Siirry sisältöön
TIEDOTTEET: Pohjois-Savon hyvinvointialue
25.10.2023

Röntgen palveluihin muutoksia marraskuusta alkaen

Pohjois-Savon hyvinvointialueRöntgenpalveluihin muutoksia marraskuusta alkaen – katso uudet aukioloajat ennen ajanvarausta

Tiedote. Julkaistu:
Pohjois-Savon hyvinvointialue

Pohjois-Savon hyvinvointialueen röntgenpalveluihin tulee muutoksia marraskuusta alkaen, kun toiminta muuttuu osaviikkoiseksi osassa toimipisteitä. Röntgenlähetteen saanut asiakas voi mennä kuvantamistutkimukseen mihin tahansa hyvinvointialueen röntgenin toimipisteeseen, jossa kyseistä kuvantamistutkimusta tehdään.

Asiakas varaa ajan vastaanoton yhteydessä yhdessä hoitohenkilöstön kanssa tai itse. Ennen itse ajan varaamista asiakkaita pyydetään tarkistamaan toimipisteen aukioloajat ja ajanvarausnumero hyvinvointialueen verkkosivulta, josta löytyy ajantasainen tieto aukiolotilanteesta.

Perusterveydenhuollon lähetteellä tehtäviä tutkimuksia ovat tavalliset röntgenkuvaukset, hampaiston ja leuan panoraamakuvaus sekä ultraäänitutkimus. Hoitohenkilöstö tai sihteeri puhelinajanvarauksessa kertoo asiakkaalle ennakkovalmistautumisesta, jos sitä vaaditaan ultraäänitutkimuksessa.

Osaviikkoista radiologista kuvantamista saa Juankosken, Lapinlahden, Leppävirran, Pielaveden ja Suonenjoen terveyskeskuksissa 6. marraskuuta 2023 alkavalta viikolta lähtien ja Kiuruvedellä 2. marraskuuta 2023 alkaen. Aukiolopäivät ja palvelut ovat seuraavat:

 • Juankosken terveyskeskuksen röntgen on auki maanantaisin ja torstaisin. Röntgenissä kuvataan aukioloaikana tavallisten ns. natiiviröntgenkuvien lisäksi myös hampaiston ja leuan panoraamakuvia.
 • Lapinlahden terveyskeskuksen röntgen on auki tiistaisin ja perjantaisin. Röntgenissä kuvataan aukioloaikana tavallisten röntgenkuvien lisäksi myös hampaiston ja leuan panoraamakuvia.
 • Leppävirran terveyskeskuksen röntgen on auki tiistaisin ja keskiviikkoisin. Röntgenissä kuvataan aukioloaikana tavallisia röntgenkuvia.
 • Pielaveden terveyskeskuksen röntgen on auki keskiviikkoisin. Röntgenissä kuvataan aukioloaikana tavallisten röntgenkuvien lisäksi myös hampaiston ja leuan panoraamakuvia.
 • Suonenjoen terveyskeskuksen röntgen on auki maanantaisin ja torstaisin, jolloin röntgenissä kuvataan tavallisia röntgenkuvia sekä hampaiston ja leuan panoraamakuvia. Näiden aukiolopäivien lisäksi Suonenjoella on saatavilla ultraäänitutkimuksia joka toisen viikon perjantaina.
 • Kiuruveden röntgen on auki torstaisin. Röntgenissä kuvataan tavallisia röntgenkuvia.

Päivittäin kuvantamispalveluita on saatavilla

 • Kampus Pulssissa Iisalmessa,
 • Kuopion yliopistollisessa sairaalassa Kuopiossa (Puijon sairaala),
 • Aalto Hyvinvointikeskuksessa Varkaudessa,
 • Siilinjärven terveyskeskuksessa ja
 • Kuopion pääterveysasemalla.

Iisalmen Kampus Pulssin, Kuopion yliopistollisen sairaalan (Puijon sairaala) ja Varkauden Aalto Hyvinvointikeskuksen röntgenit palvelevat myös peruspalveluista, kuten terveysaseman vastaanotolta, saadulla lähetteellä tutkimuksiin tulevia asiakkaita.

Röntgentoiminta loppuu 6. marraskuuta 2023 Harjulan sairaalassa Kuopiossa ja hammaskuvantaminen Vuorelan hammashoitolassa Siilinjärvellä. Toiminta päättyy myös Keiteleellä, Nilsiässä ja Joroisissa, joissa röntgenpalveluja ei ole enää ollut saatavilla henkilöstötilanteen vuoksi.

Aluehallitus päätti muutoksista röntgentoiminnassa kokouksessaan 2.10.2023.

Lisätietoja medialle:

Röntgenpalveluista: Palvelualuejohtaja Jouni Kurola, puh. 044717 4085, jouni.kurola@pshyvinvointialue.fi

Röntgenin ajanvarausasioista: Osastonylilääkäri Mikko Taina, puh. 044717 9462, mikko.taina@pshyvinvointialue.fi

Aiemmat tiedotteet aiheesta:

Tiedote 2.10.2023 Aluehallitus käsitteli vuoden 2023 talouden toteumaa ja talousarviota vuodelle 2024

Tiedote 7.9.2023 Radiologinen kuvantaminen yhdenmukaistuu – liikkuvuus tuo joustoa ja uudistaa palveluverkkoa

---

Pohjois-Savon hyvinvointialue järjestää sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelut Pohjois-Savossa. Toimimme 19 kunnan tai kaupungin alueella. Hyvinvointialueella on töissä noin 12 800 ammattilaista. Palvelujemme piirissä on yli 248 000 asukasta.

Hyvinvointialueeseen kuuluva Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) vastaa noin miljoonan suomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Itä- ja Keski-Suomessa.

www.pshyvinvointialue.fi