Siirry sisältöön
TIEDOTTEET: Kiuruveden kaupunki
27.11.2023

Vesimittareiden jäätymissuojaus

Kiuruveden kaupungin vesihuoltolaitos tiedottaa:

Kaupungin vesihuoltolaitos muistuttaa asiakkaitaan huolehtimaan, että vesimittarit eivät pääse jäätymään. Vesivahinkoja voi ehkäistä eristämällä mittarin ja putket sekä varmistamalla, että vesimittaritila on riittävän lämmin.

Jäätyminen voi aiheuttaa vesimittarin ja putkien halkeamisen ja sitä kautta veden pääsyn talon rakenteisiin. Jäätymisestä aiheutuvat kustannukset kuuluvat kiinteistön omistajalle, joten turhia riskejä kannattaa välttää. Vahingoilta voit välttyä eristämällä vesimittarin ja vesiputket hyvin ja varmistamalla, että vesimittaritila on tarpeeksi lämmin. Tarkista myös, ettei pakkanen pääse sisään teknisen tilaan esim. ilmanvaihtoventtiilien kautta. Myös rakenteilla olevaan taloon, joka on jo liitetty vesijohtoverkostoon, kannattaa järjestää väliaikainen lämmitys vahinkojen estämiseksi.

Mikäli rakennuksen lämpötilaa lasketaan merkittävästi esimerkiksi energiansäästösyistä, tulee varmistaa, että vesimittaritilan lämpötila säilyy edelleen riittävänä. Mikäli rakennus aiotaan jättää kokonaan kylmilleen, tulee vesimittari ensin poistattaa vahinkojen välttämiseksi.

Jos mittari on jäätynyt, katkaise vedentulo mittariventtiilistä ja ota yhteyttä kaupungin vesihuoltolaitokseen. Jos epäilet putken olevan jäässä, jätä sulatustyö ammattilaisille.