Ilmoittautuminen
Kaikille kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon.
Ilmoittautumisaika päättyy kaksi viikkoa ennen kurssin alkua ja on sitova.

Voit ilmoittautua joko soittamalla kansalaisopiston toimistoon (040 527 1633 tai 040 527 1798) tai verkossa osoitteessa www.opistopalvelut.fi/kiuruvesi
Kurssi- ja opiskeluoikeus
 • Kurssi alkaa, mikäli ilmoittautuneita on taajaman ryhmissä väh.7 hlöä ja haja-asutusalueella väh. 5hlöä.
 • Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen.
 • Peruuntumisesta  ja muista muutoksista kurssin alkamisajoissa ilmoitetaan tekstiviestillä.
 • Lukuvuoden mittaisilla kursseilla syksyllä tehty ilmoittautuminen kattaa myös kevätkauden.
 • Jos haluat osallistua vain syyskaudella, ilmoita kevätkauden peruutus toimistoon.
 • Opiskeluoikeus on 16 vuotta täyttäneillä. Musiikin, kuva- ja näyttämötaiteiden sekä tanssin opintopiireissä alaikäraja on 7 vuotta ja taiteen perusopetuksessa alin ikäraja sovitaan vuosittain riippuen kurssista.  Muskareihin voi osallistua vauvaiästä ja lasten tanssiryhmiin 6 ikävuodesta alkaen.
 • Muutamissa opinto-oppaassa erikseen mainituissa kursseissa on opiskeluoikeus 13 vuotta ja keramiikkaryhmissä 12 vuotta. Keramiikkaryhmiin toivotaan alaikäisen mukana osallistuvan jonkun täysi-ikäisen perheenjäsenen tai ystävän.

  HUOM! Aiemmin käytäntönä ollut yhden kerran tutustumisoikeus on poistettu.

Maksut ja alennukset
 • Henkilökohtaisen vuosikortin hinta on 185 €. Sillä voi opiskella lähes kaikissa opintoryhmissä. Hakemuslomakkeita saa toimistosta
 •  Kursseilla tarvittavat opiskelu- ja työtarvikkeet sekä monisteet (0,25 €/arkki) opiskelija maksaa itse.
 • Kurssien hinnat on mainittu erikseen jokaisen kurssin kohdalla ja kurssimaksuista lähetetään lasku kotiin postitse.
 • Ilmoittautumisaikana (2 viikkoa ennen kurssin alkua) kurssipaikan peruneilta ei peritä kurssimaksua.  Muussa tapauksessa kurssimaksu peritään kokonaan. 
 • Peruminen tehdään aina opiston toimistoon.
 • Jos keskeytät opintosi tai jos opintopiiri lakkaa, maksua ei palauteta.
 • Viikonloppukursseista tulee maksaa kurssin koko hinta, vaikka haluaisi osallistua vain osaan.
 • Kursseista, joiden nimen perässä on *, ei anneta opintosetelialennusta eikä se kuulu vuosiopintokorttiin. Näitä kursseja ovat mm. henkilökohtaiset soiton ja laulun opetukset, viittomakielen kurssit, järjestyksenvalvojakoulutukset, metsästäjätutkintoon valmentava koulutus jne.
 • LISÄMAKSUT - Puutyö-, keramiikka-, erilaisiin lasityö- ja posliinimaalausryhmiin osallistuvilta peritään kurssimaksujen lisäksi poltoissa ja kuivatuksissa käytettävästä sähköstä 10 € syys- ja 15 € kevätlukukaudelta. Maksut laskutetaan yhdessä erässä syksyllä.  Jos opiskelija osallistuu useampaan ryhmään, missä töitä kuivatetaan tai poltetaan keramiikkaluokan uunilla, häneltä peritään vain yhdet polttomaksut/lukukausi. Polttomaksuja ei myöskään peritä lapsiopiskelijoilta.

Opintoseteliavustus

 

Opetusministeriön myöntämä opintoseteliavustus työkaudeksi 2018–2019 on käytetty syyslukukaudella 2018 kokonaan.

Sillä annettiin kurssimaksuista alennuksia seuraaville kohderyhmille:

 • työttömät; 10 € alennus kurssimaksusta (Kelan, työttömyyskassan tai TE -toimiston todistus)
 • eläkeläiset; 5 € alennus kurssimaksusta (eläkepäätös, eläkekortti)
 • maahanmuuttajat; 50 % alennus kurssimaksusta

Tenttien valvonta ja todistukset

Opistolla valvotaan maksusta eri yliopistojen tenttejä. Ota yhteyttä omaan opiskelupaikkaasi sopiaksesi järjestelyistä. Pyynnöstä on mahdollisuus saada todistus suoritetuista kursseista. Todistus on maksullinen.

Kurssitoiveet
Opiston henkilökunta ottaa kurssitoiveita sekä palautetta vastaan koko työvuoden ajan ja pyrkii toteuttamaan ne mahdollisuuksien mukaan, mutta varsinkin sekä syyslukukauden että kevätlukukauden lopussa oikein odotamme kaikilta kuntalaisilta vinkkejä ja toivomuksia seuraavan lukuvuoden opintoryhmistä.

Voit esittää kurssitoiveen joko täyttämällä ja palauttamalla toivelapun opiston vuotuisessa kevätnäyttelyssä loppukeväällä tai soittamalla kenelle tahansa opiston henkilökunnasta mielellään kunkin vuoden toukokuun puoliväliin mennessä. 
Tiedottaminen

Työvuoden 2018 - 2019 kurssitarjonta on avautunut internetissä 13.8.18, ja kursseille ilmoittautuminen on alkanut pääsääntöisesti silloin. Kurssit, joille on pitänyt ilmoittautua jo aiemmin, on julkaistu Kiuruvesi-lehdessä.


Opintoryhmät on ilmoitettu 13.8.18 joka kotiin jaettavassa opinto-oppaassa. Keväällä 2019 alkavat uudet, opinto-oppaan ilmestymisen jälkeen suunnitellut kurssit ilmoitetaan nettisivustollamme, sekä Kiuruvesi-lehden Kaupunki tiedottaa -palstalla. Muutoksista, uusien piirien alkamisesta ja yleisöluennoista ilmoitetaan Kiuruvesi-lehden Kaupunki tiedottaa -palstalla ja vain erikoistapauksissa Iisalmen Sanomissa. Seuraa myös opiston internetsivuja sekä kauppojen, kulttuuritalon ja kaupungintalon ilmoitustauluja!

etu ja takakansi_Sivu_2.jpg
SIIRRY OPINTO-OPPAASEEN TÄSTÄ LINKISTÄ!Voit myös seurata opiston ilmoittelua facebookissa osoitteessa www.facebook.com/Kiuruvedenkansalaisopisto
Käy tykkäämässä tai kommentoimassa meitä ja katso, mikä on milloinkin ajankohtainen ilmoitettavamme.

 

 

Study year of community college of Kiuruvesi 2018 - 2019

Autumn semester                                          24.9.2018 - 5.12.2018
Autumn break, no lessons                           15.10.2018 - 21.10.2018

Spring semester                                               7.1.2019 - 5.5.2019
Winter break, no lessons                               4.3.2019 - 10.3.2019

 

Who has a right to study at community college?
All adults and young people aged 16 or over have a right to study at community college irrespective of sex or nationality. In addition, children aged between 7 and 16 years have a right to participate in all courses of music, art, theatre and dance and in courses where the college’s study program states that the course is suitable – also for 13-16 years olds. These are mainly handicrafts courses.

How to sign up for the courses?
In most cases you are not required to register for the courses beforehand. You can sign up at the first lesson by filling out a registration form and returning it to the teacher. The teacher will help you!

If necessary, take a dictionary with you. And remember to bring your own pen and paper!


How much does it cost to study?
Immigrants pay 50% of the price of nearly each course in 2017 - 2018 (for adults, young people and children). Remember to mention this when enrolling.