Siirry sisältöön
TIEDOTTEET: Kiuruveden kaupunki
31.12.2021

Kiuruveden kaupungin tiedote 31.12.2021

Itä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt uusia rajoituspäätöksiä alueelle pikaisella aikataululla, jotka astuvat voimaan Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella tänään 31.12.2021 klo 16.00.  

1.     Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltäminen 

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. 

Määräys ei koske enintään 50 hengen tilaisuuksia, joissa kaikille osallistujille on määritelty oma istumapaikka. Määritelty istumapaikka tarkoittaa nimikoitua tai numeroitua istumapaikkaa. 

Määräys on voimassa 31.12.2021 klo 16.00–20.1.2022.  

Kiuruveden kaupunki tiedottaa ensi viikolla mm. kaupunginvaltuustolle suunnitellun strategiaseminaarin 12.1.2022 toteutuksesta.  

2.     Tilojen väliaikainen sulkeminen asiakkailta ja osallistujilta 

Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueelle on lisäksi annettu tartuntalain pykälän 58 g mukainen määräys tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkemisesta. 

Määräys tilojen sulkemisesta tarkoittaa sitä, että kaikki seuraavat julkisten ja yksityisten toimijoiden yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat pitää sulkea: 

  • joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat ja 
  • tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat. 

Rajoitus ei kohdistu muihin tartuntatautilain 58 g § mukaisiin tiloihin. 

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. Lisäksi tiloja voi käyttää lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen, kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen.  

Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. 

Tilojen sulkupäätös on tässä vaiheessa voimassa kaksi viikkoa ajalla 31.12.2021 klo 16.00–13.1.2022. 

Kiuruveden kaupungin liikuntatoimen seuraavat liikuntatilat suljetaan 31.12.2021-13.1.2022 väliseksi ajaksi. 

- liikuntahalli
- jäähalli
- Missunsali
- koulujen salit

Suljettuja tiloja voi käyttää alle 18-v lasten ja nuorten ohjattuun seuratoimintaan ja perheliikuntaan.   

Uimahalli, kuntosali ja voimailusali jatkavat toimintaa rajoitusten mukaisin ohjein.  

Kaupungintalon ovet suljettu 13.1.2022 saakka. Asiointi ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostilla. 

Aluevaalien ennakkoäänestykseen liittyvät seikat ja ohjeet tiedotetaan ensi viikolla.   

3.     Myös tilojen terveysturvalliseen käyttöön liittyvät rajoitukset jatkuvat ja laajenevat kaikkiin maakuntiin 

Itä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt myös päätöksen, jolla tilojen käyttöä koskevan tartuntatautilain 58 d §:n mukainen määräys laajenee koskemaan koko Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen kuntien alueita. 

Tilojen käyttöjä koskeva määräys edellyttää, että asiakas- ja yleisötilojen käyttö pitää järjestää siten, että tiloissa voidaan ehkäistä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä. 

Määräys on Itä-Savossa Sosterin ja Pohjois-Karjalassa Siun soten kuntien alueilla voimassa 30.12.2021- 26.1.2022. Etelä-Savossa Essoten ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla määräys on jo voimassa aikaisemmalla päätöksellä ja määräys jatkuu myös näillä alueilla 26.1.2022 saakka. 

Määräys ei koske oppilaitosten toimintaa, varhaiskasvatusta, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. 

4.     Muuta 

Kiuruveden kaupunki tiedottaa ensi viikon alussa lisää rajoituspäätösten vaikutuksista.  

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta, Hyvää Uutta Vuotta 2022!