Siirry sisältöön

Ylä-Savon liikenneturvallisussuunnitelma

Ylä-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma on laadittu seudun kuntien sekä Pohjois-Savon ELY-keskuksen yhteistyönä. Suunnitelma valmistui vuonna 2017. Suunnitelmassa on määritelty yhteiset seudulliset liikenneturvallisuuden ja esteettömyyden parantamista koskevat periaatteet sekä niiden ohjaamina tarkemmat kuntakohtaiset liikenneympäristön parantamissuunnitelmat. Suunnitelmassa on määritelty myös kevyen liikenteen laatukäytävät, jotka ohjaavat erityisesti kevyen liikenteen turvallisuutta ja olosuhteita parantavien toimenpiteiden priorisointia kunnissa. Omana kokonaisuutenaan on laadittu liikenneturvallisuustyön toimintasuunnitelmat kuntien eri hallintokunnille. 

Kunkin kunnan suunnitelma on raportoitu omana kokonaisuutenaan. Kiuruvedelle on laadittu liikenneympäristön parantamissuunnitelma ja liikenneturvallisuustyön toimintasuunnitelma.

Itä-Suomen liikenneturvallisuustoimija:
Ylä-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma ja yleistietoa Kiuruveden liikenneturvallisuustilanteesta.

Ylä-Savon seudun liikennejärjestelmäsuunnitelma 

Ylä-Savon seudun liikennejärjestelmäsuunnitelma on laadittu Iisalmen ja Kiuruveden kaupunkien sekä Vieremän, Sonkajärven, Varpaisjärven, Lapinlahden, Keiteleen, Pielaveden ja Rautavaaran kuntien alueelle. Suunnitelma on ensimmäinen alueelle laadittu kokonaisvaltainen seudullinen liikennejärjestelmätason tarkastelu. Tarkoituksena on ollut selvittää seudun kehittämisen kannalta keskeiset haasteet  ja toimintaympäristön muutostekijät sekä löytää toimenpiteet, joilla liikennejärjestelmä parhaiten tukee seudun elinkeinoelämän kehittymistä ja kilpailukykyä, ihmisten arjen liikkumista sekä koko seudun kehittymistä.

Sivun liitetiedostona ovat Ylä-Savon liikennejärjestelmäsuunnitelman tiivistelmä, pikaesittely ja raportti.


Itä-Suomen liikennestrategia 

Itä-Suomen liikennestrategia on laadittu Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan alueille. Tavoitteena on ollut kehittää maakuntien välistä liikennesuunnitteluyhteistyötä ja määrittää Itä-Suomen liikennejärjestelmän ylläpitoa ja kehittämistä koskevat linjaukset ja Itä-Suomen keskeiset, edistettävät hankkeet.

Itä-Suomen liikennestrategia

Liitetiedostot
Nimi Lisätty
YläSavoLJS_pikaesittely.pdf (1,15 MB) 21.12.2011 10.56
YläSavoLJS_raportti.pdf (4,07 MB) 21.12.2011 10.56
YläSavoLJS_tiivistelmä.pdf (2,05 MB) 21.12.2011 10.55
Lisätiedot

Tapio Piippo

yhdyskuntateknikko
0400 160 158
tapio.piippo(at)kiuruvesi.fi