Kiuruveden tori on suunniteltu nykyiselle paikalleen 1920-luvulla Otto I. Meurmanin laatimassa taajaväkisen yhdyskunnan asemakaavassa. Torikauppa alueella alkoi 1930-luvulla. Ensimmäisenä ilmestyivät laahkat eli myyntikojut. Torin eteläpäähän rakennettiin lottakahvila vuonna 1938. Rakennus toimi linja-autoasemana vuoteen 1969 saakka. Torista muodostui vähitellen kirkonkylän keskuspaikka. Pääosa torin ympäristön rakennuksista on 1950-ja 1960-luvuilta. Vuonna 1989 järjestettiin arkkitehtikilpailu torialueen kehittämiseksi. Kilpailun voittaneen arkkitehti Jari Saarnion työn pohjalta tori kunnostettiin 1990-luvun alussa ja torin pohjoispäähän rakennettiin toritalo. Torin eteläpäähän rakennettiin esiintymislava vuonna 2004. Perinteinen toripäivä on yleensä torstai ja sen lisäksi torilla pidetään erikseen markkinapäiviä, jotka ovat saaneet oman kannatuksensa kesäisenä kokoontumistapahtumana.

Toripaikan vuokraus ja paikkamaksut:

Torivalvoja Hannu Niskanen 0500 575 898

HUOMIO!

Kiuruveden tori on suljettu 23.3.-13.4.2020 välisen ajan. Yleisöwc on myös pois käytöstä.

 Suomen hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Hallitus linjasi 16. maaliskuuta lisätoimenpiteistä, joiden tarkoituksena on hidastaa koronavirustartuntojen leviämistä sekä suojella riskiryhmiä. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti.

Koronapandemian vuoksi on jouduttu sulkemaan merkittävässä laajuudessa kaupungin toimintoja ja yksikköjä sekä vähentämään olennaisesti palvelutarjontaa. Vaikka kokoontumiset on rajoitettu 10 henkilöön, Valtioneuvosto kuitenkin suosittelee välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Kiuruveden kaupungilla ei ole mahdollisuutta valvoa, että ohjeistus toteutuu toripäivinä.

Toivomme kaikkien kaupunkilaisten pysyvän terveinä ja hyvävointisina! Seuraamme tilannetta ja ilmoitamme mahdollisista muutoksista myöhemmin.

 

Torin kuukausipaikat


Torille myydään myös kuukausipaikkoja.
Normaali kuukausipaikan hinta on 30 € / kk (sis. alv 24 %)

Huomaathan, että kesäaikaan hinnoissa voi olla poikkeuksia! Mahdollisista poikkeushinnoista ilmoitetaan erikseen keväällä.

Normaaleista kuukausipaikoista ota yhteys torivalvoja Hannu Niskaseen, 0500 575 898.