• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Palvelut / Matkailu

MatkailuHotelli_723.svg.pngMAJOITUS
Yövy kaupungin keskustassa lähellä palveluita tai mökkiympäristössä maaseudun rauhassa. Vai haluaisitko jotain siltä väliltä? Vaihtoehtoja löytyy moneen makuun!
  


Ravintola_724.svg.pngRAVINTOLAT, PUBIT JA KAHVILAT
Murua rinnan alle ja menoksi!

    

Ulkoilualue_742.svg.pngOHJELMAPALVELUT JA AKTIVITEETIT

Janoatko uusia kokemuksia lomallasi vai kaipaako jälkikasvu jo jotain tekemistä? Ota vain yhteyttä, niin ammattilaiset selättävät tylsyyden puolestasi ja saat nauttia ikimuistoisesta lomasta!


  
Nähtävyys_716.svg.pngNÄHTÄVYYDET
Tutustu kaupunkiin ja sen historiaan omassa tahdissasi nähtävyyksien merkeissä. Kiinnostavatko sinua museot, arkkitehtuuri tai kuvanveistotaide? Tee kulttuurikierros savolaisuuden sydämeen!
 


256px-Pihakatu_573.svg.pngTAPAHTUMAKALENTERI
Kaipaatko jotain muuta?
Vilkaise tapahtumakalenteriamme ja löydä juuri sinua itseäsi kiinnostavaa tekemistä.


Kiuruveden kaupunkiesite.jpg

Tutustu esitteeseemme!
kevätkuvat5.jpg

Kiuru lensi kierroksensa ja korkealla liidellessään näki kauniin maan, jota sopisi tulla ihastelemaan kauempaakin. Ei tätä Pohjois-Savon seutukuntaa suotta ollut ihminen valinnut asuinpaikakseen ja vierailukohteekseen vuosisatojen, jopa vuosituhansien saatossa.

Ihmisen kädenjälkeä löytyykin aina kivikautisista merkeistä sinällään jo harvinaiseen 1700-luvun rakennuskantaan ja tutumpaankin 1900-luvun talomalliin.

Maisemaa alkuperäisenä, paikallisen puhtaana viljelysmaineen ja rantapeltoineen... Ylväät, koskemattomat korpi- ja kangasmetsät sekä laidunmaat muodostavat yhdessä vaihtelevan, mutta saumattomasti yhteenkuuluvat maisemaan. Tätä monimuotoista, osittain suojeltua ja kansallisesti arvokasta perinnemaisemaa kelpaa matkamiehen katsella sydämen kyllyydestä.

Paikallisia Saimaan latvavesiä pitkin sukupolvet aikojen saatossa pääsivät suoraan luonnon syliin. Tee sinäkin niin ja koe Iisalmi-Runnin vesireitti. Sykähdyttäviä rantautumispaikkoja löytyy useita: kannattaisiko kokeilla kesäiltojen saatossa kaikki Kiuruveden retkisatamat?

Kiuruveden Maalaiskaupunginteatterin
nimikin sen kertoo: Kiuruveden omintakeiset juuret pitävät sisällään oman maaseututaustan ja kaupunkikulttuurin riemukkaan rinnakkaiselon. Syys- ja kevätkauden näytännöt teatteri hoitaa Kulttuuritalon taide- ja kulttuurikirjon keskellä, omana pesäpaikkanaan Kiurusali, jossa koet niin elokuvan taian, sinfoniamusiikin dynamiikan kuin kattavan konferenssinkin.

Kiuru lenteli vielä hetken kesäkirkkaalla taivaalla alas katsellen, kuin etsien jotain. Pian se jo laskeutuikin läheiselle laitumelle, sillä se oli juuri löytänyt parhaan ystävänsä.

- Mitäs maalaiskaupunkiimme tänään kuuluu? Se lauleli iloisesti.
- Ammuu...!