Siirry sisältöön
TIEDOTTEET: Kiuruveden kaupunki
15.3.2023

Miljoona roskapussia kampanjan aloitus 2.5.2023

Kampanja avataan Kiuruvedellä toritapahtumassa tiistaina 2.5.2023 klo 10–12! Mukana talkoissa myös kaupunginjohtaja Juha-Pekka Rusanen, tule sinäkin mukaan!

yle.jpgPoimi roskat reitiltäsi – Ylen Miljoona roskapussia -kampanja alkaa huhtikuussa 

YLE kuva1.jpg 

Tutut yleläiset ovat mukana siivoustalkoissa. Kuva: Johanna Kannasmaa/YLE

Matka kohti miljoonaa roskapussia startataan valtakunnallisesti suorassa lähetyksessä 13.4. klo 20.00 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio.

Tänä keväänä koko Suomi kerää miljoona pussillista roskia. Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa 130 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia.

Kampanja avataan Kiuruvedellä toritapahtumassa tiistaina 2.5.2023 klo 10–12! Mukana talkoissa myös kaupunginjohtaja Juha-Pekka Rusanen, tule sinäkin mukaan!

Kokoonnutaan ensin torille ja lähdetään yhdessä keräämään roskia, sekä pienten että isojen apu on tärkeä! Palauta roskapussi laatikkoon ja juo kupillinen kuumaa. Kerätyt pussit merkitään ylös laskuriin. Koulut ja päiväkodit ovat talkoissa mukana omilla alueillaan.

Omat käsineet mukaan! Kaikkien roskienkeruu-tapahtumaan osallistuvien kesken, jotka palauttavat roskapussin torille, osallistuvat Kiuruvesi-tuotteiden arvontaan.

“Lumien sulettua ympäristöstä paljastuu keväällä iso määrä roskia. Tavoitteenamme on yhdessä kumppanien kanssa innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia, vähentää välinpitämättömyyttä roskaamista kohtaan sekä havahduttaa ihmiset näkemään roskien määrä”, kertoo kampanjan vastaava tuottaja Pia Louhivuori.

Yhdessä suomalaisten kanssa roskia keräävät Ylen tutut kasvot, toimittajat Mikko “Peltsi” Peltola, Inka Henelius ja Olli Haapakangas sekä meteorologit Anniina Valtonen ja Kerttu Kotakorpi.

Verkkolaskuri laskee kerättyjä roskapusseja reaaliajassa

Kampanjassa mukana olevat kunnat, kaupungit, järjestöt ja yhteisöt kannustavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan roskien keräämiseen.

Samaan aikaan kuka tahansa voi lähteä itsenäisesti keräämään roskia yksin tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa.

“Haluamme tehdä roskien keräämisestä hauskaa ja yhteisöllistä puuhaa, ja on hienoa nähdä, miten monta kumppania on lähtenyt innolla mukaan. Roskien kerääminen on helppo, mutta konkreettinen tapa tehdä hyvää ympäristölle aikana, jolloin moni meistä tuntee avuttomuutta isojen maailman tapahtumien edessä”, kuvailee Louhivuori.

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin yle.fi/miljoonaroskapussia-sivulla sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

Seuraamme kampanjan etenemistä ympäri Suomen Ylen kanavissa.

Miljoona roskapussia alkaa suorassa lähetyksessä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. klo 20.00 ja tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.00.

Näin osallistut kampanjaan:

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia yle.fi/miljoonaroskapussia
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Muistathan käyttää Somessa #miljoonaroskapussia