Siirry sisältöön

Sivistyslautakunta hyväksyi Kiuruveden kansalaisopistolle 1.8.2006 alkaen taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman kuvataiteen perusopetukseen.

 

TAITEEN PERUSOPETUS

brushes-3129361_1920.jpg


Muu lapsille ja nuorille suunnattu opetus

Taiteen perusopetuksen lisäksi kansalaisopisto järjestää lapsille ja nuorille taideopetusta myös musiikissa, kuvataiteessa sekä teatteritaiteessa. Lasten ja nuorten kuvataidekoulut aloittivat syyslukukaudella 1992 kaupungin taajamassa ja vähän myöhemmin myös muutamalla haja-asutusalueen kyläkoululla. Taiteen opetusryhmät lapsille ja nuorille ovat vakiinnuttaneet asemansa opiston opinto-ohjelmassa ja useat niissä harrastuksensa aloittaneet nuoret ovat myöhemmin siirtyneet ns. sekaryhmiin aikuisten joukkoon.

Lasten tanssikurssit ja tanssillisen liikunnan opetus tulivat opetusohjelmaan useiden toivomuksesta syksyllä 2004. 
Bänditoiminta

Bändimusiikin opetus aloitettiin kansalaisopistossa vuoden 1989 keväällä, ja siitä lähtien saivat oppinsa musiikinohjaaja Heikki Komulaisen asiantuntevassa ja innostavassa ohjauksessa. Heikin aikana saivat oppinsa jo sadat nuoret ja aikuiset. Taiteen perusopetuksen käynnistyessä valtakunnallisesti siirtyi bändikoulutus osaksi sitä ja kuului taiteen perusopetusaineisiin aina syksyyn 2006 asti.

drums-2599508_1920.jpg

Erilaisille bändeille ja soittoryhmille on opetettu lähes kaikkea pop- ja rock-musiikista vanhaan tanssimusiikkiin. Opetukseen on sisältynyt bändisoittoa ja siihen kuuluvia asioita kuten sähköisen tekniikan hallintaa eli vahvistimien käyttöä tms. Opiskelijat ovat saaneet henkilökohtaista soitinopetusta muun muassa sähköurkujen, sähköbasson, sähkökitaran ja rumpujen soitossa. Bändisoiton opetusta on annettu vähintään viiden henkilön ryhmissä ja henkilökohtaista soitinopetusta kullekin erikseen. Opetuksen lisäksi on hankittu esiintymiskokemusta erilaisista bänditapahtumista, kilpailuista ja käyty jopa ulkomailla esiintymässä. Bändin niin halutessa teki Heikki Komulainen äänitteitä esityksistä cd-levylle.

Opiston monet bändit ovat rohkaistuneet osaavan ohjaajan innostaessa osallistumaan myös erilaisiin kilpailuihin ja menestyneet niissä. Tällä hetkellä bändimusiikkiryhmää opettaa musiikkipedagogi ja musiikin maisteri Ulla- Sisko Jauhiainen. Bändimusiikkiryhmä kehitysvammaisille kokoontuu nuorisotalon tiloissa Kuorevirralla. Ryhmässä tutustutaan erialisiin soittimiin, rytmin kehittämiseen ja laulamiseen.