Siirry sisältöön
Metsästys
Kaupungin omistamilla tiloilla metsästyksen pelisäännöistä ja perittävistä maksuista päättää tekninen lautakunta.  Hirvenmetsästyksen osalta vanha käytäntö on ollut, että metsästysoikeudet myönnetään kerrallaan viideksi vuodeksi metsästysseurojen tai -seurueiden kirjallisesta anomuksesta.
 
Yli 50 hehtaarin tiloja ei vuokrata metsästysseuroille vaan ne on varattu yksityisten kuntalaisten käyttöön. Tiloille myydään lupia vain metsäjäniksen ja rusakon metsästykseen ja luvan hinta on ollut 15 € metsästyskaudelta.

Kiuruveden kaupunki omistaa maa- ja metsätiloja yhteensä 650 ha , josta metsän osuus on noin 558 ha. Talousmetsät koostuvat yhteensä 19 erillisistä tiloista. Taajamametsiä kaupungilla on noin 24 ha.
Kalastus
Onkiminen ja pilkkiminen ovat jokamiehen oikeuksia eikä niihin tarvita lupaa. Onkimista ja pilkkimistä on rajoitettu lohi- ja siikapitoisten vesistöjen koski- ja virtapaikoilla.
 
Heittokalastus ja uistelu, katiska- ja verkkopyynti, tuulastus ja ravustus edellyttävät 18-64-vuotiailta valtion kalastuksenhoitomaksua ja vesialueen omistajan lupaa tai muuta kalastusoikeutta. Tietoa kalastuksenhoitomaksusta ja läänikohtaisesta viehekalastusmaksusta: Maa- ja metsätalousministeriö / Kalastusmaksut
Yhteystiedot

Tapio Piippo

yhdyskuntateknikko

0400 160 158

tapio.piippo@kiuruvesi.fi

Veneily

Satamat, laiturit ja venevalkamat
Venepaikkojen vuokraus

 

Kaupungin tekninen palvelukeskus vuokraa venepaikkoja

Puhdistamon, Hyvöläniemen ja Kairikon venerannoille sekä veneilysatamaan.

Hinnasto:

 

Taajaman rantavenepaikat:

15 € / kausi (sis. alv)

 

Laituripaikat:

2,5 metriä leveät paikat 45 € / kausi (sis.alv)
3,0 metriä leveät paikat 55 € / kausi (sis.alv)
3,5 metriä leveät paikat 80 € / kausi (sis.alv)


Venepaikkojen vuokraus- ja järjestyssäännöt

Vesiliikennelaki


Runni-Kiuruvesi-venereitti


Iisalmi-Runni-Kiuruvesi-reitti alkaa Iisalmesta järviosuudella. Matkalla on mm. viehättävä Kihlovirran silta ja silmiä hivelevät maalaismaisemat. Kohti Runnia noustaan polveilevaa Kiurujokea pitkin. Saarikosken kanavan kautta pääsee eteenpäin kohti Kiuruvettä mutta kanava on tällä hetkellä hyvin huonokuntoinen. Idyllisen reitin varrella on useita mukavia rantautumispaikkoja. Kiuruvesi-Runni-venereitti retkisatamineen toteutettiin Saarikosken kanavan entisöinnin myötä v. 2005.

Kiuruvesi-Runni venereitin retkisatamat.pdf

Yhteystiedot, venepaikkavaraukset ja laskutus

Sirpa Mustonen

toimistosihteeri

040 514 6771

sirpa.mustonen@kiuruvesi.fi