Siirry sisältöön

Tervetuloa, tämä on Kiuruveden kaupungin verkkosivuston saavutettavuusseloste.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.kiuruvesi.fi ja on laadittu / päivitetty 17.11.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio yhdessä omien asiantuntijoidemme kanssa.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Sivustomme täyttää saavutettavuusvaatimukset osin. Jatkamme työtä sivuston saavutettavuuden osalta käymällä läpi sivuston ymmärrettävyyttä ja kouluttamalla sivuston päivittäjiä.

Ei saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen. Sivustollamme on käytössä kolmannen osalpuolen tuottama karttapalvelu, jonka saavutettavuudesta Kiuruveden kaupunki ei vastaa (https://www.kiuruvesi.fi/Suomeksi/Kuntatietoa). Lisäksi sivustollamme on toimisto-ohjelmien tiedostoja jotka on julkaistu ennen 23.9.2018, ja jotka eivät siten kuulu direktiivin piiriin. Pyrimme tuottamaan kaikki tiedostomme saavutettavasti, mutta tiedostojen saavutettavuudessa on vielä puutteita.

Havaittavat

Saavutettavuuden kontrastikriteerit eivät täyty kaikilta osin

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Sivustolla on paikoitellen vielä puuttellisia kontrasteja. Sivuston alanavigaation kontrasti ei ole kaikilla näytöillä riittävä.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 1.4.3 Kontrasti (minimi)

Kuvien ja linkkien alt-teksteissä puutteita

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Sivustolla on useassa kohdassa kuvia ja linkkejä joilta vielä puuttuu vaihtoehtoiset kuvaukset.
Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö

Toimintavarma

Tapahtuma-elementissä puuttuu aria-label määrittelyjä ja hakukenttien aputekstejä

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Sivustolla Tapahtuma-sivulla (https://www.kiuruvesi.fi/Suomeksi/Ajankohtaista/Tapahtumat) oleva haku elementti ei ole kaikilta osin ole merkitty aria-labeleilla ja sen hakukenttissä ei ole aputekstejä. Hakutoiminto toimii kuitenkin näppäimistöllä selatessa.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: 4.1.2 Nimi, rooli, arvo


Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Palautetta voit antaa meille tällä verkkolomakkeella.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tämä verkkosivusto/sovellus on julkaistu 15.06.2018