Siirry sisältöön
Mykkälänmäen kierros

Mykkälänmäen kierros on retkeilyreitti joka kulkee monipuolisessa metsämaastossa Mykkälänmäen alueella, lähellä Paljakanvuorta. Polun maasto on pääosin hyväkulkuista kalliomännikköä tarjoten kulkijalle erään Kiuruveden alueen hienoimmista retkimaastoista. Reitillä koet metsän eri vaiheet metsän uudistuksesta vanhaan metsään. Polun varrella komean Mykkälänmäen jyrkänteen päällä voit nauttia eväistä kotalaavulla ja ihailla Paljakanvuoren ja Putouksenmäen suuntaan avautuvia maisemia.

 
 


Mykkälänmäen kierros on rengasreitti ja sen 
pituus on 3,2 km. Reitin varrelta pääset 1,2 km mittaista yhdyspolkua pitkin Paljakanvuoren laelle. Yhdyspolun varrella koet vanhan suojellun kuusikon tunnelman.

Reitin ylläpidosta vastaa Kiuruveden Latu Ry. Mykkälänmäen kotalaavu on yksityisessä omistuksessa, mutta kuitenkin vapaasti retkeilijöiden käytettävissä. Kotalaavulla ei ole polttopuuhuoltoa, joten otathan omat polttopuut mukaan.

 


Mykkälänmäen kierros on merkattu maastoon vihreällä maalimerkinnällä. Reitille pääset joko Paljakanvuoren laelta yhdyspolkua pitkin tai metsäautotien päästä Raskeentietä aivan perille saakka ajaen. Raskeentie kääntyy osoitteesta Pielavedentie 891, tästä ajomatkaa perille noin 3,8 km.