Siirry sisältöön
TIEDOTTEET: Pohjois-Savon hyvinvointialue
19.3.2024

Vastaa kyselyyn palvelujärjestelmän uudistamisesta

Lue tiedote ePressi.comissa

Pohjois-Savon hyvinvointialueVastaa kyselyyn palvelujärjestelmän uudistamisesta

Tiedote. Julkaistu:
Pohjois-Savon hyvinvointialue

Pohjois-Savon hyvinvointialue on avannut asukkaille kohdennetun kyselyn palvelujärjestelmän uudistamisesta. Kyselyyn vastataan anonyymisti, eli nimettömänä.Kysely on avoinna sunnuntaihin 21.4.2024 saakka.

Kyselyssä kerätään asukkailta näkemyksiä muun muassa palveluverkon, liikkuvien palveluiden ja digipalveluiden kehittämiseen liittyen. Kyselyssä on esimerkiksi väittämiä sekä monivalintakysymyksiä, joilla kerätään mielipiteitä. Palautetta ja omia kehittämisehdotuksia voi jättää myös avoimin vastauksin.

Kysely henkilöstölle julkaistaan hyvinvointialueen intranetissä keskiviikkona 20.3.2024.

Tulevaisuuden palvelujärjestelmää suunnitellaan parhaillaan – nyt onaika vaikuttaa

Pohjois-Savon hyvinvointialueen palvelujärjestelmän uudistaminen on käynnissä. Uudistus koskettaa kaikkia pohjoissavolaisia ja herättää paljon keskustelua.

−Tätä me toivommekin – nyt on aika tuoda omat näkemykset ja ideat esiin ja vaikuttaa siihen, miltä sosiaali- ja terveyspalveluiden verkosto tulevaisuudessa näyttää, strategiajohtajaJussi Lampikannustaa.

Kyselyn lisäksi oman kantansa voi tuoda esiin osallistumalla hyvinvointialueen järjestämiin alueellisiin kuulemistilaisuuksiin. Kuulemistilaisuuksiin ovat tervetulleita Pohjois-Savon alueen kaikkien kuntien asukkaat ja kuntien edustajat, hyvinvointialueen henkilöstö, sidosryhmien, kuten järjestöjen ja yritysten edustajat sekä muut kumppanit.

Hyvinvointialueen päätöksenteko- ja vaikuttamistoimielimiltä, kunnilta ja sidosryhmiltä, kuten järjestöiltä ja yrityksiltä on pyydetty lausunnot.

−Näiden kuulemisten, kyselyjen ja muiden osallistamisen tapojen avulla pystymme arvioimaan entistäkin syvemmin uudistuksen vaikutuksia ja riskejä. Kevään aikana valmistelutyöryhmät tekevätkin tiukasti töitä ja analysoivat saatua palautetta, lausuntoja ja vaihtoehtoisia ehdotuksia sekä muokkaavat, täydentävät ja korjaavat luonnoksia, kertoo Lampi.

Tavoitteena on, että aluevaltuusto päättää palvelujärjestelmän uudistamisesta kokouksessaan 17.6.2024. Uudistusten toimeenpanon arvioidaan kestävän 3–4 vuotta, ennen kuin uusi järjestelmä on kokonaisuudessaan toiminnassa.

Lisätietoja medialle:
Strategiajohtaja Jussi Lampi, jussi.lampi@pshyvinvointialue.fi, p. 044 714 2631

---

Pohjois-Savon hyvinvointialue järjestää sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelut Pohjois-Savossa. Toimimme 19 kunnan tai kaupungin alueella. Hyvinvointialueella on töissä noin 12 800 ammattilaista. Palvelujemme piirissä on yli 248 000 asukasta.

Hyvinvointialueeseen kuuluva Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) vastaa noin miljoonan suomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Itä- ja Keski-Suomessa.

www.pshyvinvointialue.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon


Mikäli haluat muuttaa tai peruuttaa tilauksesi, klikkaa tästä

Tietosuojaseloste