Siirry sisältöön
TIEDOTTEET: Kiuruveden kaupunki
14.1.2021

YLÄ-SAVO MATKAILUTUOTTEET KESTÄVÄLLE KEHITYSPOLULLE –HANKE

Iisalmi ja tienoot matkailubrändin alla toimivat yli 30 matkailualan yritystä ja toimijaa sekä tapahtumanjärjestäjää. Ylä-Savo eli Iisalmi, Kiuruvesi, Lapinlahti, Sonkajärvi ja Vieremä ovat sitoutuneet vuosiksi 2019 – 2023 matkailun seudulliseen kehittämistoimintaan, joten tästä on hyvä jatkaa kuntarajojen ylittävää yhteistyötä. Suomen Visit Finland organisaation tavoitteena on tehdä Suomesta yksi vastuullisen matkailun kärkimaa ja tämä hanke vastaa ensisijaisesti tähän strategiaan. 

Iisalmi ja tienoot alue on täynnä upeaa kulttuuria, historiaa, tapahtumia ja lähiruokia- ja juomia, joten vastuullinen matkailija löytää itselleen jo runsaasti paikallisia elämyksiä. Luontoelämysten, laadukkaiden ja kestävien tuotteiden kehittäminen sekä vastuullisuusviestinnän tehostaminen että ympäristöä säästävien toimenpiteiden myötä alueelle matkaavat tulevat kokemaan ekologista, mutta myös mieleenpainuvia hetkiä ei-ruuhkaisessa seutukunnassa. Näistä saavat nauttia myös alueen kuntalaiset ja yritysten kansainväliset vieraat. Mikä parasta, alueelle voi matkustaa junalla tai bussilla, jolloin oma hiilijalanjälki pienenee.

 

Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä koronakriisistä edistetään työ- ja elinkeinoministeriön rahoittamilla kehittämishankkeilla vuosien 2020 – 2021 aikana, joilla tuetaan alueiden mahdollisuuksia kehittää alueensa matkailua, vahvistaa alueensa matkailukehittämisen johtamista ja koordinointia sekä tehostaa yhteistyötä kansallisen tason toimenpiteisiin. Ylä-Savon matkailutuotteet kestävälle kehityspolulle -hankkeen tavoitteena ovat matkailutuotteiden kehittäminen laadun ja kestävyyden näkökulmasta, tuotepaketointi digitalisaatiota ja verkkokauppaa hyödyntäen sekä alueorganisaation toiminnan vahvistaminen ja tulevan toimintamallin suunnittelu kuin että yritykselle itselleen sopivan vastuullisuuden toimintamallin löytäminen.

 

 

Kesto: 1.12.20 – 31.12.21. Hallinnoijana Iisalmen kaupunki, joka vastaa Ylä-Savon alueen matkailuyritysten yhteistyön kehittämisestä ja yhteismarkkinoinnista.  Budjetti: 136.750 €. Rahoitus: Omarahoitusosuus Ylä-Savon seuturaha 20 % ja Matkailuelinkeinon elpymistä edistävät kehittämishankkeet 80 %

 

Lisätietoa:

Kirsi Piirainen, projektipäällikkö, puh. 040 6289 910

Sähköposti: kirsi.piirainen(a)iisalmi.fi,

Elinvoimapalvelut, Iisalmen kaupunki, Pohjolankatu 14/PL 10, 74101  Iisalmi

 

P.S. Oletko alueella toimiva matkailuun tai ohjelmapalveluihin suuntautunut yritys/toimija tai pohdit toiminnan aloittamista alalla? Oletko kiinnostunut Iisalmi ja tienoot matkailubrändiin liittymisestä sekä tämän hankkeen asiat innostavat? Ei hätää, vielä ehtii mukaan. Ole rohkeasti yhdessä ja kysy lisää.