Ammatillinen koulutus

YSAO:lla on lukuisia eri ammattialojen toimipisteitä muualla Ylä-Savon alueella, tutustu tarjontaan YSAO:n kotisivuilla osoitteessa www.ysao.fi

Kiuruvedellä toimii Ylä-Savon ammattiopiston (YSAO) hevostalouden yksikkö, Hingunniemen koulutila. Hingunniemessä voi suorittaa hevostalouden perustutkinnon, hevosvalmentajan ammattitutkinnon (ravivalmennus, valjasseppä tai hevoshieroja), kengityssepän tai ratsastuksenopettajan ammattitutkinnon sekä tallimestarin erityisammttitutkinnon.

Opiskelemaan haetaan yhteishaussa.

Opetus on maksutonta. Opinnoista aiheutuu alakohtaisia kustannuksia, esimerkiksi oppikirjoista, työvälineistä ja materiaaleista.

Linkit

Ylä-Savon ammattiopiston kotisivut

YSAOn kotisivut

Lisää tietoa
Avaa linkki

Ammatillisella koulutuksella tarkoitetaan tutkintoon johtavaa ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista lisäkoulutusta. Tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Ammatillisessa koulutuksessa osaamista hankitaan oppilaitoksen lisäksi työpaikoilta ja verkko-oppimisympäristöistä. Jokainen opiskelee oman suunnitelmansa ja oppimistarpeensa mukaan. Työssäoppimista tuetaan esimerkiksi oppi- ja koulutussopimuksin. Opintoihin voi hakeutua ja ne voi suorittaa joustavasti ja myös aiempaa lyhyemmässä ajassa. Nuorille ja aikuisille tarjotaan samoja koulutuspalveluita. Ammatillinen koulutus antaa valmiudet hakea korkeakouluopintoihin.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavat kunnat, kuntayhtymät, yhteisöt, säätiöt tai valtion liikelaitokset, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa.

Laki ammatillisesta koulutuksesta: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2017/20170531

Liittyvät palvelut

Oppisopimuskoulutus

Ylä-Savon ammattiopisto toimii Kiuruveden alueella ammatillisena oppilaitoksena.

Katso tiedot

Ammattiin opiskelevien opinto-ohjaus

Kiuruvedellä ammatillista aikuiskoulutusta tarjoaa Ylä-Savon ammattiopiston Hingunniemen hevostalouden yksikkö.

Katso tiedot

Aikuislukiokoulutus

Kiuruvedellä aikuiskoulutusta järjestetään lukiossa, Ylä-Savon ammattiopistossa, kansalaisopistossa sekä Ylä-Savon musiikkiopistossa.

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut