Siirry sisältöön
TIEDOTTEET: Kiuruveden kaupunki
8.8.2022

Kotitalouksien poistotekstiilikeräys syyskuussa Iisalmessa ja Kiuruvedellä

lammenkierto.png

LammenKIERTO-hanke, tiedote 3.8.2022

 

Kotitalouksien poistotekstiilikeräys syyskuussa Iisalmessa ja Kiuruvedellä.

Toimi-säätiön LammenKIERTO-selvityshanke aloittaa kotitalouksien poistotekstiilien keräyspilotin Iisalmessa ja Kiuruvedellä 1.9.-30.12.2022.

 

Poistotekstiilikeräys toteutetaan Iisalmessa ja Kiuruvedellä Toimi-säätiön toimipaikoissa, joissa säätiön henkilöstö ottaa poistotekstiilin vastaan.

 

Poistotekstiilejä voi tuoda keräykseen säätiön aukioloaikoina:

IISALMI:  Lammenkaari 4,  klo: 9-16

KIURUVESI:  Yrittäjäntie 8,  ma-to klo 9-15, pe klo 9-14

 

Kotitalouksille suunnatussa poistotekstiilikeräyksessä otamme vastaan kuivat, puhtaat ja hajuttomat, kaiken kuntoiset käyttämättömät ja käytetyt  vaatteet: puserot, paidat, hameet, mekot, housut, takit, huivit. Reiät ja pesussa lähtemättömät ns. ”ikitahrat” eivät haittaa. kodintekstiilit: lakanat ja tyynyliinat, pyyhkeet, verhot, pöytäliinat, kankaat

 

Emme ota vastaan • märkiä, kosteita, likaisia, homeisia, öljyisiä, multaisia tai hyönteisten pilaamia tekstiilejä • alusvaatteita, sukkia tai muita hygieniariskin omaavia tuotteita • mattoja • kenkiä • topattuja tekstiilejä • patjoja • pehmoleluja

Keräykseen tuodusta poistotekstiilistä otetaan lajitteluvaiheessa talteen hyväkuntoiset tekstiilit. Ympäristönäkökulmasta on tärkeää, että vaikka tekstiilituote ei enää soveltuisi alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa, niin materiaali säilyisi edelleen kierrossa.

 

Esittelemme keräyspilottia 6.8. Louhenkatupäivä-tapahtumassa Iisalmessa yhteistyössä asiantuntijakumppanimme Ylä-Savon Jätehuollon kanssa, tervetuloa!

 

Keräyksestä saa lisätietoa myös Toimi-säätiön verkkosivuilta.

 

LammenKIERTO-selvityshanke

LammenKIERTO-hanke on selvityshanke, jonka aikana Ylä-Savon alueen järjestötoimijoilta kerätään tietoa heidän kiinnostuksestaan ja mahdollisuuksistaan toimia jossain roolissa tekstiilikierrätyksessä ja saada siten uudenlaisen toiminnan kautta lisäarvoa järjestön toimintaan ja sitä kautta alueen asukkaille. Poistotekstiilien keräyspilotti on osa tätä selvityshanketta. Hanke toteutetaan 1.6.22-28.2.23 välisenä aikana. Hanke liittyy Manner-Suomen kehittämisohjelmaan ja siihen on saatu Ylä-Savon Veturilta Leader-rahoitus.

 

Lisätietoja tekstiilinkierrätyshankkeesta ja keräyspilotista Rauni Juutinen, projektipäällikkö, puh. 040 643 0669 rauni.juutinen@toimisaatio.fi LammenKIERTO-hanke TOIMI-työvalmennussäätiö sr www.toimisaatio.fi-