Siirry sisältöön

TAITEEN PERUSOPETUS

 

Taiteen perusopetus on ensisijaisesti lapsille ja nuorille tarkoitettua tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää eri taiteenalojen opetusta. Taiteen perusopetuksen tehtävänä on tarjota oppilaille mahdollisuuksia opiskella taidetta pitkäjänteisesti, päämäärätietoisesti ja omien kiinnostuksen kohteiden suuntaisesti. Opetuksella edistetään taidesuhteen kehittymistä ja elinikäistä taiteen harrastamista. Opetuksen lähtökohtana ovat kullekin taiteenalalle ominaiset tiedon tuottamisen ja esittämisen tavat. Taiteen perusopetuksessa luodaan pohjaa sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävälle tulevaisuudelle.

Kiuruveden kansalaisopisto antaa taiteen perusopetusta kuvataiteessa. Yhteistyötä tehdään monien eri toimijoiden kanssa, kuten muut oppilaitokset, yhdistykset ja oppilaiden vanhemmat. Toiminnasta kootaan palautetta oppilailta, heidän vanhemmiltaan, opettajilta ja yhteistyökumppaneilta. Saatua palautetta hyödynnetään toiminnan jatkuvassa kehittämisessä.

 

art-1840481_1920.jpg

BÄNDITOIMINTA

 

Tällä hetkellä bänditoimintaa opiston kurssina ja HARKKA-kerhona vetää muusikko Santeri Kärkkäinen.  Bänditoiminnassa tutustutaan erilaisiin soittimiin, rytmin kehittämiseen ja laulamiseen. 

 

HISTORIA

Bändimusiikin opetus aloitettiin kansalaisopistossa vuoden 1989 keväällä, ja siitä lähtien saivat oppinsa musiikinohjaaja Heikki Komulaisen asiantuntevassa ja innostavassa ohjauksessa. Heikin aikana saivat oppinsa jo sadat nuoret ja aikuiset. Taiteen perusopetuksen käynnistyessä valtakunnallisesti siirtyi bändikoulutus osaksi sitä ja kuului taiteen perusopetusaineisiin aina syksyyn 2006 asti.

drums-2599508_1920.jpg

Erilaisille bändeille ja soittoryhmille on opetettu lähes kaikkea pop- ja rock-musiikista vanhaan tanssimusiikkiin. Opetukseen on sisältynyt bändisoittoa ja siihen kuuluvia asioita kuten sähköisen tekniikan hallintaa eli vahvistimien käyttöä tms. Opiskelijat ovat saaneet henkilökohtaista soitinopetusta muun muassa sähköurkujen, sähköbasson, sähkökitaran ja rumpujen soitossa. Bändisoiton opetusta on annettu vähintään viiden henkilön ryhmissä ja henkilökohtaista soitinopetusta kullekin erikseen. Opetuksen lisäksi on hankittu esiintymiskokemusta erilaisista bänditapahtumista, kilpailuista ja käyty jopa ulkomailla esiintymässä. Bändin niin halutessa teki Heikki Komulainen äänitteitä esityksistä cd-levylle.