Siirry sisältöön
TIEDOTTEET: Ylä-Savon SOTE
28.12.2020

Alueellamme yksi koronavirustartunta joulun aikana

 

Kuntayhtymän alueella on todettu kuluneen viikon aikana yksi koronavirustartunta. Alueemme koronavirustilanne on perustasolla, mutta muistutamme edelleen voimassa olevista suosituksista koronaviruksen hillitsemiseksi sekä AVIn 20 henkilön kokoontumiskiellosta, joka on voimassa 22. tammikuuta saakka. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla, mutta joulun ja juhlapyhien matkustelun vuoksi on ikävä kyllä odotettavissa, että tartuntamäärät nousevat. Kuluneen viikon aikana (23.12.) alueellamme on todettu yksi (1) koronavirustartunta ulkopaikkakuntalaisella, joka on ollut joulun vietossa alueellamme ja hakeutunut täällä testeihin. Kuntayhtymä muistuttaa edelleen voimassa olevista suosituksista ja rajoituksista viruksen hillitsemiseksi, jotka voit lukea kokonaisuudessaanverkkosivuiltamme.  

20 henkilön kokoontumiskielto on voimassa tammikuun lopulle saakka 

Itä-Suomen aluehallintovirasto kielsi 22. joulukuuta päätöksellään kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Määräys on voimassa 22.1.2021 saakka ja se koskee kaikkia Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen eli Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien kuntia. Lue AVIn päätöstiedotekokonaisuudessaan täältä. 

Varaa aika koronatestiin sähköisesti 

Ajan koronavirustestiin voi varata sähköisestieTerveyspalvelustamme, chatista tai puhelimitse soittamalla. Katso ohjeet jalue kuinka koronatestaus toimii alueellamme. 

Koronavirussivuillewww.ylasavonsote.fi/koronaviruson koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta. Kuntakohtaiset tartuntatiedot päivitetään sivuille arkisin päivittäin ja tilannetiedotteita lähetetään kerran viikossa sekä tarpeen mukaan.  

 Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä,ylilääkäri, Jarno Rieppo


Medialle
: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.