Siirry sisältöön
Ilmoittautuminen ja vuosikortti

Kaikille kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon, myös maksuttomille verkko-opiskelun luennoille. Kursseille voi ilmoittautua koko lukukauden ajan. Yleisöluennoille ei tarvita ilmoittautumista.

Ilmoittautumisaika alkaa 10.8.2020 ja päättyy kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Ilmoittautuminen on sitova ja se on sitoumus myös kurssin maksamisesta. Alkaneelle kurssille voi ilmoittautua myöhemminkin. Jos haluat henkilökohtaisen vuosikortin, voit valita sen netistä, asioimalla tai soittamalla toimistoon.

HUOM. YHDEN KERRAN TUTUSTUMISOIKEUTTA EI OLE ENÄÄ. 

Ilmoittaudu seuraavilla tavoilla:

Opinto-ohjelmaan tulevista muutoksista, uusista kursseista, tapahtumista ja luennoista ilmoitetaan lukuvuoden aikana. Seuraathan tiedotustamme verkkosivuillamme https://www.kiuruvesi.fi/Suomeksi/Palvelut/Kansalaisopisto, Kiuruvesi –lehdessä, Facebookissa ja paikallisradiossa!

Kurssi- ja opiskeluoikeus

Kurssi alkaa, mikäli ilmoittautuneita on taajamassa kokoontuvissa ryhmissä vähintään seitsemän (7) ja haja-asutusalueen ryhmissä vähintään viisi (5). Opintoryhmä jatkuu, ellei sen koko pienene keskustassa alle neljän opiskelijan ja haja-asutusalueella alle kolmen opiskelijan. Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen. Kurssin peruuntumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä. Viikonloppukurssien toteutumisesta ja peruuntumisesta ilmoitetaan aina. Opistosta otetaan yhteyttä, jos olet saanut opiskelijapaikan varasijalta.

Maksut ja tenttien valvonta

Jokaisen kurssin kohdalla on mainittu sen hinta. Kurssit laskutetaan marraskuusta alkaen. Henkilökohtaisen vuosikortin hinta on 200 €. Se oikeuttaa opiskelemaan lähes kaikissa opintoryhmissä. Poikkeukset on merkitty kurssin nimen jälkeen * -merkillä.

Ilmoittautumisaikana kurssipaikan peruneilta ei peritä kurssimaksua. Viimeinen ilmoittautumispäivä kerrotaan aina kurssitiedoissa. Kurssin ilmoittautumisen päättymisen jälkeen laskutamme sinulta koko kurssimaksun, vaikka et osallistuisikaan kurssille, koska olet varannut kurssipaikan kurssilta. Kurssin peruminen tehdään aina käymällä toimistossa tai soittamalla toimistoon. (Huom. asiakaspalvelun aukioloajat!). Mikäli keskeytät jo alkaneen kurssin, ilmoita siitä välittömästi toimistoon, jotta voimme mahdollisesti tarjota paikkaa varasijalla odottavalle.

 YHDEN KERRAN TUTUSTUMISOIKEUTTA EI OLE ENÄÄ.

Jos keskeytät opintosi tai jos opintoryhmä lakkaa, maksua ei palauteta. Opiskeluoikeus peruuntuu, ellei kurssimaksua makseta. Mikäli opetusta ei voida järjestää ylivoimaisen esteen vuoksi, kaupungin valmiusryhmä päättää toiminnasta ja sivistyslautakunta kurssimaksuista. Viikonloppukursseista tulee maksaa kurssin koko hinta, vaikka haluaisi osallistua vain osaan. Kursseilla tarvittavat opiskelu- ja työtarvikkeet sekä monisteet (0,25 €/arkki) opiskelija maksaa itse.

Jokaviikkoinen kurssi/soittotunti voi peruuntua kerran lukuvuoden aikana esimerkiksi opettajan sairastumisen takia, eikä sitä korvata opiskelijalle. Jos poissaolokertoja tulee enemmän, hankitaan opettajalle sijainen, tai tunnit korvataan myöhemmin.

 

Opiskelusta annetaan pyynnöstä todistus. Todistuksen hinta postitettuna on 10 €. Toivomme, että pyydät todistusta jo kurssin aikana tai heti sen päätyttyä. Kansalaisopistolla valvotaan maksusta eri yliopistojen tenttejä. Ota yhteyttä omaan opiskelupaikkaasi ja kansalaisopiston toimistoon sopiaksesi järjestelyistä. Toimistoaikana valvotusta tentistä peritään 25 € ja sen ulkopuolella hinta on 30 €, mikäli tentti kestää tunnin ja 50 €, mikäli tilaisuus on pidempi.

 

 MAKSAMINEN


Maksutapoina käyvät myös TYKY-Kuntoseletelit, Smartum-setelit sekä Virike-setelit. E-passi maksu toimii Kiuruveden kirjastolla sekä uimahallilla. Setelillä maksettaessa, tarvitset mukaasi paperiversion laskusta, jotta maksun tiedot ohjautuvat meille oikein.

Alennukset

Opetushallituksen myöntämästä opintoseteliavustuksesta (5500 €) annetaan alennusta kurssimaksuista syyskaudella 2020 seuraaville kohderyhmille:

  • työttömät 10 € alennus (Kelan, työttömyyskassan tai TE -toimiston todistus tarvitaan)
  • eläkeläiset 5 € alennus (eläkepäätös tai eläkekortti tarvitaan)
  • seniorit 5 € alennus (63 vuotta täyttäneet)
  • alhaisen pohjakoulutuksen omaavat 5 € alennus
  • -oppimisvaikeuksia kokevat 10 € alennus
  • peruskoulun päättäneet 10 € alennus (alle 25 v, ei jatkokoulutuspaikkaa)
  • maahanmuuttajille 50 % alennus

Opintosetelialennusta haetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Avustusta myönnetään opetushallitukselta saadun määrärahan puitteissa.

Kurssitoiveet
Opiston henkilökunta ottaa kurssitoiveita sekä palautetta vastaan koko työvuoden ajan ja pyrkii toteuttamaan ne mahdollisuuksien mukaan, mutta varsinkin sekä syyslukukauden että kevätlukukauden lopussa oikein odotamme kaikilta kuntalaisilta vinkkejä ja toivomuksia seuraavan lukuvuoden opintoryhmistä.

Voit esittää kurssitoiveen joko täyttämällä ja palauttamalla toivelapun opiston vuotuisessa kevätnäyttelyssä loppukeväällä tai soittamalla kenelle tahansa opiston henkilökunnasta mielellään kunkin vuoden toukokuun puoliväliin mennessä. 
Tiedottaminen

Muutoksista, uusien piirien alkamisesta ja yleisöluennoista ilmoitetaan Kiuruvesi-lehden Kaupunki tiedottaa -palstalla ja vain erikoistapauksissa Iisalmen Sanomissa. Seuraa myös opiston internetsivuja sekä kauppojen, kulttuuritalon, kaupungintalon ja liikuntapaikkojen ilmoitustauluja!

Voit myös seurata opiston ilmoittelua facebookissa osoitteessa www.facebook.com/Kiuruvedenkansalaisopisto

Käy tykkäämässä tai kommentoimassa meitä ja katso, mikä on milloinkin ajankohtainen ilmoitettavamme.

Studying in the community college

Who has a right to study at community college?

All adults and young people aged 16 or over have a right to study at community college irrespective of sex or nationality. In addition, children aged between 7 and 16 years have a right to participate in all courses of music, art, theatre and dance and in courses where the college’s study program states that the course is suitable – also for 13-16 years olds. These are mainly handicrafts courses.

How to sign up for the courses?

In most cases you are not required to register for the courses beforehand. You can sign up at the first lesson by filling out a registration form and returning it to the teacher. The teacher will help you!
If necessary, take a dictionary with you. And remember to bring your own pen and paper!

How much does it cost to study?

Immigrants pay 50% of the price of nearly each course (for adults, young people and children). Remember to mention this when enrolling.