Siirry sisältöön

Kiuruveden tori on suunniteltu nykyiselle paikalleen 1920-luvulla Otto I. Meurmanin laatimassa taajaväkisen yhdyskunnan asemakaavassa. Torikauppa alueella alkoi 1930-luvulla. Ensimmäisenä ilmestyivät laahkat eli myyntikojut. Torin eteläpäähän rakennettiin lottakahvila vuonna 1938. Rakennus toimi linja-autoasemana vuoteen 1969 saakka. Torista muodostui vähitellen kirkonkylän keskuspaikka. Pääosa torin ympäristön rakennuksista on 1950-ja 1960-luvuilta. Vuonna 1989 järjestettiin arkkitehtikilpailu torialueen kehittämiseksi. Kilpailun voittaneen arkkitehti Jari Saarnion työn pohjalta tori kunnostettiin 1990-luvun alussa ja torin pohjoispäähän rakennettiin toritalo. Torin eteläpäähän rakennettiin esiintymislava vuonna 2004. Perinteinen toripäivä on yleensä torstai ja sen lisäksi torilla pidetään erikseen markkinapäiviä, jotka ovat saaneet oman kannatuksensa kesäisenä kokoontumistapahtumana.

Toripaikan vuokraus ja paikkamaksut:

Torivalvoja Hannu Niskanen 0500 575 898

 

Päivitys 12.5.2020

Tori avataan maanantaina 1.6.2020.

Noudatathan annettuja ohjeita poikkeusaikana.

 

 - Muista turvaväli -> min 2 metriä

 - Max 50 hlöä samanaikaisesti torialueella

- Käytä kertakäyttöisiä käsineitä palvelutilanteessa

- Käytä käsidesiä ennen ja jälkeen kun asioit eri myyntipisteissä

- Älä kättele tai yski kohti toista henkilöä ja vältä kasvojesi koskettelua

- Vältä turhaa oleskelua torilla

 

HUOMIO!

Kiuruveden tori on suljettu 31.5.2020 saakka. Yleisöwc on myös pois käytöstä.

Koronapandemian vuoksi on jouduttu sulkemaan merkittävässä laajuudessa kaupungin toimintoja ja yksikköjä sekä vähentämään olennaisesti palvelutarjontaa. Vaikka kokoontumiset on rajoitettu 10 henkilöön, Valtioneuvosto kuitenkin suosittelee välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Kiuruveden kaupungilla ei ole mahdollisuutta valvoa, että ohjeistus toteutuu toripäivinä.

Toivomme kaikkien kaupunkilaisten pysyvän terveinä ja hyvävointisina! Seuraamme tilannetta ja ilmoitamme mahdollisista muutoksista myöhemmin.

 

Torin kuukausipaikat


Torille myydään myös kuukausipaikkoja.
Normaali kuukausipaikan hinta on 30 € / kk (sis. alv 24 %)

Huomaathan, että kesäaikaan hinnoissa voi olla poikkeuksia! Mahdollisista poikkeushinnoista ilmoitetaan erikseen keväällä.

Normaaleista kuukausipaikoista ota yhteys torivalvoja Hannu Niskaseen, 0500 575 898.

Yhteystiedot

Nea Turkki-Koski

Vihertyönjohtaja

0400 586 494

nea.turkki-koski(at)kiuruvesi.fi