Siirry sisältöön
Kuntavaalit 2021

 Kuntavaalit on siirretty koronatilanteesta johtuen pidettäväksi su 13.6.2021. 

 Ennakkoäänestysaikaa on pidennetty kahteen viikkoon, jotta mahdollisuudet turvalliseen äänestämiseen paranevat. Äänioikeutettuja ovat kaikki, jotka täyttävät 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä. 

 Kuntavaalissa valitaan 29 valtuutettua Kiuruveden kaupungin valtuustoon kaudelle 2021 - 2025. Uusi valtuustokausi alkaa 1.8.2021.

Kaupunginvaltuusto on kunnan korkein päättävä elin, joka vastaa kaupungin toiminnasta ja taloudesta sekä käyttää kaupungin päätösvaltaa.

Ennakkoäänestys

Ennakkoäänestys kotimaassa 26.5. - 8.6.2021
Ennakkoäänestys ulkomailla 26.5. - 5.6.2021

Yleisissä ennakkoäänestyspaikoissa voi äänestää kuka tahansa äänioikeutettu riippumatta siitä, missä kunnassa hän asuu.

Äänestäjän on todistettava henkilöllisyytensä äänestyspaikalla vaalivirkailijalle. Tämän vuoksi henkilöllisyystodistuksen on oltava mukana. 

Äänestäminen vaalipäivänä

Vaalipäivänä äänioikeutettu saa äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin ja äänestäjälle postitse saapuneeseen ilmoituskorttiin. 

 Äänestäjän on todistettava henkilöllisyytensä äänestyspaikalla vaalivirkailijalle. Tämän vuoksi henkilöllisyystodistuksen on oltava mukana. 

Äänestyspaikat ovat vaalipäivänä avoinna klo 9 - 20.

Kuntavaalien Varsinaisena äänestyspäivänä 13.6.2021 äänestyspaikkana toimii

 Kiuruveden liikuntahalli
Kuorevirrankatu 10
74700 KIURUVESI

Henkilöllisyyden todistaminen

Äänestäjän on todistettava henkilöllisyytensä äänestyspaikalla vaalivirkailijalle. Henkilöllisyystodistukseksi kelpaa voimassa oleva poliisin antama henkilökortti, passi tai kuvallinen Kela-kortti.

Jos äänestäjällä ei ole äänestyksessä tarvittavaa henkilöllisyyttä osoittavaa asiakirjaa, poliisi myöntää hänelle maksutta väliaikaisen henkilökortin äänestämistä varten. Väliaikaista henkilökorttia haettaessa hakijalla on oltava mukana kaksi poliisin ohjeiden mukaista passivalokuvaa.

Iisalmen poliisiasema Kuopion poliisiasema
Virrankatu 2 Suokatu 44 B
74100 IISALMI 70100 KUOPIO