Ilmoittautuminen

Kaikille kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon.
Ilmoittautumisaika päättyy kaksi viikkoa ennen kurssin alkua ja on sitova.

Voit ilmoittautua:

- soittamalla toimistoomme 040 527 1633/ 040 527 1798

- asioimalla toimistossamme os. Lähteentie 10 A, kirjastotalo

- verkossa osoitteessa www.opistopalvelut.fi/kiuruvesi

Kurssi- ja opiskeluoikeus
 • KURSSIN ALKAMINEN: Kurssi alkaa, mikäli ilmoittautuneita on taajaman ryhmissä väh.7 hlöä ja haja-asutusalueella väh. 5hlöä. Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen, mutta peruuntumisesta ja muutoksista ilmoitetaan tekstiviestillä.
 • LUKUVUODEN MITTAISET KURSSIT: Syksyllä tehty ilmoittautuminen kattaa myös kevätkauden. Jos haluat osallistua vain syyskaudella, ilmoita kevätkauden peruutus toimistoon. Jos haluat osallistus vain keväällä, ilmoita siitä suoraan toimistoon.
 • OPISKELUOIKEUS: Opiskeluoikeus on 16 vuotta täyttäneillä. Musiikin, kuva- ja näyttämötaiteiden sekä tanssin opintopiireissä alaikäraja on 7 vuotta ja taiteen perusopetuksessa alin ikäraja sovitaan vuosittain riippuen kurssista.  Muskareihin voi osallistua vauvaiästä ja lasten tanssiryhmiin 6 ikävuodesta alkaen.
 • POIKKEUS: Muutamissa opinto-oppaassa erikseen mainituissa kursseissa on opiskeluoikeus 13 vuotta ja keramiikkaryhmissä 12 vuotta. Keramiikkaryhmiin toivotaan alaikäisen mukana osallistuvan jonkun täysi-ikäisen perheenjäsenen tai ystävän.

  HUOM! Aiemmin käytäntönä ollut yhden kerran tutustumisoikeus on poistettu.

Maksut ja alennukset
 • VUOSIKORTTI: Henkilökohtaisen vuosikortin hinta on 200 €. Sillä voi opiskella lähes kaikissa opintoryhmissä. Hakemuslomakkeita saa toimistosta
 • KURSSIEN HINNAT: Kurssien hinnat löytyvät kurssitiedoista mm. opinto-oppaasta. Kurssimaksuista lähetetään lasku kotiin postitse.
 • Opintomaksuja voit maksaa myös ePassilla, Tyky-seteleillä- ja korteilla.
 • KEVÄÄLLÄ OSALLISTUMINEN: Jos haluat osallistua koko vuoden kurssille vain keväällä, se on täysin mahdollista. Ota yhteys opistomme rehtoriin niin hän osaa laskea sinulle kurssikohtaisen hinnan. Maija-Leena Kemppainen p.040 594 9383.
 • TYÖVÄLINEET: Kursseilla tarvittavat opiskelu- ja työtarvikkeet sekä monisteet (0,25 €/arkki) opiskelija maksaa itse.
 • PERUUTUS: Peruminen tehdään aina opiston toimistoon viim. 2 viikkoa ennen kurssin alkua. Muussa tapauksessa kurssimaksu peritään kokonaan. 
 • KESKEYTYS: Jos keskeytät opintosi tai jos opintopiiri lakkaa, maksua ei palauteta.
 • VIIKONLOPPUKURSSIT: Viikonloppukursseista tulee maksaa kurssin koko hinta, vaikka haluaisi osallistua vain osaan.
 • "TÄHTKURSSIT": Kursseista, joiden nimen perässä on *, ei anneta opintosetelialennusta eikä se kuulu vuosiopintokorttiin. Näitä kursseja ovat mm. henkilökohtaiset soiton ja laulun opetukset, viittomakielen kurssit, järjestyksenvalvojakoulutukset, metsästäjätutkintoon valmentava koulutus jne.
 • LISÄMAKSUT: Puutyö-, keramiikka-, erilaisiin lasityö- ja posliinimaalausryhmiin osallistuvilta peritään kurssimaksujen lisäksi poltoissa ja kuivatuksissa käytettävästä sähköstä 10 € syys- ja 15 € kevätlukukaudelta. Maksut laskutetaan yhdessä erässä syksyllä.  Jos opiskelija osallistuu useampaan ryhmään, missä töitä kuivatetaan tai poltetaan keramiikkaluokan uunilla, häneltä peritään vain yhdet polttomaksut/lukukausi. Polttomaksuja ei myöskään peritä lapsiopiskelijoilta.

Opintoseteliavustus

 

Opetusministeriön myöntämä opintoseteliavustus työkaudeksi 2018–2019 on käytetty syyslukukaudella 2018 kokonaan.

Sillä annettiin kurssimaksuista alennuksia seuraaville kohderyhmille:

 • työttömät; 10 € alennus kurssimaksusta (Kelan, työttömyyskassan tai TE -toimiston todistus)
 • eläkeläiset; 5 € alennus kurssimaksusta (eläkepäätös, eläkekortti)
 • maahanmuuttajat; 50 % alennus kurssimaksusta

Tenttien valvonta ja todistukset

Opistolla valvotaan maksusta eri yliopistojen tenttejä. Ota yhteyttä omaan opiskelupaikkaasi sopiaksesi järjestelyistä. Pyynnöstä on mahdollisuus saada todistus suoritetuista kursseista. Todistus on maksullinen.

Kurssitoiveet
Opiston henkilökunta ottaa kurssitoiveita sekä palautetta vastaan koko työvuoden ajan ja pyrkii toteuttamaan ne mahdollisuuksien mukaan, mutta varsinkin sekä syyslukukauden että kevätlukukauden lopussa oikein odotamme kaikilta kuntalaisilta vinkkejä ja toivomuksia seuraavan lukuvuoden opintoryhmistä.

Voit esittää kurssitoiveen joko täyttämällä ja palauttamalla toivelapun opiston vuotuisessa kevätnäyttelyssä loppukeväällä tai soittamalla kenelle tahansa opiston henkilökunnasta mielellään kunkin vuoden toukokuun puoliväliin mennessä. 
Tiedottaminen

Muutoksista, uusien piirien alkamisesta ja yleisöluennoista ilmoitetaan Kiuruvesi-lehden Kaupunki tiedottaa -palstalla ja vain erikoistapauksissa Iisalmen Sanomissa. Seuraa myös opiston internetsivuja sekä kauppojen, kulttuuritalon ja kaupungintalon ilmoitustauluja!

Voit myös seurata opiston ilmoittelua facebookissa osoitteessa www.facebook.com/Kiuruvedenkansalaisopisto

Käy tykkäämässä tai kommentoimassa meitä ja katso, mikä on milloinkin ajankohtainen ilmoitettavamme.

Studying in the community college

Who has a right to study at community college?

All adults and young people aged 16 or over have a right to study at community college irrespective of sex or nationality. In addition, children aged between 7 and 16 years have a right to participate in all courses of music, art, theatre and dance and in courses where the college’s study program states that the course is suitable – also for 13-16 years olds. These are mainly handicrafts courses.

How to sign up for the courses?

In most cases you are not required to register for the courses beforehand. You can sign up at the first lesson by filling out a registration form and returning it to the teacher. The teacher will help you!
If necessary, take a dictionary with you. And remember to bring your own pen and paper!

How much does it cost to study?

Immigrants pay 50% of the price of nearly each course (for adults, young people and children). Remember to mention this when enrolling.