Siirry sisältöön
TIEDOTTEET: Kiuruveden kaupunki
19.11.2021

Kiuruveden kaupungin johtoryhmän tiedote 19.11.2021 henkilöstölle, kaupunkilaisille ja medialle

Kiuruveden johtoryhmä kokoontui perjantaina keskustelemaan koronatilanteesta ja sen vaikutuksista kaupungin palvelutarjontaan.

Tällä hetkellä suurin osa todetuista koronatartunnoista, jotka Ylä-Savon sotekuntayhtymä on tiedottanut, ovat tulleet karanteenista olevilta henkilöiltä, joten tartuntaketjujen jäljitys on hallinnassa ja helpottanut jäljitystehtävää.  

Tämänhetkisen voimassa olevan ohjeistuksen mukaan toimintojen palauttaminen on mahdollista Kiuruvedellä. Ylä-Savon sote ja kaupungin johtoryhmä seuraa kuitenkin edelleen aktiivisesti tilannetta ja on valmiudessa toimimaan ripeästi.  

Kaupungin sisäliikunta- ja harrastustilat pidetään kuitenkin kiinni alkuperäisen suunnitelman mukaisesti 16.-21.11, jolloin ohjattuja ryhmiä ja harrastustoimintaa ei järjestetä näissä tiloissa (uimahalli, kuntosali, liikuntahalli, jäähalli, koulujen liikuntasalit, nuorisotalo, kulttuuritalo jne.)  

Kaupungin sisäliikunta- ja harrastustilat avataan maanantaina 22.marraskuuta. Kirjasto palaa myös maanantaina normaaliin toimintaan.  

Kansalaisopiston harkkakerhot peruttu alkuperäisen suunnitelman mukaan 15.11.-26.11.2021 väliseltä ajalta.  

Kouluihin liittyvät järjestelyt tiedotetaan suoraan lasten huoltajille Wilman kautta. Ensi maanantaista alkaen voimme suurimaksi osaksi palata normaaliin kouluarkeen ja opetus järjestetään ensisijaisesti lähiopetuksena. 

Kotiin jäävät opiskelemaan ne oppilaat, jotka terveydenhuollon viranomainen on asettanut karanteeniin tai jotka odottavat koronatestausta/ testitulosta. Näille oppilaille järjestetään ensi viikon ajan etäopetusta. 

Kotiin pitää jäädä, jos lapsella on mitään flunssaan tai korona-virukseen liittyviä oireita. Tällöin on hakeuduttava viipymättä koronatestiin. Kouluun tullaan vain täysin terveenä. 

Koronavirusrokotteet suojaavat hyvin vakavaa koronainfektiota vastaan ja rokote kannattaa ottaa. 

Kaupungintalo avataan maanantaina 22.marraskuuta. Kaikissa kaupungin tiloissa käytettävä kasvomaskia ja kiinnitettävä huomiota hyvään käsihygieniaan. Mikäli Sinulla on koronavirustautiin sopivia oireita, älä tule sairaana.