• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Palvelut / Matkailu / Ajanviete

Ajanviete

ohjelmapalvelut.jpg

HEVOSET JA RATSASTUS


HIRVIJÄRVEN RATSUTALLI 
     
2000px-Ratsastuspaikka_774f_tunnusosa.svg.png   Suomen ratsastajainliiton hyväksymän ja valvoman ratsastuskoulun palvelut:  ratsastustunteja ympäri vuoden sekä kesäisin ratsastusleirejä yhteistyössä  Hirvijärven Ratsastajat ry:n kanssa.

Järjestämme ratsastustuntien ja -leirien ohella päiväleirejä ja toimintapäiviä ryhmille sekä maatilamatkailupaketteja perheille. Meillä voi majoittua toukokuusta syyskuuhun ratsastusleirien ulkopuolella. Majoitustiloja on päärakennuksessa ja luhtiaitassa. Järjestämme myös perhejuhlat, kokoukset, saunaillat, syntymäpäivät ja polttarit.  Miten olisi esimerkiksi jokaisen heppatytön unelma, heppa-aiheiset synttärikemut?

Kalliokyläntie 364

050 567 6801

LAUKANMÄEN TALLI
     
2000px-Ratsastuspaikka_774f_tunnusosa.svg.png   Laukanmäen tallilla voi harrastaa hevosia monella tasolla.Tarjolla on ratsastustunteja ja -valmennuksia, valjakkoajotunteja, valjakko- ja ohjasajokursseja, ajelutuksia sekä tallitoimintaa eriyisryhmille. Halusit sitten tehotreeniä tai vapaampaa menemistä, tarjontaa löytyy moneen makuun.

Paasmäentie 52

050 555 1733


TALLI TAITAVAT KAVIOT
     

Talli Taiavat Kaviot.jpg 

Talli Taitavat Kaviot 2.jpg

 

Leirit ja kurssit ympäri vuoden tuntitoiminnan, valmennusten ja kilpailujen ohella! Talli Taitavat Kaviot on Koivukallion kauniilla tilalla sijaitseva laadukas SRL:n hyväksymä harrastetalli, jonka toiminnasta vastaa hevosalan ammattilainen.  Ratsastustuntien pidosta vastaavat ratsastuksenohjaajat ja -opettajat sekä vierailevat ammattivalmentajat. Hevosemme läpiratsastetaan, mikä takaa varmat hevoset ja ratsastajalle laadukkaan kokemuksen.  Hevosemme ovat erikokoisia ja -tasoisia joten jokaiselle ratsastajalle löytyy oma sydänystävä. Käytössämme on hyväpohjainen valaistu ratsastuskenttä, hiekka-kuitupohjainen puumaneesi sekä erilaisia maastoja.

Hevosten hyvinvointi on meille sydämen asia: jokainen hevonen saa yksilöllistä hoitoa. Pidämme tärkeänä alan kouluttautumista, sillä koulutus ja ammattitaito edistävät turvallista harrastamista ja hevosten hyvinvointia. Teemme yhteistyötä Kiuruveden lukion hevoslinjan kanssa sekä Kiuruveden, Koljonvirran ja Pyhäjärven Ratsastajien kanssa. Hevosten ja ponien lisäksi tilalla pyörivät koirat, kissat ja puput. Kesäisin joukkoon liittyvät esimerkiksi possut, kilit, lampaat ja kanat. Teemme myös käyntejä vanhainkoteihin ja päiväkoteihin!
* NOUSE HYMYSSÄ SUIN RATSAILLE*


TAIDE JA KULTTUURI

 

 
TEATTERI HULLUVIIMA
     
Hulluviima_logo_hatulla_2015.jpg


  "Hulluviima on kiuruvetinen harrastajateatteri, joka
tekee omilla ehdoilla oman näköistä teatteria."

Seuraavat esitykset ilmoitetaan myöhemmin!

lisätiedot
www.hulluviima.fiTeatterin logo.jpg
     

komedia-tragedia.png

  MIELENSÄPAHOITTAJA

Mielensäpahoittaja -ilosia aikoja
”Kyllä on asioilla tärkeysjärjestys.
Se menee näin; emäntä syötetään, uutiset katsotaan.
Tarkastetaan ettei ole jäänyt kahvinkeitin päälle. Mennään omaan petiin unille.”
 
Valmistellessaan omia hautajaisiaan Mielensäpahoittaja saa mahdollisuuden opettaa tuolle hötkyilevälle, älylaitteitaan sivelevälle nuoremmalle sukupolvelle, miten ennakkoon valmistautuminen on kaiken a ja o -olipa sitten kysymyksessä oman arkun rakentaminen tai vielä syntymättömän lapsen elämästä päättäminen.

Oman muistokirjoituksen ja testamentin kirjoittamisen lomassa on hyvä ynnätä yhteen elämänsä kaarta, tarkastella välillä kriittisestikin omia valintojaan. Oliko sopivaa luottaa hyväteräinen sirkkeli naapurin huomaan tai olla kertomatta emännälle, että tuli sijoitettua rahoja vähän muuhunkin kuin sikalan lisärakennukseen?

Mikä meitä ohjaa? Mikä saa meidät tuon hötkyilevän, kiireessä elävän sukupolven kaltaiseksi, jossa asioiden tärkeysjärjestys on tahmaista kuin kuivunut muste kynässä?

”Se on pelko, pelko siitä, mihin tämä väistämättä päätyy tämä ihmisen elämä. Siihen, että pitää itse ottaa vastuu.”

Esitykset 11.2. - 4.3.2018


Esitysajat, hinnat ja lisätiedot:
www.maalaiskaupunginteatteri.fi


KIURUVEDEN VAPAA NUORISOTEATTERI
     
Kiuruveden vapaa nuorisoteatteri.jpeg    PUNAINEN KUTSUU

Punainen kutsuu on Kiuruveden lukiolaisten teatteridiplomityö, jonka toteutuksesta vastaa Kiuruveden vapaa nuorisoteatteri.

Näytelmän tapahtumat sijoittuvat Neuvostoliittoon 1900-luvun alkupuolelle. Ensin seurataan Neuvostoliiton ensimmäistä johtajaa Vladimir Leninin elämää nopealla temmolla, unohtamatta humoristista lähestymistapaa. Toiminnallinen aloitus johtaa katsojan pohtimaan syvempiä tarkoituksia henkilöiden taustalla ja vertaamaan näkemäänsä aiempaan tietoonsa historiasta.
 
Toinen puoli keskittyy kuvaamaan kommunismin aatetta yksilön näkökulmasta. Igor on nuori opiskelija, joka kutsutaan puna-armeijan riveihin. Äiti ei kuitenkaan tahtoisi päästää poikaansa menemään, eikä Igor ei tahtoisi jättää kihlattuaan. Miten ihmisen pitäisi toimia, kun hänen aattensa ja hänen henkilökohtaiset toiveensa ovat ristiriidassa keskenään? Tähän sisäiseen kamppailuun Igor yrittää löytää ratkaisun.

Punainen kutsuu houkuttelee katsojan tutustumaan historiaan uudesta näkökulmasta. Vaikka tarina on fiktiota, se nostaa esille myös faktoja historiallisten päämiesten taustoista. Molempia tarinoita yhdistää teema ihmisten toiminnan motiiveista. Millä perusteella me teemme valintamme? Onko jokaisessa julmassakin johtajassa ripaus inhimillisyyttä? Miten läheisemme vaikuttavat päätöksiimme? Mikä on oikein ja kuka siitä päättää?

Esitykset 3. - 27.5.2018

Esitysajat, hinnat ja lisätiedot:
Kiuruveden vapaan nuorisoteatterin kotisivut


KULTTUURITALO
     

kiuruveden kulttuuritalo logo.jpg

  Kulttuuritalo on  koko kaupungin olohuone, jossa tapahtuu aina. Kulttuuritalolta löytyvät niin kirjasto, näyttelytilat kuin kahvila-ravintolakin.


Lähteentie 10 A

040 484 8929


Kulttuuritalon tapahtumat

KÄSITYÖKESKUS
     
2000px-Käsityöpaja_774d_tunnusosa.svg.png   Käsityökeskuksessa on mahdollista kehittää omia kädentaitojaan, tutustua käsityöperinteeseen sekä inspiroitua tekemään jotain aivan uutta! Käsityökeskuksella on myös myymälä, josta saa tarvikkeita ja valmiita tuotteita.

Kirkkokatu 14

050 540 7423
KOTISEUTUMUSEO
     
Kiuruveden museo.jpg   Kotiseutumuseon kesäkausi on päättynyt.

Kirkkoharjuntie 2

040 653 2855


Museon sivut

Kotiseutumuseo Facebookissa

URHEILU JA LIIKUNTAKUOREVIRRAN URHEILUALUE
     
sport.png   Yleisurheilukenttä
Frisbeegolf-rata
Jäähalli
Uimahalli ja kuntosali
Liikuntahalli
Harjoitusjalkapallokenttä ja hiekkakenttä
Beach volley -kenttä
Tenniskenttä

Tutustu tarkemmin Kiuruveden liikuntapalveluihin.
Muista myös kysyä vuokrattavia liikuntavälineitä uimahallilta!

Kuorevirrankatu

040 759 5005
KIURUVEDEN KEILAHALLI
     
kiuruveden keilahalli LOGO.jpg   Keilahalli on avoinna joka päivä!
Perjantai- ja lauantai-iltasin voi sukeltaa hohtokeilauksen maailmaan.

Keilahallilla on myös Rolls express -ravintola, eli nälkäkään ei pääse yllätään.

Asematie 12

044 763 5647