Esikouluikäisten täydentävä varhaiskasvatus ja kerhotoiminta

Esiopetusta täydentävä kerhotoiminta on suunnitelmallista toimintaa, joka rinnastetaan varhaiskasvatuslain mukaiseen leikkitoimintaan. Esioppilaiden kerhotoiminnan keskeisenä tavoitteena on lapsen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, kasvun ja oppimisen tukeminen sekä

pohjan luominen koululaiseksi kasvamiselle.

Kerhotoimintaa järjestetään yhteistyössä esiopetuksen kanssa samoissa tiloissa esiopetuksen kanssa.

Kerhoihin haetaan lukuvuosittain. Ensisijaisesti toimintaan haetaan sähköisesti osoitteessa www.kiuruvesi.fi/palvelut/varhaiskasvatuspalvelut.

Jos sähköinen haku ei onnistu paperisen lomakkeen saat päiväkoti Kimpasta, Satumetsän päiväkodilta sekä kaupungin monipalvelupisteestä. Kerhotoimintaan valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä vapaiden paikkojen mukainen määrä lapsia. Lapset, jotka eivät mahdu kerhoon, voivat jäädä jonottamaan vapautuvia paikkoja. Kerhopaikan myöntää kerhoista vastaava varhaiskasvatuksen esimies. Vanhemmat saavat kirjallisen päätöksen kerhopaikasta. Päätös tulee kesäkuun aikana.

Esiopetuksen kerhotoiminta on vapaaehtoista ja maksullista. Perhe, joka käyttää kerhotoiminnan ei samanaikaisesti ole oikeutettu päiväkotihoitoon tai yksityisenhoidontuen käyttöön. Kerhotoimintaa järjestetään vain esiopetuspäivinä. Huoltajilla on mahdollisuus halutessaan hakea lapselleen päivähoitopaikkaa koulujen loma-ajoiksi. Kerhotoiminnassa oleville esioppilaille ei järjestetä koulukuljetuksia. Kunnan vakuutukset ovat voimassa toiminta-aikana.

Kerhotoiminnan maksu peritään kuukausittain. Kerhomaksu on Kiuruveden opetuslautakunnan hyväksymä maksu. Kerhomaksu sisältää materiaalikulut

ja toiminnan. Kerhomaksujen takaisinperinnästä säädetään kuten varhaiskasvatusmaksuista.

Palvelu on maksullinen.

Kerhotoiminnan maksu peritään kuukausittain. Kerhomaksu on Kiuruveden opetuslautakunnan hyväksymä maksu. Kerhomaksu sisältää materiaalikulut ja toiminnan. Kerhomaksujen takaisinperinnästä säädetään kuten varhaiskasvatusmaksuista.

Verkkoasiointi

varhaiskasvatuksen verkkoasiointi nykyisille asiakkaille

Jos lapsesi on hoidossa, voit asioida tätä kautta.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Lomakkeet

hakemus esioppilaiden kerhotoimintaan

Esikouluikäiselle lapselle voi hakea kerhopaikkaa.

Lisää tietoa
Lataa lomake

Liittyvät palvelut

Ryhmäperhepäivähoito

Ryhmäperhepäivähoitokodissa on yleensä kaksi työntekijää.

Katso tiedot

Yksityinen perhepäivähoito

Yksityinen perhepäivähoitaja toimii itsenäisenä yrittäjänä, mutta Valvira valvoo toimintaa.

Katso tiedot

Tilapäinen päivähoito

Jos lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspalveluita vain silloin tällöin, kyseessä on tilapäinen päivähoito.

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut