Siirry sisältöön
TIEDOTTEET: Kiuruveden kaupunki
9.6.2021

Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlan kunniaksi lahjoitamme omenapuun Kiuruveden kaupungille

Kiuruvesi.jpg

Julkaistu 9.6.2021

Ahvenanmaa on Suomen omenaparatiisi. Tänä vuonna käynnistyvän Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlan kunniaksi olemme halunneet lahjoittaa Kiuruveden kaupungille oman omenapuun.

 

Aloitamme Ahvenanmaa sata vuotta täyttävän itsehallintomme juhlimisen 9. kesäkuuta 2021. Vuoden ajan kestävän juhlan teemoina toimivat rauha, demokratia ja kestävä kehitys.
Haluamme kutsua kaikki suomalaiset mukaan juhlaan tarjoamalla teille juhlavuoden ajaksi palan ahvenanmaalaista ruokakulttuuria eli oman omenapuun.

Omenapuunne on istutettu Öfvergårdsin tilalle, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Maarianhaminasta, jota pitää pariskunta Anna ja Jan Alm. Maatila tunnetaan laadukkaista omenamehuistaan, jotka ovat saaneet paikallisia ja kansainvälisiä palkintoja.

Tarkoituksenamme on valmistaa puun sadosta erikoistuote ja haastamme koko kaupunkinne mukaan pohtimaan, mitä herkkua sadon antimista tuotetaan. Ehdotuksia otamme vastaan osoitteessa: https://campaign.visitaland.com/100-omenapuuta/

Omenapuunne kukinta on alkanut ja lähetämme ohessa kuvan siitä käyttöönne. Kiuruveden oma omenapuu Ahvenanmaalla toivottavasti lähentää meitä entisestään ja avaa uusia kasvun mahdollisuuksia yhteistyöllemme.

Omenapuiden lisäksi Ahvenanmaalle kannattaa suunnata tänä vuonna vierailulle, sillä 
100-vuotisjuhlan ansiosta maakunnassa on luvassa paljon erityisohjelmaa aina uuden oopperan ensi-illoista urheilutapahtumiin.

Keväisin juhlaterveisin,

ahvenanmaalaisten puolesta Maarianhaminan kaupunginjohtaja Barbara Heinonen