Siirry sisältöön
2.9.2022 0.00–29.9.2022 0.00 Kiuruveden kirjasto

Syksyn sylissä-taidenäyttely

Mia Lokkinen, syyskuu.png

Esittely:  "Syksyn sylissä"
 
Milloin syksy alkaa? Onko sen alun merkkinä ensimmäiset värikkäät lehdet, jotka näet vai sienet, jotka nousevat metsien pohjalle? Vai alkaako sinun syksysi kun ensimmäiset kurjet kerääntyvät yhteen suunnatakseen etelään?
 
Syksyinen luonto on täynnä hiljaista elämää. Metsät ja niityt tarjoavat piiloja ja ruokaa lukemattomille uusille asukkaille, kun kesän aikana syntyneet nuoret eläimet etsivät itselleen paikkaa. Monet eläimet myös valmistelevat talviasumuksiaan. Useat linnut valmistautuvat muuttomatkalle ja kukkivat kasvit kypsyttävät siemeniään. 
 Syyssateet tuovat mukanaan usvaiset aamut ja kylmät yöt värjäävät metsät keltaisesta punaiseen. Kun aurinko nousee valaisemaan tätä maisemaa, saa se meidät hengähtämään ihastuksesta. Metsien tarjoamat aarteet, marjat, ilahduttavat monen makuhermoja läpi pitkän talven.
 
Toivon tämän näyttelyn tuovan katsojan mieleen muistoja omista syksyisistä luontokokemuksista. Arvostakaamme ja iloitkaamme vaihtuvista vuoden ajoistamme.
 
M. Lokkinen
 
 
 
 
Taiteilijan tarinaa:
 
Olen Mia Lokkinen (os. Viitamäki) ja asun Lapinlahdella mieheni ja 4 lapsemme kanssa. Vietin lapsuuteni Varpaisjärvellä, talossa, joka oli metsän keskellä ja järven rannalla. Seuranani olivat monenlaiset lemmikit ja metsän eläimet. Kävin taidelukion Lapinlahdella ja kirjoitin siitä ylioppilaaksi 2005. Sen jälkeen pidin muutamia näyttelyitä lähikunnissa.

Vuonna 2006 avioiduin ja vuonna 2009 asetuimme asumaan Lapinlahdelle. Vuosia vierähti talonrakennuksen ja lasten kasvatuksen parissa ja ehdin tuottaa vain muutamia kymmeniä tilaustöitä. Viimein vuonna 2016 sain järjestettyä näyttelyn "Veden seuralaisia" Lapinlahden kirjastolle. Sen jälkeen olen pitänyt näyttelyitä lähikunnissa. Vuonna 2020 sain myös valmiiksi lapsille suunnatun kirjani "Kesällä kerran", joka pohjautuu lapsuusmuistoihini luonnosta ja eläimistä. Haluan taiteessani  kannustaa ihmisiä huomaamaan luonnon kauneuden ja arvostamaan sitä. Olen sitä mieltä, että: "Kaikki taide on omistettu ilolle -- eikä ole sen suurempaa tehtävää, kuin tehdä ihmisiä onnellisiksi" -Friedrich Schiller


Näyttelyyn on vapaa pääsy!
Näyttely avoinna seuraavasti:

Asiakaspalvelu:
MA - KE 10.00 - 18.00    
TO - PE 10.00 - 16.00
LA - SU SULJETTU

Omatoimikirjastoon omalla kortilla ja pin-koodilla:
MA-KE 8-10 ja 18-21
TO-PE 8-10 ja 16-21
LA-SU 8-21

Aika

2.9.2022 0.00–29.9.2022 0.00

Tapahtumapaikka

Kiuruveden kirjasto

Kiuruvesi

Liput

Vapaa pääsyOsta liput

Tapahtuman järjestäjäTakaisin