• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Palvelut / Työ ja toimeentulo

Työ ja toimeentulo

Työllistämistoimien tarkoituksena on alentaa pitkäaikais- ja nuorisotyöttömyyttä, ehkäistä syrjäytymistä sekä parantaa työllistettävien valmiuksia omaehtoiseen koulutuksen hankintaan ja työnsaantiin. Työllistämistoimiin kuuluvat tukityöllistäminen, työllistämisprojektit sekä nuorten kesätyöllistäminen.


TYÖLLISYYDEN HOITAMINEN

Kaupungin työllistämistoimien tarkoitus on alentaa pitkäaikais- ja nuoriso työttömyyttä, ehkäistä syrjäytymistä sekä parantaa työllistettävien valmiuksia omaehtoiseen koulutuksen hankintaan ja työnsaantiin. Työllistämistoimiin kuuluvat tukityöllistäminen, työllistämisprojektit sekä nuorten kesätyöllistämisen tukeminen.

Toimenpiteet talousarviovuonna

  1. Kaupunki on mukana seudullisessa TE-keskuksen tukemassa Etappi- projektissa.

  2. Tuetaan sivistyslautakunnan hallinnoimaa ja lääninhallituksen rahoittamaa nuorten työpajatoimintaa.

  3. Tuetaan yrityksiä ja kotitalouksia nuorten kesätyöllistämisessä.

  4. Järjestetään mahdollisuuksien mukaan harjoittelupaikka kiuruvetisille nuorille, jotka tarvitsevat opiskelun vuoksi pakollista harjoittelua
  5. Kaupunki tukee yhdistysten kautta työllistämistä ja pyrkii mahdollisuuksien mukaan edistämään oppisopimuksen avulla ammatin hankkimista.


 
Nuorten kesätyöllistäminen

 Nuorten KESÄDUUNI 2017

Työnantaja voi olla yritys, yhdistys, yksityinen henkilö, koti- tai maatalous. Omaan perheeseen voi työllistää vain jos työnantajalla on Y-tunnus.

Tukihakemus on jätettävä 19.5.2017 mennessä.

Hakemus- ja ohjelomakkeita on saatavissa kaupungin Internet-sivulta, kaupungintalon monipalvelupisteestä, nuorisotalolta ja Kiuruveden Urheilijoiden toimistolta.

Tukihakemuksen voi palauttaa nuorisotalolle, Kiuruveden Urheilijoiden toimistolle tai kaupungintalon monipalvelupisteeseen. Tukihakemuksen voi palauttaa myös postitse merkitsemällä kirjekuoreen vastaanottajaksi Kiuruveden kaupungin yleispalvelukeskus/työllisyysasiat, osoitteeseen Harjukatu 2, PL 28, 74701 Kiuruvesi.

Kesätyöntekijän tulee olla 15-25-vuotias kiuruvetinen koululainen tai opiskelija (sis. yläasteelta pääsevät). Toisen asteen opiskelija voi hakea myös jos on oppilaitoksen kirjoilla ja opiskelu jatkuu syksyllä 2017. Työttömyys/työmarkkinatukeen oikeutettu ei voi saada kesätyötä tämän kampanjan kautta.

Lisätietoja:
Titta Auvinen, Tartu Työhön - Kiuruveden Urheilijat Ry puh. 044 713 6936
Anne Rytkönen, Kiuruveden nuorisopalvelut puh. 040 821 2630