• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Palvelut / Matkailu

Matkailu

 

Kiuru lensi kierroksensa ja korkealla liidellessään näki kauniin maan, jota sopisi tulla ihastelemaan kauempaakin. Ei tätä Pohjois-Savon seutukuntaa suotta ollut ihminen valinnut asuinpaikakseen ja vierailukohteekseen vuosisatojen, jopa vuosituhansien saatossa.


Ihmisen kädenjälkeä löytyykin aina kivikautisista merkeistä sinällään jo harvinaiseen 1700-luvun rakennuskantaan ja tutumpaankin 1900-luvun talomalliin.


Maisemaa alkuperäisenä, paikallisen puhtaana viljelysmaineen ja rantapeltoineen... Ylväät, koskemattomat korpi- ja kangasmetsät sekä laidunmaat muodostavat yhdessä vaihtelevan, mutta saumattomasti yhteenkuuluvat maisemaan. Tätä monimuotoista, osittain suojeltua ja kansallisesti arvokasta perinnemaisemaa kelpaa matkamiehen katsella sydämen kyllyydestä.


Paikallisia Saimaan latvavesiä pitkin sukupolvet aikojen saatossa pääsivät suoraan luonnon syliin. Tee sinäkin niin ja koe Iisalmi-Runnin vesireitti. Sykähdyttäviä rantautumispaikkoja löytyy useita: kannattaisiko kokeilla kesäiltojen saatossa kaikki Kiuruveden retkisatamat?


Kiuruveden Maalaiskaupunginteatterin
nimikin sen kertoo: Kiuruveden omintakeiset juuret pitävät sisällään oman maaseututaustan ja kaupunkikulttuurin riemukkaan rinnakkaiselon. Syys- ja kevätkauden näytännöt teatteri hoitaa Kulttuuritalon taide- ja kulttuurikirjon keskellä, omana pesäpaikkanaan Kiurusali, jossa koet niin elokuvan taian, sinfoniamusiikin dynamiikan kuin kattavan konferenssinkin.


Kulttuurielämän riemuvoitto koetaan Kiuruvedellä kesällä 2012, kun Kiuruveden Maalaiskaupunginteatterin kesäteatterin ensimmäiset näytökset alkavat Virranniemessä. Seuraa kesäteatterin rakennushanketta ja tulevaa ohjelmistoa!Kiuru lenteli vielä hetken kesäkirkkaalla taivaalla alas katsellen, kuin etsien jotain. Pian se jo laskeutuikin läheiselle laitumelle, sillä se oli juuri löytänyt parhaan ystävänsä.

- Mitäs maalaiskaupunkiimme tänään kuuluu? Se lauleli iloisesti.
- Ammuu...!


Tutustu esitteeseemme!

Kiuruveden kaupunkiesite.jpgmatkailu.jpg

auringonlasku_HH.jpg

kuvaaja: Heidi Huhtilainen
Auringonnousu_joulukuu_2012_MN.jpg


kuvaaja: MN