Siirry sisältöön
TIEDOTTEET: Pohjois-Savon hyvinvointialue
23.5.2023

Reseptien uusiminen viivästynyt potilastietojärjestelmän hitauden vuoksi

Pohjois-Savon perusterveydenhuollon Pegasos-potilastietojärjestelmässä on havaittu laajasti hitautta. Tästä johtuen reseptien uusiminen on hidastunut. Samasta syystä terveysasemapalveluissa koko hyvinvointialueen laajuisesti saattaa esiintyä myös muuta ajoittaista hitautta, mikä voi vaikuttaa puolestaan vastaanottoaikojen saatavuuteen.

Ongelman syytä selvitetään ja korjataan sovellustoimittajan kanssa korkealla prioriteetilla. Korjauspäivitys potilastietojärjestelmään tehdään torstaina 25.5.2023. Perusterveydenhuollon palveluissa voi vielä esiintyä viivettä tämänkin jälkeen, kunnes työjonot on purettu.

Pyydä reseptin uusintaa hyvissä ajoin

Reseptit uusitaan sähköisellä pyynnöllä Omakanta-palvelun kautta. Pyydämme tekemään reseptin uusintapyynnön hyvissä ajoin ennen reseptin vanhenemista tai lääkkeen loppumista. Pyydämme ottamaan huomioon, että reseptin uusimisessa saattaa kestää aiempaa kauemmin, joten pyydämme välttämään soittamista palvelunumeroihimme reseptin uusimisasioissa, mikäli asia ei ole kiireellinen. Kiireellisissä tapauksissa ota yhteys omalle terveysasemallesi tai hoitotiimiisi.

Pahoittelemme asiakkaillemme järjestelmän hitaudesta aiheutuvaa vaivaa.

Lisätietoja medialle:
•avoterveydenhuollon ylilääkäri Pauliina Sulku, p. 044 718 6620, pauliina.sulku@pshyvinvointialue.fi
•tietohallintojohtaja Tuomo Pekkarinen, p. 044 717 2080, tuomo.pekkarinen@pshyvinvointialue.fi

---

Pohjois-Savon hyvinvointialue järjestää sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelut Pohjois-Savossa. Toimimme 19 kunnan tai kaupungin alueella. Hyvinvointialueella on töissä noin 12 500 ammattilaista. Palvelujemme piirissä on yli 248 000 asukasta.

Hyvinvointialueeseen kuuluva Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) vastaa noin miljoonan suomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Itä- ja Keski-Suomessa.

www.pshyvinvointialue.fi

Twitter

Facebook

LinkedIn

Pinterest

Addthis

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon


Mikäli haluat muuttaa tai peruuttaa tilauksesi, klikkaa tästä

Tiedotejakelu on ePressi.comin palvelu. Tiedotteet lähetetään ePressi.comin toimittaja- ja toimitusrekisterille sekä tiedotteen julkaisijan sidosryhmärekisterille.

Rekisteriseloste