Siirry sisältöön
TIEDOTTEET: Kiuruveden kaupunki
7.4.2021

Kiuruvesi – Kaupunki keskellä Suomea teos on julkaistu

kirjamainos.png

FT, dosentti Juha Pohjosen kirjoittama ”Kiuruvesi – Kaupunki keskellä Suomea” on valmistunut maaliskuussa 2021. Kiuruveden valtuusto teki päätöksen historiakirjan kirjoittamisessa 140-vuotisjuhlakokouksessaan vuonna 2013. Historiakirjan tekeminen aloitettiin vuonna 2017, kun kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka nimesi työryhmän, johon kuuluivat puheenjohtaja Mira Kokkonen, Eero Lämsä, Jouko Tenhunen, Pentti Ahponen, Erkki Strömmer, Helena Koivunurmi ja Heidi Huhtilainen. Juha Pohjonen valittiin kirjan tekijäksi usean hakijan joukosta.

 

”Kaupungin johto ei jäänyt missään vaiheessa rypemään taloudellisessa ja ehkä vähän henkisessäkin matalapaineessa. Puheenparret ja mielipiteet saattoivat olla hyvinkin kärjekkäitä niin valtuustosalissa kuin toreilla ja kylillä, mutta kyllä päättäjät oivalsivat laman aikana, että onni on omissa käsissä. Uutta ja samalla ensimmäistä Kiuruveden kaupungin toimintasuunnitelmaa ryhdyttiin laatimaan alkutalven 1992 aikana. Nyt ei puuhasteltu yksittäisten yritysten, viemäriputkien, koulujen tai kyläkauppojen ympärillä, vaan luotiin kokonaiskuva Kiuruveden edellytyksistä kehittyä osana varmasti joskus nousukauteen kipuavaa Suomea ja tietysti myös yhdentyvää Eurooppaa.”  Juha Pohjonen: Kiuruvesi – Kaupunki keskellä Suomea

Kirjaa on saatavilla 20€ hintaan (+ mahd. toimituskulut) Kiuruveden kirjakauppa Kipasta, kirjastolta ja kaupungintalolta.

Alla olevassa linkissä on kirjan julkistamistilaisuus

https://youtu.be/DoMfP1PorGI