Siirry sisältöön
Kaikukorttiesite_Sivu_01.jpg 
KAIKUKORTTI – kokemuksia kulttuurista!

”Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa hankkia lippuja esimerkiksi museoon, teatteriin tai osallistua kansalaisopiston kursseille. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti.”

 

Mikä ihmeen Kaikukortti?

Kaikukortti on tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville suunnattu kortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi museoihin, festivaaleille, urheilutapahtumiin, liikuntakohteisiin ja kurssipaikkoja kansalaisopistoihin. Kortti on henkilökohtainen, eikä se maksa mitään.  1.2.2024 alkavan kokeilun tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten, perheiden ja ikäihmisten mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Kaikukorttitoiminnassa on mukana myös useita liikuntakohteita. Kortilla voit hankkia Pohjois-Savon alueen Kaikukortti-tarjonnan lisäksi maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja myös muiden Kaikukortti-alueiden Kaikukortti-tarjontaan. Kortilla voi hankkia maksuttomia lippuja myös omille alle 18-vuotiaille lapsille ja lastenlapsille samaan tilaisuuteen, johon on itsekin osallistumassa.

 

Kuka voi saada Kaikukortin?

Voit saada Kaikukortin, jos

• olet Pohjois-Savon alueen Kaikukortti-verkostossa mukana olevan kortinjakajatahon asiakas

• olet tiukassa taloudellisessa tilanteessa, etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja ja

• olet vähintään 16-vuotias.

Kortin saaminen ei edellytä erillisiä todistuksia tuloistasi. Kortinjakajat löydät alta. 

Kaikukortin jakajat Kiuruvedellä

  • Kiuruvedellä kortteja jakavat: Luotsi nuorten työpaja Hanne Hämäläinen sekä  Etsivä nuorisotyö Mira Salin ja Mervi Nousiainen
  • Korttikohde kokeiluvaiheessa Kiuruvedellä on kulttuuritalo

Missä Kaikukortti käy?

Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kohteet kertovat omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin ja esityksiin sekä mille kursseille Kaikukortti käy. Voit myös soittaa kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortin piirissä olevaa tarjontaa.

Voit käyttää Kaikukorttia myös muilla Kaikukortti-alueilla. Lisätietoja ja linkit eri alueiden Kaikukortti-sivuille: www.kaikukortti.fi/alueet

Kaikki Pohjois-Savossa toimivat Kaikukortti-kohteet löydät osoitteesta www.kuopio.fi/kaikukortti

 

Miten hankin pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla?

Hanki lippu Kaikukortilla kulttuuri- tai liikuntakohteen omista lipunmyyntikanavista. Kun hankit lipun, varaudu näyttämään Kaikukorttisi ja kertomaan sen tunnus. Kaikukortti-lippuja ja -kurssipaikkoja saattaa olla rajoitettu määrä.

Et voi hankkia lippuja verkkokaupasta Kaikukortilla. Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton. Useimpien Kaikukortti-kohteiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan kohteista ilman palvelumaksua.

Jos haluat osallistua kansalaisopiston kurssille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja ilmoita lisäksi Kaikukorttisi tunnus kansalaisopiston toimistoon. Ota Kaikukortti mukaasi, kun menet tilaisuuteen tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin. Lisäksi henkilökunta voi pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi.

 

Avustajalle maksuton lippu

Kaikukortti-kohteissa asiakkaan mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Kaikukortin haltijan on hankittava avustajalleen tai tulkilleen oma paikkalippu.

 

Kortin voimassaoloaika

Pohjois-Savon Kaikukortti-kokeilu kestää vuoden 2024 loppuun ja jatkosta päätetään maakunnassa. Kokeilujakson jälkeen voi mukaan liittyä uusia kuntia, kortinjakajia ja korttikohteita. Pohjois-Savon alueen kunnista lähtee Kaikukorttikokeiluun mukaan Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus ja Vieremä. Kaikukorttitoimintaa hallinnoi valtakunnallisesti Kulttuuria kaikille -palvelu. Kaikukortteja on tähän mennessä jaettu toiminnassa mukana olevilla alueilla noin 20000 kappaletta. Toiminta alkoi vuonna 2014 Espoon kaupungin alueella.

 

Tietosuoja

Nimesi kirjoitetaan ainoastaan henkilökohtaiseen Kaikukorttiisi. Sinulta ei kerätä Kaikukortti-rekisteriin nimeä, syntymäaikaa, henkilötunnusta, osoitetta eikä puhelinnumeroa. Kun saat Kaikukortin, sinulta kysytään joitakin taustatietoja, esimerkiksi äidinkieltäsi. Taustatietojen antaminen on vapaaehtoista. Kulttuuritoimijat eivät ota ylös nimeäsi, osoitettasi tai puhelinnumeroasi, kun hankit lipun Kaikukortilla. Kansalaisopistot ovat poikkeus: jos ilmoittaudut opiston kurssille, täytyy sinun antaa henkilötietosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Kaikukortin tietosuojaseloste on saatavilla osoitteessa: www.kaikukortti.fi/tietosuojaseloste

 

Kunnan vastuuhenkilön yhteystiedot

Heidi Huhtilainen, heidi.huhtilainen@kiuruvesi.fi ja 040 4848929

Palautesähköposti: kaikukortti@kuopio.fi

 

Kaikukortin valtakunnalliset verkkosivut

https://kaikukortti.fi/