• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Ajankohtaista / Kaupunginjohtajan ajankohtaiset asiat

Kaupunginjohtajan ajankohtaiset asiat


Uuden vuoden tinoja

 


Jarmo Muiniekka, kasvo 4.jpgUutena vuotena on tapana katsoa tinoista tulevaisuuteen. Paitsi tinoista myös tosiasioiden perusteella voimme nähdä, että eteenpäin on elävän Kiuruveden kaupungin mieli.

Joulun alla verottaja yllätti kaupungin myönteisesti.  Saimme tiedon, että kaupungin verotuloja on kertynyt vuodelta 2017 n. 940 000 euroa budjetoidusta. Kunnallisveron tuotto ylittyi reilut 600 000 euroa ja yhteisöveron tuotto n. 300 000 euroa. Hyvä näin, voimme levollisemmin odottaa tilinpäätöstietojen valmistumista.

Ratsastuskeskus Lupiksen avajaisia vietettiin lauantaina. Kaupungin puolesta onnittelut ja kiitokset yrittäjä Jarkko Riikoselle mittavasta ponnistuksesta jonka tuloksena Kiuruvesi entistä enemmän profiloituu hevosyrittäjyyteen. Vastaavaa ympärivuotiseen käyttöön soveltuvaa koulutuskeskusta ei maakunnasta löydy. Yrityksen ja kaupungin yhteistyönä koulukäytöstä poistettu Luupuveden koulurakennus palvelee nyt koulutustapahtumien majoituspaikkana eri puolelta Suomea tuleville nuorille asiakkaille.

Huhti-toukokuun vaihteessa käynnistyy Virranrannan palvelukeskuksen mittava, kolmelle vuodelle ajoitettu remontti. Remontissa tehdään sekä ulko- että sisäpuolisia töitä. Sisäpuoliset työt alkavat kesäkuussa. Remontin ajaksi väistötilat asiakkaille löytyvät läheltä terveyskeskuksesta.

Uusi paloasema rakentuu vauhdilla ja valmistuu syyskuun loppuun mennessä. Mittava 2,4 miljoonan euron investointi turvaa pelastus- ja ensihoidon palvelujen tulevaisuuden Kiuruvedellä. Aluepelastuslaitoksen kanssa tullaan tekemään uusista tiloista 30 vuoden vuokrasopimus. Entiset paloaseman tilat vapautuvat samalla yrityskäyttöön.

Valinnanvapauskokeilu laajenee mm. henkilökohtaiseen budjetointiin kun Ylä-Savon sote sai valtion rahoitusta 2,8 miljoonaa euroa valinnanvapauskokeilun jatkamiseen ja laajentamiseen Kuopioon, Kysteri kuntiin ja Joroisiin.  Kiuruvesi on valinnanvapaudessa todellinen edelläkävijä koko maassa, nyttemmin jo kolmannes kaupunkilaisista on käyttänyt valinnanmahdollisuuttaan.
Mielenkiinto kunnissa kohdistuu maakunta- ja soteuudistukseen.  Uuden vuoden tinat ennustavat, että päätöksenteko valinnanvapauslainsäädännöstä etenee eduskunnassa. Ei ole kansallisen edun mukaista enää perääntyä uudistuksesta, sen verran mittava valmistelu tähän sinänsä tarpeelliseen uudistukseen on jo tehty. Mitä ripeämmin ja päättäväisemmin uudistus etenee, sen parempi.

Haluan kiittää kaupungin luottamushenkilöitä, kaupungin henkilöstöä ja yrittäjiä hyvin sujuneesta yhteistyötä kuluneena vuotena. Uudet valtuutetut ovat ottaneet asiat haltuunsa ja käärineet hihat työhön kuntalaisten eteen eri toimielimissä. Lämmin kiitos myös kaupunkilaisille yhteistyöstä ja vuoden varrella saadusta palautteesta ja kannustuksesta. Ihan hyvin sopii myös tähän alkavaan vuoteen Suomi 100 teema: Yhdessä eteenpäin.

Jarmo Muiniekka
kaupunginjohtaja

julkaistu Kiuruvesi-lehdessä 3.1.2018Jarmo Muiniekka, kaupunginjohtaja
040 641 6603, jarmo.muiniekka(at)kiuruvesi.fi