Siirry sisältöön
TIEDOTTEET: Ylä-Savon SOTE
5.1.2021

Alueellamme useita tartuntoja viime viikoilla

Kuntayhtymän alueella on todettu kuluneen kahden viikon aikana yhteensä viisi uutta koronavirustartuntaa. Alueemme ja koko Pohjois-Savon koronavirustilanne on kuitenkin edelleen perustasolla, mutta menneiden juhlapyhien vuoksi tartuntamäärien odotetaan nousevan.

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueen koronavirustilanne on edelleen perustasolla, mutta menneiden juhlapyhien vuoksi on ikävä kyllä odotettavissa, että tartuntamäärät nousevat. Kuluneiden kahden viikon aikana alueellamme on todettu yhteensä viisi (5) koronavirustartuntaa, joista kaksi ulkopaikkakuntalaisilla (23.12. ja 28.12.) sekä lisäksi Iisalmessa yksi (31.12.) ja Kiuruvedellä kaksi tartuntaa (1.1. ja 4.1.). Kuntayhtymä muistuttaa edelleen voimassa olevista suosituksista ja rajoituksista viruksen hillitsemiseksi, jotka voit lukea kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme 

Varaa aika koronatestiin sähköisesti 

Ajan koronavirustestiin voi varata sähköisesti eTerveyspalvelustammechatista tai puhelimitse soittamalla. Katso ohjeet ja lue kuinka koronatestaus toimii alueellamme. 

Koronavirussivuille www.ylasavonsote.fi/koronavirus on koottu tietoa alueemme tartunnoista, ohjeista ja testauksesta. Kuntakohtaiset tartuntatiedot päivitetään sivuille arkisin päivittäin ja tilannetiedotteita lähetetään kerran viikossa sekä tarpeen mukaan.  

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, ylilääkäri, Jarno Rieppo 
 
Medialle: Mahdolliset haastattelupyynnöt ja kysymykset pyydämme lähettämään toivotun aikataulun ja kysymysten kanssa osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.