TIEDOTTEET: Muut
18.3.2020

Ylä-Savon Jätehuolto Oy: Ko­ro­nan huo­mioin­ti jä­te­huol­los­sa

Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n tiedote 17.3.2020.

Varmistamme välttämättömien jätehuoltopalvelujen sujuvuuden myös tässä poikkeavassa tilanteessa. Jätehuollon toimivuus on ensiarvoisen tärkeää koronaviruksen etenemisen hidastamiseksi.
Seuraamme epidemian etenemistä, ja päivitämme tarvittaessa ohjeitamme urakoitsijoille, henkilöstölle ja asiakkaille.

Kotona toimi näin: 

  • Jos kysyttävää ilmenee, suosi yhteydenotoissa puhelinta, sähköpostia ja chatia. 
  • Lajittele nenäliinat ja lautasliinat toistaiseksi sekajätteeseen, ei biojätteeseen.
  • Kerää sairastuneiden jätteet omaan roskakoriin, joka on päällystetty pussilla.  Sulje täysi roskapussi tiiviisti ja laita sekajäteastiaan.  Tyhjennä sairastuneiden roskakorit päivittäin.
  • Sulje roskapussit hyvin joko ristiin sitomalla tai teippaamalla ennen niiden viemistä sekajäteastiaan.
  • Lajittele pakkausmateriaalit tehokkaasti ja tiiviisti, niin sekajätettä syntyy vähemmän. Jos pakkausjätteiden keräyspaikalla keräysastia on täysi, älä jätä pussia ulkopuolelle vaan yritä tuoda myöhemmin uudestaan.  
  • Jos sekajäteastian tyhjennyksissä tulee katkoksia,  pakkaa jätteet tiiviisti ja säilö ne tilaan,  jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja jossa haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä.

Jätekeskuksella ja jäteasemilla asiointi:

Jätekeskus ja jäteasemat ottavat jätettä vastaan normaalisti, mutta viranomaisten antamat turvallisuusnäkökohdat huomioiden käytäntöihin voi tulla muutoksia. 

Jos kysyttävää ilmenee, suosi yhteydenotoissa puhelinta, sähköpostia ja chatia. 
Jätekeskuksella tai jäteasemalla tulee asiointi (ilmoittautuminen, jätteiden jättäminen, paikalta poistuminen jne.) suorittaa mahdollisimman vähäeleisesti (ei jäädä juttelemaan, ei kokoonnuta jne.) ja lähikontakteja välttäen. 
Ylä-Savon jätekeskuksella kuormien maksussa ei käytetä käteismaksua. Maksu kortilla tai Mash-maksulla.

Vierailut ja neuvonta:

Toistaiseksi emme ota vastaan vierailijoita toimipisteisiimme ja järjestämme kaikki palaverit etäpalavereina.  Neuvontatilaisuudet siirrämme pidettäväksi myöhemmin.