalouden yksikkö, Hingunniemen koulutila. Hingunniemessä voi suorittaa hevostalouden perustutkinnon, hevosvalmentajan ammattitutkinnon (ravivalmennus, valjasseppä tai hevoshieroja), kengityssepän tai ratsastuksenopettajan ammattitutkinnon sekä tallimestarin erityisammttitutkinnon.

Opiskelemaan haetaan yhteishaussa.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Linkit

Ylä-Savon ammattiopiston kotisivut

YSAOn kotisivut

Lisää tietoa
Avaa linkki

Palvelupaikat

Opetus- ja sivistyspalvelukeskus

Opetus- ja sivistyspalvelukeskuksenkuuluvat varhaiskasvatus-, opetus- ja kulttuuripalvelut, nuoriso-, liikunta- ja vapaa-aika sekä kirjastopalvelut.

Harjukatu 2, 74700 KIURUVESI

Aukioloajat

Kaikki tiedot

Ammatillisella koulutuksella tarkoitetaan tutkintoon johtavaa ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista lisäkoulutusta. Tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Ammatillisessa koulutuksessa osaamista hankitaan oppilaitoksen lisäksi työpaikoilta ja verkko-oppimisympäristöistä. Jokainen opiskelee oman suunnitelmansa ja oppimistarpeensa mukaan. Työssäoppimista tuetaan esimerkiksi oppi- ja koulutussopimuksin. Opintoihin voi hakeutua ja ne voi suorittaa joustavasti ja myös aiempaa lyhyemmässä ajassa. Nuorille ja aikuisille tarjotaan samoja koulutuspalveluita. Ammatillinen koulutus antaa valmiudet hakea korkeakouluopintoihin.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavat kunnat, kuntayhtymät, yhteisöt, säätiöt tai valtion liikelaitokset, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa.

Laki ammatillisesta koulutuksesta: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2017/20170531

Liittyvät palvelut

Oppisopimuskoulutus

Katso tiedot

Ammattiin opiskelevien opinto-ohjaus

Katso tiedot

Aikuisille tarkoitettu lukiokoulutus

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut