Siirry sisältöön
Ilmoittautuminen ja vuosikortti

Kaikille kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon, myös maksuttomille verkko-opiskelun luennoille. Kursseille voi ilmoittautua koko lukukauden ajan. Yleisöluennoille ei tarvita ilmoittautumista.

Ilmoittautumisaika kursseille alkaa ma 14.8.2023 ja päättyy kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Kaikille kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon. Ilmoittautuminen on sitova ja se on sitoumus myös kurssin maksamisesta. Alkaneelle kurssille voi ilmoittautua myöhemminkin. Mikäli ilmoittaudut vain syys- tai kevätlukukaudelle, ota yhteyttä opiston toimistoon. Koululaisten HARKKA-kerhojen ilmoittautuminen alkaa 14.8.2023.
Yleisöluennoille ei tarvita ilmoittautumista.

 

VUOSIKORTTI
Jos haluat henkilökohtaisen vuosikortin, voit valita sen netistä, soittamalla tai asioimalla toimistossa.
Henkilökohtaisen vuosikortin hinta on 210,00 €. Se oikeuttaa opiskelemaan lähes kaikissa opintoryhmissä. 
Poikkeukset on merkitty kurssin nimen jälkeen * -merkillä.  Vuosikortit laskutetaan 10.10.2023 alkaen. Jos aloitat opiskelun myöhemmin, niin ota yhteyttä toimistoon.

Ilmoittaudu seuraavilla tavoilla:

HUOMIOITAVAA

Korona-aika on opettanut meille huomioon otettavia asioita. Ethän tule sairaana opiskelemaan, pese käsiä usein, käytä maskia ja noudata turvavälejä ajankohtaisten suositusten mukaan.

Kurssi- ja opiskeluoikeus

Kurssi alkaa, mikäli ilmoittautuneita on taajamassa kokoontuvissa ryhmissä vähintään seitsemän (7) ja 
haja-asutusalueen ryhmissä vähintään viisi (5). Opintoryhmä jatkuu, ellei sen koko pienene keskustassa alle 
neljän (4) opiskelijan ja haja-asutusalueella alle kolmen (3) opiskelijan. Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen. Kurssin peruuntumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä.  Viikonloppukurssien toteutumisesta ja peruuntumisesta ilmoitetaan aina. 

Maksut ja peruutukset

Jokaisen kurssin kohdalla on mainittu sen hinta. Kurssit laskutetaan lokakuusta alkaen. Voit maksaa pääosan kursseista yhdessä tai kahdessa erässä. Mikäli maksat kurssimaksun erissä, veloitamme kurssikohtaisesti 5,00 € laskutuslisän kevään maksuerässä. Netin kautta voi osallistua vain koko lukukaudelle. Jos osallistut vain syys- tai kevätlukukaudelle, ilmoittautumiset tehdään suoraan toimistoon.

Kurssimaksun tai sen osan voi maksaa myös esim. Smartum liikunta- ja kulttuurisetelillä. Etuudella maksaminen tapahtuu vasta laskun saatuasi Kiuruveden kirjaston asiakaspalvelupisteellä tai uimahallin lipunmyynnissä.  Viikonloppukursseista tulee maksaa kurssin koko hinta, vaikka haluaisi osallistua vain osaan. Kurssimaksua ei peritä mikäli perut kurssipaikkasi ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Muussa tapauksessa se peritään kokonaan. Opiskeluoikeus peruuntuu, ellei kurssimaksua makseta. 

Kiuruveden kansalaisopistolla ei ole maksutonta kokeilukertaa. Opintomaksun joutuu maksamaan, vaikka olisi läsnä vain yhden kerran. Kurssin peruminen tehdään aina soittamalla toimistoon tai käymällä toimistossa, ei opettajalle. Jos keskeytät opintosi tai jos opintoryhmä lakkaa, maksua ei palauteta.


 Jokaviikkoinen kurssi/soittotunti voi peruuntua kerran lukuvuoden aikana esimerkiksi opettajan sairastumisen takia, eikä sitä korvata opiskelijalle. Jos poissaolokertoja tulee enemmän, hankitaan opettajalle sijainen tai tunnit korvataan myöhemmin. Mikäli opetusta ei voida järjestää ylivoimaisen esteen vuoksi, kaupungin valmiusryhmä päättää toiminnasta ja sivistyslautakunta kurssimaksuista.

TODISTUKSET JA TENTTIEN VALVONTA

Opiskelusta annetaan pyynnöstä todistus. Todistuksen hinta postitettuna on 10,00 € ja opiston toimistolta 
haettuna 5,00 €. Toivomme, että pyydät todistusta jo kurssin aikana tai heti sen päätyttyä. Kursseilla tarvittavat opiskelu- ja työtarvikkeet sekä monisteet (0,25 €/arkki) opiskelija maksaa itse.

Kansalaisopistolla valvotaan maksusta eri koulutuksen järjestäjien tenttejä. Ota yhteyttä omaan opiskelupaikkaasi ja kansalaisopiston toimistoon sopiaksesi järjestelyistä. Toimistoaikana valvotusta tentistä peritään 25,00 €. Toimistoajan ulkopuolella tunnin kestävän tentin valvonta maksaa 30,00 € ja pidemmän tilaisuuden 50,00 €.


 
Alennukset

Opetushallituksen mahdollisesti myöntämästä opintoseteliavustuksesta annetaan alennusta kurssimaksuista syyskaudella 2023 seuraaville kohderyhmille:

-  työttömät 10,00 € alennus (Kelan, työttömyyskassan tai TE -toimiston todistus tarvitaan)
-  eläkeläiset 5,00 € alennus (eläkepäätös tai eläkekortti tarvitaan)
-  seniorit 5,00 € alennus (63 vuotta täyttäneet)
-  alhaisen pohjakoulutuksen omaavat 10,00 € alennus
-  oppimisvaikeuksia kokevat 10,00 € alennus
-  peruskoulun päättäneet 10,00 € alennus (alle 25 v, ei jatkokoulutuspaikkaa)
-  maahanmuuttajille 50 % alennus

Opintosetelialennusta haetaan ilmoittautumisen yhteydessä. 
Avustusta myönnetään Opetushallitukselta saadun määrärahan puitteissa. 

Kurssitoiveet

Opiston henkilökunta ottaa kurssitoiveita sekä palautetta vastaan koko työvuoden ajan ja pyrkii toteuttamaan ne mahdollisuuksien mukaan, mutta varsinkin sekä syyslukukauden että kevätlukukauden lopussa oikein odotamme kaikilta kuntalaisilta vinkkejä ja toivomuksia seuraavan lukuvuoden opintoryhmistä.

Voit esittää kurssitoiveen joko täyttämällä ja palauttamalla toivelapun opiston vuotuisessa kevätnäyttelyssä loppukeväällä tai soittamalla kenelle tahansa opiston henkilökunnasta mielellään kunkin vuoden toukokuun puoliväliin mennessä. 

Tiedottaminen

Opinto-ohjelmaan tulevista muutoksista, uusista kursseista, tapahtumista ja luennoista ilmoitetaan lukuvuoden aikana. Seuraathan tiedotustamme:

- verkkosivuillamme https://www.kiuruvesi.fi/Suomeksi/Palvelut/Kansalaisopisto
- Kiuruvesi -lehdessä
- Facebookissa, Instagramissa ja YouTube-kanavalla
- paikallisradiossa

 

Studying in the community college

Who has a right to study at community college?

All adults and young people aged 16 or over have a right to study at community college irrespective of sex or nationality. In addition, children aged between 7 and 16 years have a right to participate in all courses of music, art, theatre and dance and in courses where the college’s study program states that the course is suitable – also for 13-16 years olds. These are mainly handicrafts courses.

How to sign up for the courses?

In most cases you are not required to register for the courses beforehand. You can sign up at the first lesson by filling out a registration form and returning it to the teacher. The teacher will help you!
If necessary, take a dictionary with you. And remember to bring your own pen and paper!

How much does it cost to study?

Immigrants pay 50% of the price of nearly each course (for adults, young people and children). Remember to mention this when enrolling.