Siirry sisältöön
Rakennustoimintaa kaupungissa valvoo teknisen lautakunnan rakennusvalvontajaosto. Rakennusvalvontajaoston tehtäviin kuuluvat mm. hallintopakko- ja oikaisuvaatimusasiat.

Jaoston alaisuudessa rakennusvalvontatehtäviä hoitaa rakennustarkastaja, joka myöntää maankäyttö- ja rakennuslain mukaiset luvat, valvoo niiden toteutumista ja suorittaa luvassa edellytetyt tai muuten tarpeen mukaiset katselmukset. Lisäksi rakennustarkastaja ja toimistosihteeri neuvovat ja ohjaavat rakentamiseen liittyvissä asioissa. Toimistosihteeri hoitaa myös rakennusvalvontaan liittyviä yleisiä toimistotehtäviä.

Yhteystiedot

Rakentaminen

Nimi Nimike Puhelin
Halme Tuomo rakennustarkastaja 040 707 7681
Ruotsalainen Maarit toimistosihteeri 040 514 6823
Rakennusvalvonta tiedottaa: Korona-epidemia

Koronaepidemia näyttää edelleen jatkuvan ja etenevän jo kolmatta vuotta. Koska rakennusvalvonnan henkilökunta on hyvin pieni eikä korvaavaa sijaishenkilökuntaa ole olemassa, on tärkeää turvata rakennusvalvonnan toimintakyky nykyisessä tilanteessa. Niinpä toimimme seuraavien ohjeiden mukaisesti:

- kaikissa asioissa ota mieluummin ensin yhteyttä rakennusvalvontaan puhelimitse, sähköpostitse tai sähköisen Lupapiste -palvelun kautta

- jos haluat asioida toimistolla, sovi mieluummin ensin tapaamisesta jollakin edellä mainitulla tavalla. Toimistopäivänä voi asioida myös ilman etukäteen sopimista. Suosittelemme myös maskin käyttöä kaupungintalolla ja tulethan vain täysin terveenä asioimaan.

- lupa- ja muut asiakirjat pyydetään toimittamaan pääasiassa postitse tai sähköpostin liitteinä. Lupien hakemiseen on myös sähköinen Lupapiste -palvelu normaalisti käytössä

- lupiin liittyviä rakennustarkastajan katselmuksia ja muita tarkastuksia suoritetaan lähes normaalisti, kunhan niistä sovitaan etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse

Seuraamme epidemian etenemistä ja valtakunnallisia määräyksiä ja ohjeita sekä kaupungin omia määräyksiä ja ohjeistusta. Tätä ohjetta päivitetään niiden mukaan tarvittaessa.