Siirry sisältöön
Rahoituslähteitä

Yhdistyksen perustoimintaan, työllistämiseen ja erilaisiin projekteihin on tarjolla monenlaisia rahoitusmahdollisuuksia. Näiden seuraamiseen kannattaa valita yhdistyksestä vastuuhenkilö tai työpari ja tarkastella rahoitusmahdollisuuksia yhdistyksen toiminnan suunnitteluvaiheessa. Esimerkiksi syyskokouksessa seuraavan vuoden toimintasuunnitelmaa tehtäessä on syytä käydä läpi myös suunniteltuun toimintaan haettava rahoitus. Rahoituksen hakeminen on pitkäjänteinen prosessi. Hakemuksen lähettämisestä rahoituspäätöksen saamiseen voi mennä puolisen vuotta. Ole siis ajoissa hereillä.


Avustukset

Kuntien omat kulttuuriavustukset ovat mittakaavaltaan pieniä muiden rahoituslähteiden mahdollisuuksiin verrattuna. Tietoa oman kunnan kulttuuriavustuksista löytyy yleensä kunnan kulttuuritoimen sivuilta. Hakuajoista tiedotetaan yleensä paikallisessa lehdessä kunnan omien sivujen lisäksi. Kiuruvesi myöntää avustuksia vuosittain yhteisöille kulloinkin talousarviossa myönnetyn määrärahan puitteissa. Avustukset julistetaan haettavaksi kahdesti vuodessa; huhti- ja lokakuussa, mutta niitä voi hakea myös ympäri vuoden. Kiuruveden kirjasto- ja kulttuuritalossa on monipuolista näyttely- ja  esiintymistilaa.  Tiedustelut 040 484 8929 / Heidi Huhtilainen.


Kulttuuripalveluiden myynti

Oman kulttuuripalvelun kehittäminen myytäväksi tuotteeksi kannattaa. Esim. hyvän tarjouksen tekemistä voit  harjoitella tämän oppaan kautta. Ylä-Savon alueen kunnat ostavat ajoittain pienimuotoisia kulttuuripalveluita, esim. järjestyksenvalvontapalveluita, esiintymisiä tapahtumiin tai kulttuuriohjelmaa kouluille, päiväkodeille tai vanhuksille. Kaikkien yläsavolaisten kuntien sivuilla on tarjouslomake, jolla voit tarjota omaa palveluasi kuntien ostettavaksi.

Jos olet esiintyvien alojen ammattitaiteilija, saatat löytää uusia asiakkuuksia esim. rekisteröitymällä Esitystorille.

Kaupunki ostaa toisinaan kulttuuripalveluita. Kiinnostuneet voivat tarjota omaa palveluaan alla olevalla lomakkeella.
1111KiuruvesiPALVELUTARJOUS.docx