21.3.2019 18:00–18:00 Kiurusali

21.3. ja 28.3. klo 18.00 Aino - elokuva

nuotiolla.jpg

Koskettava AINO-elokuva Kiurusalissa
21.3. klo 18.00
28.3. klo 18.00
Liput 8e ovelta.

AINO on koskettava ja taidokkaasti kudottu suomalainen draamaelokuva, jonka yllättävät juonenkäänteet vievät katsojan mukanaan Ainon ja Laurin sydäntäkouraisevaan rakkaustarinaan. Elokuva kertoo Ainon ja Laurin sekä heille läheisten ihmisten elämästä toisen maailmansodan aikana. Perhe asuu maatilalla, pienessä suomalaisessa kylässä, jossa kaikki tuntevat toisensa. Vaikeina aikoina yhteisön voima näkyy naapurin auttamisena, vaikka itselläkin on tiukkaa. Tarina kuvaa onnenhetkiä isän lomien aikana, kaipausta, kun toinen on kaukana ja naisten selviytymistä kotona, sekä miesten huumorinhöystämää yhteishenkeä sodan keskellä. Laurilla ja hänen lapsuudenystävällään Antilla on rintamalla huoli tutuista saman kylän pojista. Kotona arki ja lapset pitävät Ainon ajatukset pois ikävästä ja huolesta. Kirjeet viestittävät niin ilot kuin surut. Ainon elämään tulee käänne, kun posti tuo Laurin vihkisormuksen ja kukkaron.

Elokuva, perustuu isolta osin tositapahtumiin ja se on ohjaaja Mika Kiiskisen ensimmäinen pitkä elokuva.Ainosta ei alun perin pitänyt tulla elokuvaa, vaan muutaman minuutin musiikkivideo. Innostuneiden ihmisten myötä projektin paisui kuitenkin reilun kahden tunnin elokuvaksi. Elokuva oli käsikirjoitettu ja kuvattu, tyhjästä valmiiksi, kahdeksassa viikossa, ilman rahoitusta. Amatöörikaluston käytön huomaa esim. äänenlaadussa, mutta suurinta osaa katsojista se ei haittaa, kun Kiiskisen intensiivinen kuvaustapa ja tarinan yllättävät juonenkäänteet imevät katsojan maagisesti mukaansa suuriin tunteisiin.
Tapahtumia lisättiin käsikirjoitukseen koko kuvausten ajan sitä mukaa kuin rekvisiittaa saatiin, ja parin vuoden ajanjaksosta kertovat tarinat onkin liimattu taitavasti yhteen kodin ja rintaman väliä kulkeneiden kirjeiden kautta. Elokuvassa näyttelee noin 50 harrastajanäyttelijää. Upeat musiikit ovat saksalaisen Golja Brandin käsialaa. Aino on tehty talkoovoimin itsenäisen Suomen ja sodassa taistelleiden kunniaksi ja se on yllättänyt koskettavuudellaan niin tekijät kuin katsojat. Ainon on sanottu olevan taidokas, kaunis, erittäin koskettava ja todentuntuinen elokuva. Kiiskinen on saanut vangittua valkokankaalle jotain ainutlaatuista.

Katsojien kommentteja: ”liioittelematta paras sota-ajan elokuva”, ”tämä pitäisi kaikkien nähdä”, ”napakymppi”, ”tämä ei ollut vain elokuva, se oli meille katsojille kokemus”, ”lämminhenkinen kuvaus, joka kosketti sydänjuuria myöten”

Laji: sota/rakkaus draama
Pituus: 2 h 6 min
Ikäraja: K12
Kieli: suomi
Tekstitys: ei

Ohjaus: Mika Kiiskinen
Käsikirjoitus: Mika Kiiskinen ja Kirsi Helin
Pääosissa: Linda Johansson (Aino), Turo Entonen (Lauri), Pirkko Kolehmainen (anoppi), Ari Tähtinen (Antti), Elmeri Töyry ( Aimo), Salla Järvinen ( Saara), Merita Seppälä (Laura)
Elokuvamusiikit: Kolja Brand
Levittäjä: BVE (Bueno Vista Entertainment)

 https://www.youtube.com/watch?v=_aWHEi6haqs

vanha Aino.jpg  usvametsä.jpg

Jalmarin lähtö.jpg Antti ja Laura.jpg

Aika

21.3.2019 18:00–18:00

Tapahtumapaikka

Kiurusali
Lähteentie 10 A
74700 Kiuruvesi

Liput

Liput 8e ovelta.Osta liput

Tapahtuman järjestäjäTakaisin